اعتراض مردم شهرکرد به قطع چندین روزه آب با شعار «مرگ بر رئیسی»

صدها نفر از مردم شهرکرد در اعتراض به هشت روز بی‌آبی به خیابان آمدند

ساکنان استان چهارمحال و بختیاری که دو هفته پیش با سیل دست‌وپنجه نرم می‌کردند، روز دوشنبه پس از هشت روز بی‌آبی، در اعتراض به شرایط، به خیابان‌های شهرکرد آمدند تا صدای اعتراضشان را به گوش مسئولان جمهوری اسلامی برسانند.

صدها نفر از مردم شهرکرد از صبح سه‌شنبه به خیابان‌های این شهر آمدند تا با تجمع مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری از مسئولان شهری و دولت بخواهند به وعده‌هایشان عمل کنند. اهالی شهرکرد در این تجمع، با سر دادن شعارهایی چون «مرگ بر رئیسی»، «فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون»، «زاده سرچشمه‌ایم، تشنه‌ایم، تشنه‌ایم»، «چهارمحالی می‌میرد، ذلت نمی‌پذیرد» و «استاندار حیا کن، صندلی رو رها کن»، به سمت استانداری این شهر حرکت کردند.

نیروهای امنیتی و انتظامی در بخش‌هایی از شهر، این تجمع را سرکوب کردند اما معترضان در واکنش به این اتفاق، خطاب به نیروها شعار «بی‌شرف، بی‌شرف» سر دادند و اعتراض‌ها ادامه یافت.

در حالی که شهرکرد به نهمین روز بی‌آبی وارد شده است، مسئولان دولتی بارها در روزهای مختلف اعلام کردند که مشکل از «فردا» حل خواهد شد. با وجود این، تنها کاری که دولت انجام داد، اعزام تانکرهای آبرسانی و توزیع کیسه و بطری‌های آب میان مردم بود.

وقوع سیل در این استان باعث شد آب شهر کدر و غیرقابل‌استفاده شود. چشمه کوهرنگ که یکی از منابع اصلی تامین آب شهرکرد به شمار می‌رود و آب شرب پنج شهر و ۳۴ روستا در استان چهارمحال و بختیاری را تامین می‌کند، پس از کدر شدن آب، از مدار خارج شد.

به گزارش ایسنا قطعی آب، کاهش فشار آب در برخی مناطق و کدر بودن آب در تعدادی از محلات شهرکرد زندگی را برای مردم شهرکرد در یکی از گرم‌ترین تابستان‌های این شهر تحمل‌ناپذیر کرده است. تانکرهای آبی هم که دولت برای مردم این مناطق ارسال کرد، تنها بخشی از نیازهای اولیه مانند آب شرب، پخت‌وپز و شست‌وشو حداقلی را تامین می‌کند.

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو دولت ابراهیم رئیسی، روز یکشنبه اعلام کرد که در پی جایگزینی سهم چشمه کوهرنگ‌اند تا بتوانند این میزان آب را که بیش از ۵۰ درصد آب شهرکرد را تامین می‌کرد، با سامانه‌های اضطراری جایگزین کنند. در همان روز، اعتضاد مقیمی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل وزارت نیرو، نیز وعده داد که مشکل آب شهرکرد تا کمتر از ۲۴ ساعت حل خواهد شد و گفت: «در حال حاضر با وارد مدار شدن تصفیه‌خانه‌ها کدورت آب تا حد زیادی برطرف شده و به حد استاندارد رسیده است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با این حال مشکل بی‌آبی مردم شهرکرد حل نشد تا مردم برای حل این مشکل پس از هشت روز آستین‌ها را بالا بزنند و خودشان به میدان بیایند. علی حیدری، معاون استاندار چهارمحال و بختیاری، طرح پدافندی مسئولان این استان برای جایگزینی منابع آب را در مراحل پایانی دانست و اعلام کرد که با افتتاح این طرح، ۷۵ درصد از مشکل آب این استان حل خواهد شد.

مشکل بی‌آبی در این شهر از همان روزهای ابتدایی وقوع سیل در این استان آغاز شد و ساعات قطعی آب روزبه‌روز افزایش یافت و کیفیت آب هم تحلیل رفت. در همان روزهای ابتدایی درگیری مردم با سیل و بی‌آبی توامان، ابوالحسن فاطمی، امام جمعه شهرکرد، مشقت و مشکلات ناشی از سیل را «امتحان الهی» دانست.

احمد راستینه، نماینده شهرکرد در مجلس، نیز پس از وقوع مشکل سیل و بی‌آبی در شهری که نماینده آن به شمار می‌رود، از دولت ابراهیم رئیسی تقدیر کرد و دولت حسن روحانی را مسبب این مشکلات دانست. راستینه با خبرگزاری برنا گفت: «ظرف چهار پنج روز گذشته یک جهاد آبرسانی ویژه با دستور وزیر نیرو در استان شکل گرفت که جای تقدیر دارد.»

او که پیش‌تر معاون بازرسی سپاه چهارمحال و بختیاری بود، افزود: «متاسفانه کوتاهی دولت قبل از سال ۱۳۹۴ در تکمیل سامانه‌های پایدار آبرسانی به شهرکرد سبب شد تا با سیلاب اخیر، ۶۰ درصد این شهر دچار مشکل بشود. حجم ترک‌ فعل دولت گذشته به حدی است که حل کامل مسئله را زمان‌بر کرده است.»

راستینه باز هم به شهروندان این استان وعده داد که طی امروز (سه شنبه) یا فردا (چهارشنبه) این مشکل در استان حل خواهد شد. رسانه‌های داخل ایران هم با شروع اعتراض‌های مردم در شهرکرد با تیترهای «خبر خوش نماینده مجلس برای حل مشکل بحران آب شهرکرد» و همچنین این وعده که «سه خط پدافندی برای حل مشکل آب شرب شهرکرد در حال اجرا است» سعی کردند که برای آرام کردن مردم این شهر و روستاهای اطرافش زمان بخرند.