«قارچ سیاه»، طوفان همه‌گیری جدید در هند

مبتلایان به این عفونت با خطر مرگ و نقص عضو روبه‌رو هستند

قارچ سیاه (موکورمایکوزیس) یک عفونت کمیاب است که جان نیمی از مبتلایان را می‌گیردـ Prakash SINGH / AFP

قارچ سیاه (موکورمایکوزیس) یک عفونت کمیاب است که جان نیمی از مبتلایان را می‌گیرد و برخی از بیماران نیز با خطر نقص عضو روبه‌رو می‌شوند زیرا چشم یا استخوان آرواره آنها باید خارج شود.
تشخیص اولیه متخصصان هندی این است که استفاده از داروهای استرویید برای افرادی که به کرونای حاد مبتلا شده بودند باعث شیوع این بیماری شده است. گزارش‌ها حاکی از آن است که در ماه‌های اخیر هزاران مورد ابتلا به این بیماری کشف شده و از همین رو، وزیر بهداشت هند درخواست کرده است در این کشور همه‌گیری قارچ سیاه اعلام شود.
از آنجا که اغلب مبتلایان به قارچ سیاه بهبودیافتگان کرونا بوده‌اند، متخصصان احتمال می‌دهند ارتباطی میان این بیماری با کرونا و داروهای استرویید (کورتون) که برای درمان کووید به کار می‌رود، وجود داشته باشد؛ به‌ویژه آنکه این بیماری اغلب بین ۱۰ تا ۱۲ روز پس از بهبودی از کرونا بروز پیدا می‌کند. متخصصان به بی‌بی‌سی گفتند: «مبتلایانی که بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت دارند در معرض خطر بیشتری هستند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

با افزایش موارد ابتلا به قارچ سیاه‌، لاو آگاروال، وزیر مشترک بهداشت هند، روز پنجشنبه ۲۰ مه (۳۰ اردیبهشت) پیشنهاد کرد: «در ۲۹ ایالت این کشور همه‌گیری اعلام شود تا وزارت بهداشت بتواند با یکپارچه‌سازی شیوه‌های معالجه به مبارزه با بیماری جدید برود.»
راجش تُپ، وزیر بهداشت ایالت ماهاراشترا، که بیشترین آسیب را در موج دوم کرونا متحمل شده بود، گفت که در یک هفته، ۱۵۰۰ مورد عفونت به قارچ سیاه در این ایالت ثبت شده است و یک بیمارستان در بمبئی نیز اعلام کرد در مدت‌زمان دو ماه، ۲۴ مورد از این بیماری را مشاهده کرده است؛ درحالی‌که کل موارد ثبت‌شده در سال گذشته شش مورد بوده است.
افزایش موارد ابتلا به قارچ سیاه در هند باعث کمبود داروی آمفوتریسین بی شده است که برای درمان این بیماری استفاده می‌شود. قارچ سیاه، یک عفونت نادر است که اغلب در کود حیوانی، گیاهان فاسد و خاک وجود دارد و به مغز و ریه آسیب وارد می‌کند.
هنوز آمار دقیقی از مبتلایان به قارچ سیاه در هند وجود ندارد اما بنا بر اعلام وزارت بهداشت این کشور، هند همچنان با کرونا دست‌و‌پنجه نرم می‌کند و تا روز پنجشنبه ۲۰ مه (۳۰ اردیبهشت) مجموع مبتلایان به کرونا در این کشور افزون بر ۲۵ میلیون نفر اعلام شد.

هند در هفته‌های گذشته با سونامی ویروس کرونا مواجه بود به‌ طوری‌که روزانه ۳۰۰ هزار نفر مبتلا شدند. تعداد تلفات ناشی از ویروس کرونا نیز در ۲۴ ساعت گذشته به ۳۸۷۴ نفر رسیده که این تعداد نسبت به روزهای گذشته کاهش داشته است.

بیشتر از بهداشت و درمان