ترامپ: مذاکرات با ایران از دوشنبه آغاز می‌شود؛ حمله برنامه‌ریزی‌شده را لغو کردم

خبرگزاری دولتی عربستان روز یکشنبه گزارش داد شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در تماس تلفنی با ترامپ خواستار کاهش تنش‌ها و مهار جنگ شده است

گفتگوی ترامپ با خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان - رویترز

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، اعلام کرد پس از آنکه یک «حمله گسترده» علیه ایران را لغو کرد، مذاکرات با تهران از دوشنبه شب از سر گرفته خواهد شد.

ترامپ روز یکشنبه در هواپیمای ریاست‌جمهوری «ایرفورس وان» و پس از گذراندن آخر هفته در باشگاه گلف خود در بدمنستر نیوجرسی به خبرنگاران گفت: «آن‌ها از ابعاد حمله آگاه بودند، چون می‌دیدند که در حال شکل‌گیری است. اکنون کاری که می‌کنیم این است که در قالب مذاکره با آن‌ها گفت‌وگو می‌کنیم. این مذاکرات از فردا بعدازظهر آغاز می‌شود و خواهیم دید چه می‌شود.»

ترامپ گفت متحدانی مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی و قطر و همچنین ایران از او خواسته بودند حمله برنامه‌ریزی‌شده را لغو کند.

او افزود: «همه چیز برای اقدام آماده بود، اما وقتی متحدان خواستند حمله متوقف شود، ما گفتیم بسیار خوب، ببینیم چه می‌شود. دلیل این درخواست آن‌ها این است که فکر می‌کنند توافقی در راه است. درباره هرمز توافقی وجود دارد و سپس توافقی درباره مسئله هسته‌ای یا آنچه من غیرهسته‌ای‌سازی ایران می‌نامم حاصل خواهد شد. من آن را غیرهسته‌ای‌سازی ایران می‌نامم.»

خبرگزاری دولتی عربستان روز یکشنبه گزارش داد شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در تماس تلفنی با ترامپ خواستار کاهش تنش‌ها و مهار جنگ شده است. پیش‌تر نیز منابعی به سی‌ان‌ان گفته بودند ولیعهد سعودی در این تماس نگرانی‌های خود را درباره طرح حمله به ایران مطرح کرده بود.

ترامپ به پرسشی درباره اینکه آیا حمله احتمالی تأسیسات انرژی ایران را هدف قرار می‌داد یا نه پاسخ نداد، اما در پیامی در شبکه تروث سوشال در روز شنبه تأکید کرده بود که ایالات متحده همچنان در برابر ایران «کاملا آماده و در حالت شلیک» قرار دارد.

رسانه‌های حکومتی ایران درخواست از ترامپ برای توقف حملات برنامه‌ریزی‌شده را تکذیب کرده‌اند.