کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، روز سهشنبه در پارلمان فرانسه در پاسخ به پرسش یکی از نمایندگان گفت که به احتمال زیاد، پنجمین بسته تحریمها علیه جمهوری اسلامی، دوشنبه آینده در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصویب خواهد شد.
فیلیپ گیمر، نماینده پارلمان فرانسه از حزب حاکم، روز سهشنبه در جلسه پارلمان با اشاره به آزادی تعدادی از زندانیان سیاسی در ایران، اعدام معترضان همچون نقض آشکار حقوق بشر و دستگیری تعدادی از فرانسویها در ایران، از وزیر امور خارجه فرانسه پرسید که چه اقدامهایی علیه رژیم جمهوری اسلامی که مردم خودش را میکشد انجام داده است و همچنین چه گفتوگوهایی در جریان است تا زندانیان فرانسوی آزاد شوند.
4 mois d'arrestations, d'emprisonnements et d'exécutions. L'Assemblée nationale est pleinement mobilisée pour la défense des droits humains et la libération de nos concitoyens détenus en #Iran.
— Philippe GUILLEMARD (@P_Guillemard) February 14, 2023
J'ai interrogé @MinColonna à ce sujet à lors des #QAG. #DirectAN pic.twitter.com/PpWiE6W0hK
وزیر امور خارجه فرانسه در پاسخ گفت که دو مسئله فوری در ارتباط با ایران مطرح است، یکی برخورد با سرکوب رژیم علیه مردم خودش که چیزی جز زندگی آزادانه و شرافتمندانه نمیخواهند و حفاظت از هموطنانمان که ناعادلانه و بدون رعایت قواعد دستگیر شدهاند، زیرا رژیم بهدنبال «مقصران خارجی» برای توجیه شکستهایش میگردد.
کاترین کولونا همچنین گفت که پاسخ ما به سرکوبها در ایران دو شکل دارد: «در شکل نخست، ما رژیم را هدف گرفتهایم. اقدامهایی همچون اخراج جمهوری اسلامی از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد و همچنین تشکیل کمیته حقیقتیاب از طرف شورای حقوق بشر سازمان ملل که اجازه میدهد سرکوب رژیم جمهوری اسلامی «مستندسازی» شود که قدم بسیار مهمی در مبارزه با مصونیت از مجازات است.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او در ادامه گفت: «شکل دوم پاسخ ما، هدف گرفتن عاملان سرکوب در ایران است. تاکنون ۴ بسته تحریمی اروپایی تصویب شده است که ۷۸ فرد و ۲۷ نهاد، از جمله چندین مسئول سپاه پاسداران را در لیست تحریمها گذاشتهایم و پنجمین بسته تحریمی هم به احتمال زیاد دوشنبه آینده در نشست وزیران خارجه اتحادیه اروپا به تصویب خواهد رسید.»
او همچنین درباره پایان دادن به بازداشت تعدادی از شهروندان فرانسوی در ایران گفت: «ما به گفتوگو با دولت جمهوری اسلامی ادامه میدهیم و من شخصا در چندین نوبت چه بهطور شفاهی و چه به شکل کتبی، از وزیر خارجه جمهوری اسلامی، خواستهام تا تمام گروگانهایمان را آزاد کنند.»
او همچنین با استقبال از آزادی فریبا عادلخواه، پژوهشگر و استاد ایرانی-فرانسوی، گفت که مبارزه ما برای آزادی شش گروگان دیگر ادامه خواهد داشت.
فریبا عادلخواه، جمعه گذشته از زندان اوین آزاد شد. او از سال ۱۳۹۸ در زندان به سر میبرد.
حجت کرمانی، وکیل فریبا عادلخواه، درباره آزادی این شهروند ایرانی–فرانسوی به رویترز گفت: «فریبا عادلخواه شب جمعه آزاد شد و اکنون در منزلش است. ازنظر قانونی پرونده او تکمیلشده تلقی میشود و نباید مشکلی برای خروج از کشور داشته باشد. با این حال، این موضوع باید بیشتر بررسی شود، بنابراین زمان خروج او از ایران هنوز معلوم نیست.»
در حال حاضر، بیش از ۲۰ شهروند غربی و دوتابعیتی در ایران زندانیاند. در ماههای اخیر، فرانسه و شماری دیگر از کشورها، از جمله آلمان، هلند و کانادا از شهروندان خود خواستهاند به ایران سفر نکنند و اگر به ایران رفتهاند هر چه زودتر آنجا را ترک کنند.