مردی از کره جنوبی به کره شمالی پناهنده شد

Kim Won Jin / AFP

از میان کسانی که تاکنون از کره جنوبی به کره شمالی فرار کرده‌اند، خانواده این فرد از همه مشهورتر بوده‌اند و به گفته رسانه‌های دولت کره شمالی، این فرد به حکومت استبدادی کره شمالی پناهنده شده است تا آخرین آرزوی پدر و مادرش قبل از مرگ را برآورده کند.

سایت دولتی اورمینزوکیری گزارش داد که  «چو این گوک» روز شنبه به پیونگ یانگ، پایتخت کره شمالی رسید، تا تحت هدایت کیم جونگ اون زندگی خود را وقف اتحاد دو کره کند.

این وبسایت عکس‌ها و فیلم‌هایی از آقای چو در فرودگاه بین‌المللی پیونگ یانگ را در حال خواندن بیانیه ورودش منتشر کرده است. وی پسر چو دوک شین، وزیر خارجه سابق کره جنوبی است.

در صورت تأیید این خبر، رویداد فوق یک مورد نادر از پناهندگی به کره شمالی خواهد بود.

طبق گزارش وبسایت اورمینزوکیری، آقای چو گفته است که بیش از ۷۰ سال سن دارد و علت تصمیم‌اش برای پناهنده شدن به کره شمالی آرزوی والدینش قبل از مرگ بوده است که از او خواسته‌اند از کره شمالی «پیروی» کند و برای اتحاد دو کره تلاش کند.

چو دوک شین در سال ۱۹۸۶ به دلیل درگیری سیاسی با پارک چونگ هی، رئیس جمهور وقت کره جنوبی، همراه با همسرش به کره شمالی پناهنده شد.

او قبل از مرگ در سال ۱۹۸۹، سمت‌های مهمی در کره شمالی داشت، از جمله معاونت کمیته اتحاد صلح‌آمیز سرزمین پدری.

ناظران می‌گویند کره شمالی پناهندگی آقای چو را پذیرفته است زیرا امیدوار است از او به‌عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده کند تا به شهروندان خود بقبولاند که نظام این کشور برتر از دموکراسی کره جنوبی است.

اگرچه پناهنده شدن از کره جنوبی به کره شمالی در سال‌های اخیر به ندرت اتفاق افتاده است، عده زیادی از شمال به جنوب می‌گریزند.

از زمان پایان جنگ کره در سال ۱۹۵۳، بیش از ۳۰ هزار شهروند کره شمالی برای نجات یافتن از سرکوب سیاسی و فقر اقتصادی به کره جنوبی گریخته‌اند.

وزارت اتحاد کره جنوبی اعلام کرده است که آقای چو هیچ مأموریت ویژه‌ای از سوی دولت سئول برای دیدار از کره شمالی نداشته است و مقامات در حال تحقیق در مورد جزئیات سفر او هستند.

دو کره، که به وسیله مرزهای به شدت محافظت شده از هم جدا شده‌اند، به شهروندان خود اجازه نمی‌دهند که از سرزمین طرف مقابل بازدید کنند و یا با ساکنان آن از طریق تلفن، نامه یا ایمیل، بدون مجوز خاص، تماس بگیرند.

ريو مي يونگ، همسر چو دوک شین، در سال ۱۹۸۶ همراه او پناهنده شد و او نیز در کره شمالی شغل دولتی داشت.

در سال ۲۰۱۶ هنگامی که او در سن ۹۵ سالگی درگذشت، مراسم خاکسپاری عمومی برای او برگزار شد و جسد او در کنار شوهرش در گورستان شهدای میهن‌پرست پیونگ یانگ دفن شد.

به گفته وزارت اتحاد کره جنوبی، از سال ۲۰۰۱ دوازده بار به آقای چو این گوک اجازه داده شده به کره شمالی سفر کند تا در مراسم‌هایی مانند بازدید از آرامگاه والدین خود و حضور در مراسم سالگرد مرگ مادرش شرکت کند.

اگر چه هنوز مشخص نیست که او چگونه به کره شمالی سفر کرده است، رسانه‌های کره جنوبی حدس می‌زنند که او از پکن، پایتخت چین، با ویزای دولت کره شمالی به آنجا پرواز کرده است.

چند آژانس خبری در تهیه این گزارش سهیم بودند.

© The Independent

بیشتر از جهان