مهندسان سازه، سربازان، امدادگران و جستجوگران با سگهای آموزشدیده برای کمک به یافتن و نجات بازماندگان زلزله، روز سهشنبه به ترکیه و سوریه میروند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی، نگاهی اجمالی به کمکهای ارائهشده از طرف کشورهای مختلف به زلزلهزدگان در سوریه و ترکیه انداخته است.
اتحادیه اروپا تیمهای جستجو و نجات را برای کمک به ترکیه بسیج کرده است و سیستم ماهوارهای کوپرنیک این اتحادیه برای ارائه خدمات نقشهبرداری اضطراری فعال شده است. حداقل ۱۳ کشور عضو پیشنهاد کمک به ترکیه و سوریه را دادهاند.
ایالات متحده آمریکا کمکهای فوری از جمله تیمهایی برای حمایت، جستجو و نجات به ترکیه فرستاده است. در کالیفرنیا، نزدیک به ۱۰۰ آتشنشان و مهندس سازه به همراه شش سگ آموزشدیده ویژه به ترکیه اعزام شدند.
تیمهای نجات روسیه از طرف وزارت اورژانس روسیه به سوریه اعزام شدند، جایی که ارتش روسیه مستقر در آن کشور، ۱۰ واحد، متشکل از ۳۰۰ نفر، را برای کمک به پاکسازی آوارها و جستوجوی بازماندگان اعزام کرده است. ارتش روسیه نقاطی را برای توزیع کمکهای بشردوستانه ایجاد کرده است. روسیه همچنین به ترکیه پیشنهاد کمک داده و پیشنهاد آنها در نهایت، پذیرفته شده است.
سوریه جنگزده از سازمان ملل متحد و اعضای آن خواست تا در راستای تلاشهایشان برای نجات، خدمات بهداشتی، سرپناه و کمکهای غذایی بفرستند. هم مناطق تحت کنترل دولت و هم آخرین منطقه تحت کنترل مخالفان در اثر زلزله آسیب دیدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کمیته بینالمللی صلیب سرخ تجهیزات کافی جراحی برای درمان ۱۰۰ نفر را به یکی از بیمارستانهای دولتی در شهر حلب سوریه ارسال کرده است. تجهیزات پزشکی بیشتری به سمت حلب، لاذقیه و طرطوس در راه است. صلیب سرخ همچنین در حال اهدای غذای کنسروشده، پتو، تشک و سایر اقلام ضروری برای توزیع در بسیاری از پناهگاههای در حال راهاندازی در مناطق آسیبدیده است.
ارتش اسرائیل یک تیم جستوجو و نجات متشکل از ۱۴۰ مهندس، پرسنل پزشکی و سایر امدادگران را برای ارائه کمکهای نجات به ترکیه اعزام میکند. این دو کشور، پس از سالها تنش درحال بهبود روابطاند. بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، گفت که او همچنین درخواست ارسال کمکهای بشردوستانه به سوریه را تایید کرده است. اسرائیل و سوریه روابط دیپلماتیک با هم ندارند.
ریاض ملکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، گفت که این تشکیلات دو تیم را برای ارائه کمکهای بشردوستانه به سوریه و ترکیه اعزام خواهد کرد. ماموریتهای امدادرسانی شامل کمک تیمهای دفاع مدنی و پزشکی خواهد بود.
یونان، همسایه و رقیب تاریخی ترکیه، در حال اعزام تیمی متشکل از ۲۱ امدادگر، دو سگ نجات و یک خودرو ویژه نجات به همراه یک مهندس سازه، پنج پزشک و کارشناس برنامهریزی لرزهنگاری در یک هواپیمای ترابری نظامی است.
ارتش لبنان میگوید یک تیم متشکل از ۱۵ نفر از اعضای هنگ مهندسی ارتش را برای کمک به عملیات نجات به نواحی تحت کنترل دولت در سوریه میفرستد. ارتش لبنان همچنین ۲۰ نیرو به ترکیه برای کمک به امدادرسانی فرستاده است.
عبدالحمید دبیبه، نخستوزیر یکی از دولتهای رقیب در لیبی، یک تیم ۵۵ نفره را برای کمک به عملیات نجات به ترکیه اعزام خواهد کرد که شامل امدادگران، اعضای پزشکی و چهار سگ خواهد بود.
کارکنان پزشکی اسپانیا برای درمان مجروحان یک بیمارستان صحرایی در ترکیه ایجاد خواهند کرد. این کشور همچنین از طریق سازمانهای غیردولتی فعال در سوریه به این کشور کمک خواهد کرد.
آژانس حفاظت مدنی آلمان نیز روز سهشنبه یک تیم ۵۰ نفره نجات به ترکیه اعزام میکند. همچنین تیمی از گروه بینالمللی جستوجو و نجات آلمان با ۴۲ کارشناس و هفت سگ وارد ترکیه شدند. آلمان همچنین در حال آمادهسازی برای تحویل ژنراتورهای اضطراری، چادر، پتو و تجهیزات تصفیه آب است.
کره جنوبی یک تیم جستوجو و نجات ۶۰ نفره، ۵۰ سرباز و تجهیزات پزشکی به ترکیه میفرستد. سئول همچنین میگوید که در حال ارائه ۵ میلیون دلار کمک بشردوستانه اولیه است و دولت منطقهای گیونجی هم قصد دارد یک میلیون دلار کمک ارسال کند.
پاکستان یک پرواز تدارکات امدادی و یک پرواز همراه با تیم جستوجو و نجات ۵۰ نفره فرستاده است. دولت این کشور گفت پروازهای کمکهای روزانه به سوریه و ترکیه از چهارشنبه آغاز میشود.
بریتانیا ۷۶ متخصص جستوجو و نجات با تجهیزات و سگ و همچنین یک تیم فوریتهای پزشکی را به ترکیه میفرستد. لندن همچنین میگوید که با سازمان ملل برای حمایت از قربانیان در سوریه در تماس است.
هند ۱۰۰ پرسنل جستوجو و نجات را بههمراه چند سگ و تجهیزات به ترکیه میفرستد.
تایوان ۱۳۰ عضو گروه نجات، ۵ سگ جستجوگر و ۱۳ تن تجهیزات به ترکیه میفرستد. تایوان پیشتر، اعلام کرده بود که ۲۰۰ هزار دلار به ترکیه کمک خواهد کرد.
سرویس سگهای نجات سوئیس ۲۲ امدادگر با ۱۴ سگ را به ترکیه میفرستد. سوئیس میگوید ۸۰ متخصص جستوجو و نجات از جمله کارشناسان ارتش در حوادث و بلایا را به ترکیه اعزام خواهد کرد.
جمهوری چک نیز تیمی متشکل از ۶۸ امدادگر و سگهای جستوجوگر را به ترکیه اعزام میکند.
ژاپن، اتریش، لهستان، رومانی، کرواسی، صربستان، مونتهنگرو، مولداوی، فرانسه، اردن، مکزیک، مصر، ایتالیا، نیوزلند و چین نیز کمکهای گوناگونی از جمله کمک مالی، سگهای جستوجوگر و امدادگران را به ترکیه و سوریه ارسال میکنند.