رویاپردازی پاریسی‌ها و تحقیر غول‌ها با امضای دو نفر؛ ناصر الخلیفی و لوییز انریکه

«تیم من مثل بچه‌ای است که ‏نمی‌توانید مانع بازی کردنش شوید. پاری‌ سن‌ژرمن عاشق ‏فوتبال است و کسی نمی‌تواند جلویش را بگیرد» ‏

اشرف حکیمی و عثمان دمبله، ناصر الخلیفی در کنار لوییز انریکه‌ــ وب‌سایت پاری‌سن‌ژرمن

پاری‌ سن‌ژرمن با ارائه نمایشی تماشایی و قدرتمند، موفق شد با نتیجه قاطع چهار بر صفر، رئال مادرید کهکشانی را در ایالات متحده آمریکا درهم بکوبد و راهی فینال جام جهانی باشگاه‌ها شود.

تیم پاریسی در این مجموعه رقابت‌ها عملکردی خیره‌کننده داشت؛ به طوری که در شش بازی، ۱۶ گل به ثمر رساند و تنها یک گل دریافت کرد. پیروزی پرگل در نیمه‌نهایی مقابل پرافتخارترین تیم اروپا هم آمادگی کامل پاریسی‌ها را برای مواجهه با چلسی در دیدار پایانی و شانس بالای آنان را برای رسیدن به جام قهرمانی به نمایش گذاشت.

یکی از ستون‌های اصلی این موفقیت خیره‌کننده مدیریت راهبردی و بلندمدت ناصر الخلیفی است؛ تاجر ثروتمند قطری و دوست صمیمی امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، که با اعتماد کامل به لوییز انریکه و سیاست‌گذاری دقیق، پاری‌ سن‌ژرمن را از تیمی کاملا معمولی به ساختارمندترین و قدرتمندترین باشگاه فوتبال جهان در سال ۲۰۲۵ تبدیل کرد.

او با خریدهای هوشمندانه و کنار گذاشتن سیاست جذب ستاره‌های پرزرق‌وبرق، تیمی ساخت که حالا نه فقط پرستاره، بلکه منسجم، حریص پیروزی و هدفمند است. همچنین با ایجاد ثبات در مدیریت، سرمایه‌گذاری در استعدادهای بومی و افزایش نفوذ باشگاه در سطح جهانی، زیرساختی فراهم کرد که نتیجه‌اش را امروز در بالاترین سطح فوتبال جهان مشاهده می‌کند.

در کنار این مدیریت قدرتمند، حضور لوییز انریکه در راس کادر فنی پاریس هم عاملی حیاتی در این تحول بود. انریکه با دانش تاکتیکی بی‌نقصش، توانست ترکیبی از نظم دفاعی، خلاقیت در میانه میدان و انفجار هجومی را در این تیم به نمایش بگذارد. او نه‌تنها از ستاره‌های موجود بهترین استفاده را برد، بلکه توانست پاری‌ سن‌ژرمن را از دوران اتکا به چند بازیکن خاص مانند مسی، امباپه و نیمار، به یک ماشین هماهنگ و چندلایه تبدیل کند.

سبک بازی روان، فشار بالا و توانایی در کنترل جریان مسابقه همگی از نشانه‌های اثر انریکه بر این تیم‌اند؛ تیمی که حالا دیگر فقط یک مدعی نیست، بلکه استانداردی تازه را در فوتبال باشگاهی جهان تعریف کرده است.

انریکه، سرمربی پاری‌ سن‌ژرمن، پس از پیروزی پرگل بر رئال مادرید گفت: «این بردی زیبا بود و خوشحالیم که به فینال جام جهانی باشگاه‌ها راه پیدا کردیم. هدف ما از ابتدای این فصل قهرمانی در تمام رقابت‌ها بود، اگرچه چنین پروژه‌ای همیشه بسیار دشوار است و تیم‌های کمی به این هدف دست پیدا می‌کنند. حالا تا تاریخ‌سازی برای پاری‌ سن‌ژرمن تنها یک بازی فاصله داریم و قهرمانی در هر تورنمنتی هم برای ما و برای هوادارانمان معنا و مفهوم زیادی دارد. تیم من مثل بچه‌ای است که ‏نمی‌توان مانع بازی کردنش شد. پاری‌سن ژرمن عاشق ‏فوتبال است و کسی نمی‌تواند جلویش را بگیرد.» ‏

او که به‌تازگی جام لیگ قهرمانان اروپا را نیز به خانه برده است، در این نشست خبری تلاش کرد از همتای اسپانیایی‌اش حمایت کند: «ژابی آلونسو تازه به رئال مادرید آمده، ولی ما دو سال است با هم در پاری‌ سن‌ژرمن کار می‌کنیم. بنابراین طبیعی است که آن‌ها هنوز با هم هماهنگ نشده باشند. آلونسو برای کار با تیمش و رسیدن به آمادگی، به زمان بیشتری نیاز دارد.»

رئال مادرید در این مسابقه در همان دقایق ابتدایی با شوکی جدی مواجه و دروازه‌اش در ۲۴ دقیقه نخست، سه بار باز شد که آماری بی‌سابقه برای رئال و البته ستودنی برای پاری‌ سن‌ژرمن محسوب می‌شود. پاریسی‌ها از سال ۲۰۱۷ و بازی مقابل موناکو، تاکنون در هیچ دیداری چنین به برتری سه گله زودهنگامی نرسیده بودند.

عثمان دمبله، یکی از ستاره‌های برجسته این رقابت‌ها، در این بازی هم گلزنی کرد تا گام دیگری به‌سوی فتح توپ طلای ۲۰۲۵ برداشته باشد. با توجه به قهرمانی پاریس در لیگ قهرمانان اروپا در فصل اخیر و احتمال بالای فتح این جام جهانی باشگاه‌ها، شانس دمبله نیز برای دریافت این جایزه بیش‌ازپیش بالا رفته است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

لوییز انریکه در پایان مسابقه تاکید کرد: «به نظرم عثمان بهترین بازیکن فصل است و به دلیل تلاش‌هایی که ‏برای این باشگاه کرد، شایسته بردن هر جایزه‌ای است. این اولین ‏مسابقه بود که توانستیم دمبله را از آغاز در میدان داشته باشیم. او ‏مصدوم بود و باید از او مراقبت می‌کردیم.»

از سوی دیگر، ژابی آلونسو، سرمربی تازه‌وارد رئال مادرید در نشست خبری بعد از بازی با پاری‌ سن‌ژرمن گفت: «ما باید متحد می‌شدیم، اما متاسفانه قبل از پایان نیمه اول، گل سوم را دریافت کردیم و در برابر تیمی که در بهترین حالت خود بود، بسیار اذیت شدیم. روز دردناکی برای ما بود و سطح موردنیاز را ارائه ندادیم. این بازی درس‌های مفیدی برای آینده به ما خواهد داد تا بتوانیم بهتر رقابت کنیم. پاری سن ژرمن پروژه‌ای است که چند سال ساخته شده است، ولی ما مرحله جدیدی را شروع می‌کنیم.»

علاوه بر خطوط تهاجمی پاری‌سن‌ژرمن، در این مسبقه تماشایی اشرف حکیمی با پاس گل به فابین رویز در دقیقه ۲۴ برای دومین بار در چهار بازی اخیر جام باشگاه‌های جهان، گل‌سازی کرد و حالا ۲۷ مشارکت گل در فصل ۲۵‌ــ۲۰۲۴ را در کارنامه دارد. حکیمی مقابل رئال مادرید نیز سه بار و بیش از هر بازیکن دیگری، موقعیت خلق کرد.

در سمت دیگر نیز نونو مندس ۱۰۰ درصد تکل‌ها، ۱۰۰ درصد دریبل‌ها و شش نبرد‌ از هشت نبرد را برد و هشت بار هم مالکیت توپ را پس گرفت که نشان ‌می‌دهد دو مدافع کناری پاریسی‌ها در نهایت پختگی و تعادل قرار دارند.

بیشتر از فوتبال