هشدار درباره پی‌آمدهای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان

مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا، به دونالد ترامپ، رئیس جمهور این کشور، نسبت به پی‌آمدهای ناگوار بیرون رفتن نیروهای این کشور از افغانستان هشدار می‌دهد.

آقای اچ مک مَستر، که هفته پیش در بنیاد دفاع از دموکراسی در واشنگتن دی سی صحبت می‌کرد گفت "هرگاه آمریکا از افغانستان خارج شود، دولت افغانستان سقوط خواهد کرد و این کار زمینه را برای خلافت گروه‌های وحشت آفرین، ایجاد خواهد کرد."

به گفته او در چنین اوضاعی گروه‌های هراس افکن "مردم افغانستان را ناگزیر به زندگی زیرنظام وحشیانه‌شان خواهند کرد و به دنبال حمله به هم پیمانان آمریکا در دور و نزدیک و حتا حمله به اروپا و آمریکا خواهند بود."

او گفته است: "سقوط حکومت افغانستان که از حمایت آمریکا برخوردار است، سبب ایجاد یک منطقه شناخته شده همچون خراسان، برای گروه‌های جهادی خواهد شد." مشاور پیشین امنیت ملی آمریکا  گسترش فعالیت‌های این گروه‌ها را خطری برای منافع کشورهای عربی و اسراییل می‌داند.

مک مَستر، پیشنهاد می‌کند که آمریکا به هم پیمانانش اتکا ءکند و از آنان پول و سرباز بیشتری برای کمک بخواهد، نه اینکه کاملاً از افغانستان بیرون برود.

این نخستین باری نیست که مقام‌های ارشد امنیتی آمریکا از خروج غیر مسوولانه نیروهای آمریکایی از افغانستان هشدار می‌دهند. ژنرال جوزف دانفورد رئیس ستاد مشترک نیروهای ارتش ایالات متحده آمریکا نیز چندی پیش گفته بود "ما نیاز داریم حضور  نیروهای ضد تروریسم خود را در افغانستان تا زمانی که شورشگری ادامه دارد، حفظ کنیم"

دانفورد چندی پیش در دیدار با شماری از رهبران عضو پیمان ناتو به آن‌ها اطمینان داده بود که سربازان آمریکایی در نبود هماهنگی و توافق اعضای ناتو، یک جانبه از افغانستان بیرون نخواهند رفت.

نگرانی‌ از سقوط حکومت افغانستان، پس از خروج نیروهای آمریکایی، در حالی مطرح می‌شود که قرار است پنتاگون یا وزارت دفاع آمریکا، بیش از ۶۰۰ ملیون دلار اختصاص یافته به نیروهای امنیتی افغانستان را برای احداث دیوار مرزی میان آمریکا و مکزیک  هزینه کند. احداث دیوار در مرز مکزیک، از وعده‌های انتخاباتی دونالد ترامپ بود. نمایندگان کنگره که اکنون در دست دموکرات هاست، بودجه مورد نیاز ساخت دیوار مرزی را تصویب نکردند.

وزارت دفاع آمریکا، درحالی بودجه حمایت نیروهای افغانستان را کاهش می‌دهد که جنگ افزایش یافته است و پیشرفت چندانی نیز در مذاکرات ایالات متحده با گروه طالبان مشاهده نمی‌شود.