زنان موتورسیکلت‌سوار به جنگ خشونت خانگی می‌روند

کارزار مبارزه با خشونت خانگی در افغانستان از ۲۵ نوامبر شروع شد و تا ۱۰ دسامبر ادامه دارد

زنان افغان با برگزاری نمایش نشان می‌دهند که نشست پشت موتورسکلیت عجیب نیست - خامه‌پرس

زنان افغان برای مبارزه با انواع خشونت خانگی پیکار آگاهی‌دهنده ۱۶ روزه‌ای را برگزار کردند که اجرای برنامه‌های مختلفی در آن پیش‌بینی شده است و برگزاری نمایش موتورسیکلت‌سواری زنان هم یکی از این برنامه‌ها است.

۱۰ زن جوان افغان در استان دورافتاده دایکندی در مرکز این کشور، در این نمایش موتورسیکلت‌سواری که در برابر چشمان مردان برگزار شد، شرکت داشتند. این دختران از شهرستان‌های میرامور، شهرستان و نیلی برای جلب‌توجه عموم مردم به حقوق زنان، پشت موتورسیکلت‌ نشستند. سازمان بین‌المللی آکسفام از این پیکار پشتیبانی می‌کند.

به ندرت اتفاق می‌افتد که زنان در روستاهای دوردست افغانستان سوار موتورسیکلت‌ شوند اما استفاده از این وسیله نقلیه در مناطق کوهستانی این کشور که جاده‌های مناسبی برای عبورخودرو ندارند، کاملا عادی است. هرچند برای بسیاری از مردم، راندن موتورسیکلت‌سوار توسط یک زن، امری عادی نیست.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مرضیه همدرد، مدیر اداره زنان در استان دایکندی می‌گوید: «دقیقا به همین دلیل که نشستن روی موتورسیکلت‌ کار عجیبی نیست و زنان نیز حق دارند در فضای بهتر، بازتر و مصون‌تر زندگی و به کارشان رسیدگی کنند، این برنامه برگزار شده‌ است.»

موتورسیکلت‌سوارهای دایکندی همچنین از خانواده‌های دیگر خواستند به دختران خود اجازه دهند استفاده از موتورسیکلت ‌را یاد بگیرند تا زندگی برای آنها راحتتر شود.

حدود ۶۰ سال پیش، سازمان ملل متحد روز ۲۵ نوامبر را «روز جهانی منع خشونت علیه زنان» عنوان داد و هر ساله به همین مناسبت و با هدف ایجاد دنیایی بهتر برای زنان، کارزارهایی برپا می‌شود. از جمله هرساله در دوره ۱۶ روزه‌ از ۲۵ نوامبر تا ۱۰ دسامبر که روز حقوق‌بشر است، کارزارهایی هماهنگ در راستای جلوگیری از خشونت علیه زنان برگزار می‌شود.

کمیسیون مستقل حقوق‌بشر افغانستان هفته پیش اعلام کرد که در ۱۰ماه گذشته ۳هزار و ۷۷۷ مورد خشونت علیه زنان در این کشور ثبت شده‌ است. البته با احتساب بسیاری از مواردی که هیچوقت اعلام نمی‌شوند، این آمار به مراتب بالاتر خواهند بود.

به گفته مقامات این کمیسیون، شدت خشونت‌ها امسال نیز افزایش یافته‌ است و ۳۵ درصد موارد ثبت شده شامل خشونت‌های فیزیکی چون قتل، ضرب‌وشتم، قطع اعضای بدن، زخمی کردن و کار اجباری است.

بیشتر از جهان