وزیر دفاع طالبان خواستار تحکیم روابط با ترکیه شد

ترکیه از مقاصد عمده گردشگری و سرمایه‌گذاری شهروندان افغان است

ملا یعقوب، وزیر دفاع طالبان، در دیدار با جهاد ارگین‌آی، سفیر ترکیه در کابل، خواستار تحکیم روابط دوجانبه شد.  

در بیانیه وزارت دفاع طالبان آمده است که ملا یعقوب شنبه، ۱۱ شهریور (دوم سپتامبر)، با سفیر ترکیه در دفتر کارش دیدار کرده است.  

در این بیانیه آمده است: «در این دیدار سرپرست وزارت دفاع ملی ضمن قدردانی از همکاری‌های بشردوستانه و اقتصادی کشور دوست ترکیه برای مردم افغانستان، بر استحکام روابط دوجانبه، همکاری‌های بیشتر اقتصادی در آینده و سایر مسایل گفت‌وگو کردند.» 

ترکیه هنوز در مورد این دیدار ابرازنظر نکرده است.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ترکیه می‌کوشد روابط خود را با حکومت طالبان گسترش دهد. ماه گذشته ملا برادر، معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان، به ترکیه سفر، و با برخی از مقام‌های این کشور دیدار کرد. این سفر در حالی انجام شد که ملا برادر و مقام‌های ارشد طالبان زیر تحریم سازمان ملل متحد قرار دارند.  

هیئت طالبان به رهبری امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، اواخر ژوئیه با نمایندگان آمریکا دیدار کرد و خواستار حذف نام رهبران و مقام‌های این گروه از فهرست تحریم‌‌های سازمان ملل شد. 

با گذشت بیش از دو سال از سلطه طالبان بر افغانستان، هنوز هیچ کشوری حکومت این گروه را به رسمیت نشناخته است و به همین دلیل، طالبان می‌کوشند روابط خود را با کشورهای منطقه گسترش دهند.  

با روی کار آمدن حکومت طالبان در افغانستان در اوت ۲۰۲۱، کشورهای غربی سفارت‌هایشان را در این کشور تعطیل کردند. سفارت ترکیه در افغانستان همچنان فعالیت دارد و امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، حدود دو هفته پیش گفت که سفارت افغانستان در ترکیه نیز در اختیار دیپلمات‌های طالبان است.

در پی سلطه طالبان بر افغانستان، ترکیه تلاش زیادی کرد که فعال‌سازی و مدیریت فرودگاه‌های افغانستان را نیز در اختیار گیرد، اما موفق نشد.  

ترکیه در دوران نظام جمهوریت هم کوشیده بود میزبان گفت‌وگوهای صلح با طالبان باشد، اما طالبان تمایلی به پیگیری مذاکرات در این کشور نداشتند.  

ترکیه از مقاصد عمده گردشگری و سرمایه‌گذاری شهروندان افغان است. بسیاری از سرمایه‌گذاران و بازرگانان افغان، در ترکیه در بخش املاک سرمایه‌گذاری کرده‌اند و اجازه اقامت یا تابعیت این کشور را به‌ دست آورده‌اند.  

با سرنگونی نظام جمهوریت افغانستان به ‌دست طالبان، شماری از سیاستمداران و مقام‌های نظامی و غیرنظامی حکومت پیشین به ترکیه رفتند و در این کشور زندگی می‌کنند. مارشال عبدالرشید دوستم، معاون پیشین ریاست‌ جمهوری افغانستان و رهبر حزب جنبش ملی، محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، و شماری دیگر از سیاستمداران این کشور در ترکیه اقامت دارند و این امر باعث شده است که برخی از دیپلمات‌های غربی برای دیدار و گفت‌وگو با این سیاستمداران، به ترکیه بروند.  

بیشتر از جهان