با تمام شدن ذخایر کیسههای حمل اجساد در سراسر بریتانیا به علت شیوع ویروس کرونا، کادر درمانی این کشور حالا ناچار به پیچیدن اجساد قربانیان کووید- ۱۹ در ملحفه هستند.
گزارشها حاکی از آن است که با پر شدن ظرفیت سردخانهها و ازدیاد اجساد در صف انتقال، تحادیه کارگران «جی ام بی» بریتانیا هشدار داده است که باربران با «سیلی از اجساد پیچیده شده در ملحفه مواجهند.»
باربر مدیکال که ملزومات سردخانه اجساد را برای نظام درمانی بریتانیا تامین میکند، به بی بی سی گفت: کیسههای زیپدار جسد در بریتانیا پیدا نمیشود.
این در حالیست که مرکز بهداشت عمومی انگلستان در پی گزارشهایی مبنی بر کمبودهای شدید بیمارستانی، گفته است که کیسههای جسد «ضروری» نیستند.
راهنمای مرکز بهداشت عمومی انگلستان میگوید: «به علت قوام گرفتن ترشحات تنفسی و تحلیل رفتن ویروس هنگامی که با بافتهای زنده در تماس نیست، احتمال تماس با مایع به جا مانده از بدن، تهدیدی برای سلامتی محسوب نمیشود. بنابراین کیسههای جسد ضروری به نظر نمیرسند و شاید در موارد کاربردی دیگری استفاده شوند. پوشاندن صورت فوتشدگان با پارچه یا ماسک هنگام انتقال، مانع از پخش ویروس در هوا میشود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
تحقیقات جدید نشان میدهد که ویروس کرونا میتواند تا سه روز بر روی سطوح مختلف با«دمای اتاق» زنده بماند.
به گفته مرکز بهداشت عمومی، در بدن مردگان، بهویژه اجسادی که در یخچال نگهداری شدهاند، این ویروس ممکن است بیش از سه روز دوام بیاورد و بنابراین، آزمایش موارد مشکوک باید مد نظر قرار گیرد.
لندن با بیشترین مشکل کمبود کیسههای جسد روبهروست.
مایکل تاینی، مدیر یک شرکت مراسم خاکسپاری در غرب لندن، گفته است که دو بیمارستان شهر از او برای تامین کیسههای بیشتر درخواست کمک کردهاند.
آقای تاینی به نشریه متروی لندن گفت: «ما همه تلاشمان را میکنیم، اما دستمان بسته است. امکانات نداریم. هر تماسی که در رابطه با مرگ یک نفر در خانه و یا خانه سالمندان گرفته میشود، ما باید آن را مرگ به علت کووید-۱۹ تلقی کنیم. هر جسدی هم که منتقل میکنیم، کیسه مخصوص میخواهد.»
به گزارش اتحادیه جی ام بی، در بیمارستان «اپسوم و سنت هلیر» در منطقه ساتن لندن، از کادر درمانی آن که «تحت فشارهای شدید روحی قرار دارند» و با آسیبهای روانی ناشی از این اوضاع دست و پنجه نرم میکنند، خواسته شده است تا اجساد قربانیان کرونا را برای انتقال، در ملحفه بپیچند، چرا که کیسههای اجساد بیمارستان تمام شده است.
هلن اوکانر، هماهنگ کننده منطقهای اتحادیه در این بیمارستان، گفت: «ما به شدت نگران سلامت روانی و فیزیکی کارکنان بیمارستان و اعضای اتحادیه هستیم که حالا برای تحمل پیامدهای این اپیدمی با آسیبهای روحی دست و پنجه نرم میکنند. آنها پیش قراولان مبارزه با ویروس هستند و کاری که میکنند، برای هر کسی دردناک است. مخصوصا که با مرگ روزافزون بیماران مواجهند.»
بیمارستان «اپسوم و سنت هلیر» البته این ادعا را رد کرده است. سخنگوی بیمارستان میگوید: «تاکید میکنیم که با کمبود کیسههای جسد مواجه نیستیم و نیز به مقدار کافی در سردخانه جا برای اجساد فوتشدگان داریم. ظرفیت سردخانه را به میزان۳۰ جسد بالا بردهایم و از سردخانههای موقت لندن هم استفاده کردهایم.»
این کمبودها ظاهرا در سایر نقاط کشور هم مشاهده میشود. به گفته جاناتان رابینسون، از شرکت تشییع و خاکسپاری «جوزف سی رابرتس» در منطقه هروگیت در شمال یورک شایر انگلستان: «کل کشور با کمبود کیسه جسد روبهروست. ما اطلاع داریم که انبارهای شرکتهای بزرگ تامین کننده کیسه جسد در بریتانیا خالی شده است.»
پل کاسفورد، مدیر بازنشسته مرکز بهداشت عمومی، به نشریه ایندیپندنت گفت: «راهنمای پی اچ ای، در مورد مراقبت از اجساد مشکوک به کووید- ۱۹ پس از مشاوره و همکاری تنگاتنگ با کارشناسان و افراد ذینفع تهیه شده و همسو با راهنمای مرکز اروپایی کنترل بیماریها و سازمان ایمنی و بهداشت بریتانیا (Health and Safety Executive) است.»
او گفت: «ما همواره دستورعملهامان را بازنگری میکنیم و ضمن استقبال از پیشنهادها، در راستای بهروزرسانی و شفافیت تلاش میکنیم.»
نشریه ایندیپندنت با اداره بهداشت و مراقبتهای اجتماعی تماس گرفته است.
© The Independent