بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، شامگاه دوشنبه با حضور در انجمن مجروحان جنگی این کشور گفت که «ظرف چند روز، اتفاقاتی در غزه رخ خواهد داد که قبلا هرگز ندیدهاید».
به گزارش اورشلیمپست، همزمان با این سخنان نتانیاهو، ارتش اسرائیل از گسترش عملیات نظامی در نوار غزه پس از آزادی ایدان الکساندر، گروگان اسرائیلیــآمریکایی خبر داد.
ارتش اسرائیل برای عبور امن این گروگان اسرائیلیــآمریکایی عملیات در غزه را متوقف کرد، اما در همان زمان نیز تاکید کرد که به محض تحویل گرفتن او، نبرد را از سر خواهد گرفت.
ایدان الکساندر که گمان میرود آخرین گروگان بازمانده با تابعیت آمریکایی باشد، روز دوشنبه پیش از سفر دونالد ترامپ به خاورمیانه آزاد شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، آزادی ایدان الکساندر را حاصل «فشار نظامی اسرائیل» و «فشار سیاسی» دولت دونالد ترامپ دانست و در عین حال تاکید کرد که با آزادی این گروگان، نه آتشبسی در کار خواهد بود و نه زندانیان فلسطینی آزاد میشوند.
اسرائیل پس از آتشبس دوماهه جنگ با حماس که پس از حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ این گروه فلسطینی آغاز شد، حمله نظامی به غزه را در هجدهم مارس ۲۰۲۴ از سر گرفت. دولت بنیامین نتانیاهو پیش از این به حماس مهلت داده بود که یا در ازای آتشبس ۴۵ روزه، ۱۰ گروگان را آزاد کند یا با حمله گستردهتر به غزه روبرو میشود.
یک منبع ارشد اسرائيلی به اورشلیمپست گفت: «طرح جدید برای غزه عبارت است از تصرف و نگه داشتن این منطقه، انتقال جمعیت غزه به سمت جنوب، جلوگیری از دسترسی حماس به کمکهای بشردوستانه و اجرای حملات شدید علیه این گروه شبهنظامی.»
در همین حال، ارتش اسرائیل روز سهشنبه از حمله به بیمارستانی در غزه خبر داد که مدعی است محل اقامت شبهنظامیان حماس بوده است. ارتش اسرائیل در یک پست تلگرامی اعلام کرد که «تروریستهای مهم حماس» از درون «یک مرکز فرماندهی و کنترل در بیمارستان ناصر در خان یونس»، شهر اصلی جنوب غزه، فعالیت میکردند.
در این بیانیه تاکید شد که رهبران ارشد حماس همچنان از فضای بیمارستان برای اهداف تروریستی استفاده میکنند. اقدامی که ارتش اسرائیل آن را «سوءاستفاده بیرحمانه و حسابشده از غیرنظامیان داخل و اطراف بیمارستان» توصیف میکند. ارتش اسرائیل در ادامه افزود که پیش از حمله، برای کاهش احتمال آسیب به غیرنظامیان اقدامهایی نظیر استفاده از تسلیحات دقیق، رصد هوایی و بهرهگیری از اطلاعات امنیتی انجام شده است.
در پایان این بیانیه آمده است، ارتش و سرویس امنیت داخلی اسرائیل (شاباک) به عملیات علیه حماس ادامه خواهند داد تا هرگونه تهدید متوجه شهروندان اسرائیل را از بین ببرند.
در مقابل، حماس در بیانیهای اعلام کرد که این حمله در سپیدهدم انجام و به کشته شدن یک روزنامهنگار و زخمی شدن تعدادی از غیرنظامیان منجر شد.
محمود باسال، سخنگوی سازمان دفاع مدنی غزه، گفت: «ارتش اسرائیل سحرگاه سهشنبه ساختمان جراحی بیمارستان ناصر در خان یونس را بمباران کرد و حسن اصلح، روزنامهنگار زخمی، در این حمله کشته شد.» او به خبرگزاری فرانسه گفت که اصلح پس از زخمی شدن در حملهای در هفتم آوریل، برای درمان در بیمارستان بستری بود.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که این فرد مورداشاره حماس «تحت پوشش روزنامهنگار»، برای این گروه شبهنظامی فعالیت میکرد. در این گزارش آمده که اصلح «به خاک اسرائیل نفوذ کرده و در قتل عام مرگبار حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ هم شرکت داشته است».
کمیته حمایت از روزنامهنگاران این حمله را محکوم و اعلام کرد که او تا سال ۲۰۲۳ برای رسانههای بینالمللی کار میکرد. این سازمان همچنین اعلام کرد که از آغاز جنگ غزه، دستکم ۱۷۸ روزنامهنگار و فعال رسانهای در غزه، کرانه باختری اشغالی، اسرائیل و لبنان کشته شدهاند.
ادامه حمله اسرائيل به غزه در حالی است که مذاکرات برای تبادل گروگانها و برقراری آتشبس با میانجیگری مصر، قطر و ایالات متحده آمریکا همچنان ادامه دارد. همزمان، خانوادههای گروگانهای اسرائيلی از نحوه عملکرد بنیامین نتانیاهو در این بحران انتقاد کرده و خواستار توافق فوری برای آزادی همه گروگانهای باقیماندهاند.