سازمان ملل: دو هزار کودک جذب‌شده از سوی شورشیان حوثی در جنگ کشته شدند

حوثی‌ها در مدارس و مساجد به تبلیغ دیدگاه‌های خود پرداخته و به دنبال جذب کودکان برای شرکت در جنگ هستند

MOHAMMED HUWAIS / AFP

 کارشناسان سازمان ملل در گزارش جدیدی اعلام کردند که نزدیک به دو هزار کودک به کار گرفته شده از سوی شورشیان حوثی یمن بین ژانویه ۲۰۲۰ تا مه ۲۰۲۱ در میدان نبرد جان باختند. این در حالی است که شورشیان حوثی مورد حمایت ایران همچنان به برگزاری اردوها و دوره‌های تشویقی برای جذب کودکان به مبارزه در جنگ ادامه می‌دهند. 

به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، در اطلاعات ارسال شده به شورای امنیت سازمان ملل، اعلام شده است که شورشیان حوثی‌ در اردوگاه‌های تابستانی در مدارس و مساجد، به تبلیغ دیدگاه‌های خود پرداخته و به دنبال جذب کودکانی هستند که در مبارزه هفت ساله با دولت به رسمیت شناخته شده بین‌المللی یمن بجنگند. 

هیئت چهار نفره‌ای از کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند که به کودکان دستور داده می‌شود شعار حوثی‌ها شامل «مرگ بر آمریکا، مرگ بر اسرائیل، لعنت بر یهودیان، درود بر اسلام» را فریاد بزنند. حتی در یکی از اردوگاه‌ها، به کودکان هفت ساله آموزش داده می‌شود که چگونه با اسلحه کار کنند.

این گروه کارشناسی همچنین خبر داده است که که فهرستی از ۱۴۰۶ کودک استخدام شده از سوی حوثی‌ها که در سال ۲۰۲۰ در جنگ جان باختند و فهرستی از ۵۶۲ کودک به کار گرفته شده از سوی شورشیان که بین ژانویه تا مه ۲۰۲۱ در میدان جنگ کشته شده‌اند را دریافت کرده است. به گفته کارشناسان، این کودکان بین ۱۰ تا ۱۷ سال سن داشتند و تعداد قابل توجهی از آنها در عمران، حجه، حدیده، صعده و صنعا کشته شدند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یمن از سال ۲۰۱۴ که حوثی‌ها توانستند پایتخت و بخش‌های زیادی از شمال کشور را تصرف کنند، درگیر جنگ داخلی شده است. ائتلافی از کشورهای امارات متحده عربی به رهبری عربستان سعودی، در سال ۲۰۱۵ وارد جنگ علیه این گروه شد و به دنبال بازگرداندن دولت به قدرت بود. این درگیری از آن زمان به یک جنگ نیابتی منطقه‌ای تبدیل شده است که هزاران غیرنظامی بر اثر آن کشته شده‌اند. 

گزارش سالانه سازمان ملل در دسامبر ۲۰۲۱، حاکی از این بود که حوثی‌ها و نیروهای شبه نظامی وفادار به آنها به نقض قوانین تسلیحاتی سازمان ملل ادامه می‌دهند.

بسیاری از انواع وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین، بمب‌های دست‌ساز و راکت‌های کوتاه‌برد در مناطق تحت کنترل حوثی‌ها با استفاده از مواد موجود و همچنین اجزایی مانند موتورها و لوازم الکترونیکی که از خارج از این کشور تهیه می‌شوند، مونتاژ می‌شوند و درواقع شبکه پیچیده‌ای از واسطه‌ها در خاورمیانه و آسیا در این کار سهیم هستند.

در گزارش کارشناسان سازمان ملل آمده است که شواهد نشان می‌دهد قطعات تسلیحات و سایر تجهیزات نظامی به صورت پنهانی از سوی افراد و نهادهای مستقر در عمان به نیروهای حوثی می‌رسد. عمان که هم‌مرز با یمن است، در جنگ بی طرف باقی مانده و تنها کشور منطقه‌ای غیر از ایران است که روابط خود را با حوثی‌ها حفظ می‌کند. 

ایالات متحده و عربستان سعودی ایران را متهم می‌کنند که با نقض تحریم تسلیحاتی به حوثی‌ها سلاح می‌دهد و با این که از توقیف برخی تسلیحات ساخت ایران خبر داده شده است، ایران هرگونه دخالت در ارائه سلاح به شورشیان حوثی یمن را تکذیب می‌کند.

بیشتر از جهان