شکایت و اقدام حقوقی علیه صلیب سرخ جهانی در اورشلیم

سازمان غیردولتی «شورات هادین» مقام‌های صلیب سرخ جهانی را به نگاه مغرضانه و بی‌تفاوت به زندگی اسرائیلی‌ها متهم کرده است

خانواده‌گروگان‌های اسرائیلی گرفتار حماس- Alberto PIZZOLI/AFP

یک سازمان غیردولتی اسرائیلی پنجشنبه، ۲۱ دسامبر، اعلام‌ کرد با تنظیم شکایتی قانونی علیه صلیب‌ سرخ جهانی، این سازمان بین‌المللی فعال در امور بشردوستانه را به انفعال و جانب‌داری متهم‌ کرده‌ است.

سازمان غیردولتی «شورات هادین» که در سراسر جهان اقدامات و مبارزات حقوقی علیه آنچه «دشمنی با اسرائیل و اسرائیلی‌ها» می‌خواند را پیگیری می‌کند، به‌نمایندگی از خانواده‌های ۲۴ گروگان ربوده‌شده به‌دست حماس، در دادگاهی در شهر اورشلیم از صلیب سرخ جهانی شکایت کرده‌ است. 

بنابر اعلام «شورات هادین»، صلیب سرخ جهانی «در انجام وظیفه اخلاقی خود برای دیدار با اسرائیلی‌های ربوده‌شده در غزه و اطمینان از رفاه و مبارزه برای آزادی آن‌ها اقدام نکرده است». 

نیتسانا دارشان لیتنر، مدیر این سازمان غیردولتی، به خبرگزاری فرانسه گفت: «پس از حملات هفتم اکتبر حماس به سرزمین‌های اسرائیلی، مقامات و کارکنان صلیب سرخ جهانی با خانواده‌های شاکی گروگان‌ها همکاری لازم را نکرده‌اند.» 

او تاکید می‌کند که به‌عنوان مثال، صلیب سرخ «‌برای تامین داروهای مورد نیاز گروگان‌ها در این مدت تلاشی نکرده‌ است». 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نیتسانا دارشان لیتنر به این خبرگزاری گفت: «ما نمی‌توانیم این بی‌اعتنایی و بی‌احترامی به جان انسان‌ها را بپذیریم، فقط به این دلیل که گروگان‌ها یهودی‌اند.»

مدیر شورات هادین همان‌گونه که در بیاینه این گروه هم آمده‌ است، «صلیب سرخ جهانی را به‌دلیل نگاه مغرضانه و بی‌تفاوت به زندگی اسرائیلی‌ها محکوم می‌کند».

سخنگوی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ، جیسون استرازیوسو، در واکنش به این شکایت به خبرگزاری فرانسه گفت: «صلیب سرخ با مقامات گروه حماس در همه سطوح ملاقات کرده و تلاش‌های دیپلماتیک بشردوستانه برای دسترسی گروگان‌ها به دارو و دیگر اقلام لازم آن‌ها را انجام داده‌ است.»‌ 

استرازیوسو افزود: «ما به تلاش‌های خود برای دسترسی به افرادی که هنوز در غزه نگهداری می‌شوند ادامه می‌دهیم. بخش عمده این کار پشت درهای بسته اتفاق می‌افتد.»

این سازمان جهانی مستقر در سوئیس ۱۶۰ سال پیش به‌عنوان یک واسطه بی‌طرف در درگیری‌ها و برای بازدید و کمک به اسیران جنگی تاسیس شد. به گفته مقام‌های اسرائیلی، هنوز ۱۲۹ نفر از اسرائیلی‌ها همچنان در غزه گرفتار نیروهای حماس‌اند.

بیشتر از جهان