یک روحانی بانفوذ سنی در تیراندازی افراد مسلح در اسلام‌آباد کشته شد

مولانا مسعودالرحمان عثمانی از رهبران سپاه صحابه و معاون شورای علمای سنی پاکستان بود

مولانا مسعودالرحمان عثمانی، رهبر پیشین سپاه صحابه، در حال سخنرانی-saraiki bhai/Youtube@

مولانا مسعودالرحمان عثمانی، معاون شورای علمای سنی پاکستان و از رهبران سپاه صحابه که گروهی شبه‌نظامی و تندرو است، عصر روز جمعه ۱۵ دی‌ در تیراندازی افراد مسلح ناشناس در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، کشته شد.

پلیس اسلام‌آباد در اطلاعیه‌ای که در ایکس منتشر کرد نوشت که تیراندازی در منطقه غوری آن شهر صورت گرفت که به قتل مولانا مسعودالرحمان عثمانی و مجروح شدن یک نفر دیگر منجر شد. پلیس اسلام‌آباد افزود که به کمک دوربین‌های مداربسته در جست‌وجوی شناسایی عاملان این حمله است.

تا لحظه انتشار این خبر هیچ فرد یا گروهی مسئولیت حمله به مولانا مسعودالرحمان عثمانی را بر عهده نگرفته است.

برخی از کارشناسان امور گروه‌های ستیزه‌جو در پاکستان و افغانستان نوشتند که کشته شدن عثمانی ممکن است به حوادث اخیر در مرز ایران و پاکستان و حمله‌ شبه‌نظامیان به نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران مرتبط باشد.

ترمذی سادات، پژوهشگر امور گروه‌های جهادی پاکستان و افغانستان، در یادداشتی در ایکس نوشت: «عوامل مختلفی می‌تواند پشت این قتل باشد. یکی از جنبه‌های بالقوه ادعای ایران مبنی بر دست داشتتن شبه‌نظامیان سنی مستقر در پاکستان در حمله‌های اخیر به نیروهای ایرانی است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سادات افزود که مولانا مسعودالرحمان عثمانی از رهبران ارشد و بانفوذ گروه شبه‌نظامی سنی به نام سپاه صحابه پاکستان بود که با ریاض بصره، رهبر لشکر جهنگوی، که شاخه نظامی سپاه صحابه دانسته می‌شود، پیوند نزدیکی داشت.

از سپاه صحابه تا چند سال پیش به‌عنوان بزرگ‌ترین گروه شبه‌نظامی سنی نام برده می‌شد که شیعیان را هدف قرار می‌دهد. پس از افزایش حمله به شیعیان در پاکستان و افغانستان، ارتش پاکستان در چند عملیات هسته‌های این گروه را متلاشی کرد. دست‌کم در پنج سال اخیر، شاخه نظامی این گروه از فعالیت نظامی دور مانده است.

سپاه صحابه، که حقنواز جهنگوی در ۱۹۸۵ در پنجاب پاکستان تاسیس کرد، حمله‌های مرگ‌باری به شیعیان در پاکستان و افغانستان کرده است. رهبران و اعضای این گروه شیعیان را کافر خطاب می‌کنند و تا چند سال پیش آشکارا حمله به شیعیان را روا می‌دانستند.

با این حال، نهادهای امنیتی پاکستان هنوز جزئیات بیشتری در مورد قتل رهبر پیشین سپاه صحابه منتشر نکرده‌اند. بستگان و نزدیکان او نیز در این مورد اظهارنظر نکرده‌اند. پاکستان در نزدیک به دو سال اخیر و به‌ویژه پس از بازگشت طالبان افغان به قدرت شاهد ناامنی روزافزون در شهرهایش بوده است. تحریک طالبان پاکستان، داعش خراسان، و ارتش آزادی‌بخش بلوچستان سه سازمان شبه‌نظامی فعال و قدرتمند در آن کشورند که مسئولیت بیشترین حمله‌های مرگ‌بار را به عهده گرفته‌اند.

بیشتر از جهان