اکسپوی ۲۰۳۰ در ریاض؛ گام بلند عربستان سعودی برای نمایش جهانی دستاوردهایش

ریاض برای میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ با بوسان و رم رقابت می‌کند

 مهمانی «ریاض ۲۰۳۰» در حمایت از نامزدی ریاض برای میزبانی اکسپو ۲۰۳۰، پاریس، ۱۹ ژوئن ۲۰۲۳ـ Ludovic MARIN / AFP)

عربستان سعودی پیشنهاد داده است که ریاض میزبان نمایشگاه جهانی اکسپو در سال ۲۰۳۰ باشد تا هم پتانسیل عظیم این کشور و هم پیشرفت ملموسی را که در چارچوب اصلاحات اقتصادی و اجتماعی برنامه «چشم‌انداز ۲۰۳۰» داشته است، به جهان نشان دهد.  

به گزارش عرب نیوز، شاهدخت ریما بنت بندر، سفیر عربستان سعودی در آمریکا، که در ژوئن سال جاری در مجمع عمومی دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی (BIE) در پاریس، نهادی که کشورهای میزبان اکسپو را انتخاب می‌کند، صحبت می‌کرد، گفت: «در هشت سالی که از اعلام چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی می‌گذرد، این کشور شاهد تغییر و توسعه‌ای بود که از دستاوردهای ۸۰ سال گذشته بیشتر بوده است، و ریاض بخشی از این داستان موفقیت است.»

ریاض برای میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ با بوسان و رم رقابت می‌کند. اگر دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی ریاض را برای میزبانی اکسپو ۲۰۳۰ انتخاب کند، پایتخت عربستان سعودی میزبان ۲۴۶ کشور و حدود ۴۰ میلیون بازدیدکننده خواهد بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، به‌عنوان سکان‌دار برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰، در پیامی گفت: «چشم‌انداز ما کشوری روادار است که ساختارش اسلام و شیوه‌اش اعتدال است. ما پذیرای افراد شایسته از سراسر جهانیم و به کسانی که آمده‌اند تا به سفر ما و موفقیت ما بپیوندند احترام می‌گذاریم.»

برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰، که با هدف تنوع‌بخشی به اقتصاد و اصلاحات اجتماعی در سال ۲۰۱۶ معرفی شد، پیشرفتی سریع داشته است و صندوق بین‌المللی پول به‌تازگی اعلام کرد که عربستان سعودی با رشد ۸.۷ درصدی، دارای سریع‌ترین رشد اقتصادی میان کشورهای گروه ۲۰ است.

میزبانی رویدادی بین‌المللی در ابعاد اکسپو ۲۰۳۰ نیازمند زیرساخت‌هایی مهم است. اشتیاق عربستان سعودی برای کسب میزبانی اکسپو، در تسریع دستیابی به اهداف ۲۰۳۰ نقشی اساسی داشته است.

در ادامه گزارش عرب نیوز آمده است عربستان سعودی در تدارک میزبانی احتمالی اکسپو، بودجه‌ای ۷.۸ میلیارد دلاری برای سرمایه‌گذاری در ریاض تخصیص داده است. در مجموع، هدف چشم‌انداز ۲۰۳۰ این است که تا پایان دهه جاری به سرمایه‌گذاری ۳.۳ تریلیون دلاری در سطح ملی دست یابد.

اکسپو ۲۰۳۰ ریاض همچنین فرصتی طلایی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است که به تنوع‌بخشی اقتصادی مدنظر برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ کمک می‌کند.

اکسپو ۲۰۳۰ ریاض سکویی برای عربستان سعودی خواهد بود تا تاریخ، سنت‌ها، و تنوع فرهنگی‌اش را با جهان به اشتراک بگذارد و شناخت و حمایت از اهداف فرهنگی چشم‌انداز ۲۰۳۰ را ارتقا دهد.

نوف بنت مجید المنیف، عضو گروه اکسپو ۲۰۳۰ ریاض، در سخنرانی در دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی گفت عربستان سعودی متعهد می‌شود که این اکسپو «اولین نمایشگاه سازگار با محیط زیست» خواهد بود که «به انتشار کربن صفر دست پیدا می‌کند».

علاوه بر این، میزبانی رویدادی که در آن انتشار کربن به صفر برسد  هم‌راستا با تعهد برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ به انرژی پاک و پایداری زیست‌محیطی است. عربستان سعودی در نظر دارد تا سال ۲۰۳۰، نیمی از انرژی موردنیازش را از منابع تجدیدپذیر تامین کند.

کشورهای عضو دفتر نمایشگاه‌های بین‌المللی در صدوهفتادوسومین جلسه عمومی این سازمان در نوامبر سال جاری، کشور میزبان اکسپو ۲۰۳۰ را انتخاب خواهند کرد.

اگر عربستان سعودی میزبانی این رویداد را کسب کند، فرصتی خواهد بود تا پیشرفت‌های فناوری، و تغییرات فرهنگی و اجتماعی که برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ در کمتر از یک دهه ایجاد کرده است، به نمایش بگذارد.

بیشتر از جهان