دولت آمریکا به فکر کاهش تعرفه بر کالاهای چینی بهمنظور مقابله با تورم کمسابقه در آمریکا است.
جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا، روز یکشنبه ۵ ژوئن ۲۰۲۲، این اقدام احتمالی را تایید کرد و گفت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، شخصا از این وزارتخانه خواسته به این مساله بپردازد. آمریکا در ماه مارس به بالاترین سطح تورم ۴۰ سال گذشته رسید و انتظار میرود تورم در ماههای پیش رو نیز افزایش پیدا کند.
دولت دموکرات بایدن سخت نگران عواقب تورم بالا در انتخابات میاندورهای ماه نوامبر است و در این میان دنبال تمام راههای ممکن برای کاهش تورم میگردد: از جمله کاهش قیمت نفت از طریق افزایش تولید آن که باعث شده بایدن به فکر تسهیل تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران حتی در صورت عدم احیای برجام باشد. تماسهای واشنگتن با دولت نیکولاس مادورو در ونزوئلا در زمینه نفتی نیز از دیگر اقدامهای غیرمنتظره دولت بایدن بوده است.
دولت پیشین آمریکا به ریاستجمهوری دونالد ترامپ، تعرفههایی بر کالاهای چینی اعمال کرده بود که در نتیجه آن خرید وسایل ارزانقیمت خانه ساخت چین برای مشتریهای آمریکایی دیگر ممکن نیست. ریموندو پیش از این سیاست ترامپ در این زمینه تعریف کرده بود و گفته بود تعرفههای دولت جمهوریخواه علیه چینیها «بسیار موثر» است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ریموندو اکنون اما در گفتگو با شبکه «سی ان ان» گفت: «رئیسجمهوری از ما که در تیم او هستیم خواست این مساله را تحلیل کنیم. ما در روند انجام این کار برای او هستیم و تصمیمگیری بر عهده او است.»
بایدن هفته گذشته برنامهای متشکل از سه اقدام برای مقابله با تورم منتشر کرد. اما حتی برخی دموکراتهای همحزبی او نیز میگویند این برنامه کافی نیست.
رو خانا، نماینده دموکرات از ایالت کالیفرنیا، روز پنجشنبه گفت: «من از تلاشهای رئیسجمهور حمایت میکنم اما ما به چشماندازی جسورانهتر و اقدامهای سریعتر نیاز داریم. بایدن باید گروه کاری اضطراری با قدرت کاهش قیمتها و رسیدگی به کمبودها تشکیل دهد. ما نیازمند بسیج سراسری هستیم و نه فقط چند اقدام انفرادی در پاسخ به تیترهای رسانهای.»
برنامه بایدن عملا بیشتر از کنگره و بانک مرکزی آمریکا میخواهد اقداماتی برای کنترل تورم انجام دهند و شامل اقدامهای چندانی از سوی قوه مجریه نمیشود.