سرکوب و بازداشت دختران دانشجوی معترض دانشگاه البیرونی

زنان در بغلان و دایکندی نیز به اعتراض «پایان نسل‌کشی هزاره‌ها» پیوستند

زنان بغلان به اعتراض به قتل‌عام جوانان هزاره  پیوستند‌ـ عکس از ایندیپندنت فارسی

در ادامه اعتراض‌ها به کشتار جوانان در آموزشگاه کاج در کابل، ده‌ها دانشجوی دختر دانشگاه البیرونی روز سه‌شنبه ۱۲ مهر، در کاپیسا راهپیمایی کردند.

دانشجویان معترض با شعار «همراه شو عزیز، این درد مشترک است»، خواهان پایان نسل‌کشی هزاره‌ها شدند. اما طالبان این اعتراض را با خشونت سرکوب و شماری از معترضان را بازداشت کردند.

منابع طالبان بازداشت دانشجویان معترض را تایید کردند و شمار بازداشت‌شدگان حدود ۴۰ نفر اعلام شد.

در همین حال، شماری از زنان در دایکندی نیز به اعتراض‌ها به نسل‌کشی هزاره‌ها پیوستند. این زنان با روشن کردن شمع، خواستار پایان نسل‌کشی هزاره‌ها شدند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 شماری از زنان در بغلان نیز به جنبش «پایان نسل‌کشی هزاره‌ها» پیوستند. این زنان در یک مکان سربسته گرد آمدند و گفتند که با زنان معترض دیگر استان‌ها در حمایت از «تحصیل دختران و کارزار توقف نسل‌کشی هزاره‌ها» همراه خواهند بود.

این اعتراض‌ها پس از آن به راه افتاد که در حمله انتحاری روز جمعه ۸ مهر در آموزشگاه کاج در دشت برچی کابل، ۵۳ جوان که ۴۶ نفرشان دختر بودند جان باختند و ۱۱۰ نفر زخمی شدند.

در پی این حمله، زنان در کابل، هرات، بامیان، پنجشیر و مزار شریف راهپیمایی کردند و خواستار تامین امنیت و پایان نسل‌کشی هزاره‌ها شدند.

طالبان اعتراض‌های زنان کابل، هرات، مزار شریف و کاپیسا را با خشونت و شلیک گلوله سرکوب کردند. زنان معترض در مزار شریف به‌مدت چند ساعت بازداشت شدند. افراد طالبان زنان معترض در هرات را نیز ضرب‌و‌شتم و به سمتشان شلیک کردند.

شماری از دختران دانشجوی دانشگاه کابل که تصمیم گرفته بودند در واکنش به حمله انتحاری به آموزشگاه کاج، تظاهرات کنند، در خوابگاه مسموم شدند. به گفته برخی منابع، این دانشجویان را به‌عمد مسموم کرده بودند تا دست به تظاهرات نزنند.

در همین حال، هزاران نفر از شهروندان افغانستان در داخل و خارج از کشور کارزار «پایان نسل‌کشی هزاره‌ها» را در رسانه‌های اجتماعی راه‌اندازی کردند و شماری از سیاستمداران، هنرمندان و روزنامه‌نگاران به این کارزار پیوسته‌اند.  

بیشتر از جهان