بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز چهارشنبه اعلام کرد که دیدارش با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، بر آزادی گروگانهای اسیر در دست حماس و آتشبس جنگ غزه متمرکز بود و و بر عزم خود برای «از بین بردن تواناییهای نظامی و حکومتی حماس» تاکید کرد.
او در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که رهبران دو کشور در مورد پیامدها و فرصتهای ناشی از «پیروزی بزرگی که بر جمهوری اسلامی به دست آوردیم» هم گفتگو کردند.
פגישה חשובה בבית הלבן עם נשיא ארה״ב דונלד טראמפ.
— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) July 8, 2025نتانیاهو روز سهشنبه از راهبرد مشترک خود با رئیسجمهوری ایالات متحده برای تحقق «صلح از طریق قدرت» دفاع کرد و آن را عامل تغییر در معادلات خاورمیانه دانست.
An important meeting at the White House with U.S. President @realDonaldTrump.
pic.twitter.com/kxuzRKh0ao
نخست وزیر اسرائیل تاکید کرد: «نخست قدرت برقرار میشود، سپس صلح حاصل خواهد شد. تصمیم قاطع رئیسجمهوری ترامپ برای همراهی با ما علیه دشمنان اسرائیل، از جمله جمهوری اسلامی و گروه حماس، تغییری اساسی در منطقه ایجاد کرده است.»
نتانیاهو همچنین با اشاره به نقش ارتشهای آمریکا و اسرائیل افزود: «خلبانان بمبافکنهای بیــ۲ آمریکا، استقامت، پافشاری و قدرت چشمگیری از خود نشان دادند، سربازان اسرائیلی همچون شیر جنگیدند و اتحاد ما با آمریکا مانند رعد در منطقه طنین انداخت.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رئیسجمهوری آمریکا نیز در جلسه روز سهشنبه کابینه، از عملیات بمبافکنهای بیــ۲ برای حمله به سه سایت هستهای کلیدی جمهوری اسلامی شرح مفصلتری ارائه داد. او گفت به یاد میآورد زمانی که در اتاق وضعیت بود و هواپیماها وارد حریم هوایی ایران شدند، نفسها در سینه حبس شد. ترامپ افزود که آنها بلافاصله پس از انداختن دقیق بمبها روی هدف، از آسمان ایران خارج شدند و پس از آن بود که تازه جمهوری اسلامی متوجه شد چه اتفاقی افتاده است.
ترامپ با تاکید بر اثر ویرانگر این عملیات، گفت که شواهد در هواپیماها وجود دارد و البته خود خلبانها بهترین شاهدند.
به گزارش رویترز، نتانیاهو که از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید، سومین بار است به آمریکا سفر میکند، به خبرنگاران گفت که اگرچه فکر نمیکند کارزار اسرائیل در غزه تمام شده باشد، مذاکرهکنندگان در حال بررسی پیشنهاد آتشبساند.
ترامپ روز سهشنبه برای دومین بار طی دو روز با نتانیاهو دیدار کرد تا در مورد وضعیت غزه گفتگو کنند. در همین حال، استیو ویتکاف، فرستاده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه، هم گفت که اسرائیل و حماس پس از نزدیک به دو سال جنگ به توافق برای آتشبس نزدیک شدهاند.
آکسیوس به نقل از یک منبع آگاه از جزئیات این توافق گزارش داد و نوشت که نمایندگانی از قطر، کشور میزبان مذاکرات غیرمستقیم بین نمایندگان اسرائیل و حماس، پیش از ورود نتانیاهو در روز سهشنبه، با مقامهای ارشد کاخ سفید دیدار کردهاند. کاخ سفید درباره این دیدار اظهارنظر نکرد، اما استیو ویتکاف گفت تعداد مسائلی که مانع از دستیابی اسرائیل و حماس به توافق میشود از چهار به یک مورد کاهش یافته است و میتوان به دستیابی توافق آتشبس موقت تا پایان هفته خوشبین بود.
او به خبرنگاران گفت که توافق موردانتظار شامل آتشبس ۶۰ روزه با آزادی ۱۰ گروگان زنده و تحویل پیکر ۹ گروگان فوتشده خواهد بود.
در عین حال یک مقام ارشد اسرائیلی به روزنامه تایمز اسرائیل گفت که نتانیاهو دونالد ترامپ را قانع کرده که درباره تشویق مهاجرت داوطلبانه از غزه جدی است. نخستوزیر اسرائیل پیشتر از عزم خود برای ترغیب «مهاجرت داوطلبانه» مردم از منطقه جنگزده غزه سخن گفته بود. رئیسجمهوری آمریکا هم تاکید کرد که با برخی کشورها برای پذیرش فلسطینیها گفتگوی خوبی داشته است.
نتانیاهو در سفر به ایالات متحده با جیدی ونس، معاون رئیسجمهوری آمریکا، هم دیدار کرد. او سپس روز سهشنبه از ساختمان کنگره ایالات متحده بازدید کرد و قرار است روز چهارشنبه برای دیدار با رهبران سنای ایالات متحده به کنگره بازگردد.
نتانیاهو در سخنانش در کنگره ایالات متحده، از ترامپ تمجید کرد و گفت که در تاریخ اسرائیل هرگز هماهنگی از این نزدیکتر بین تلآویو و واشینگتن وجود نداشت.
حساب رسمی کاخ سفید نیز عکسی از دونالد ترامپ و بنیامین نتانیاهو در حال تماشای نقاشی نمادینی از رئیسجمهوری آمریکا منتشر کرد و در توضیح آن نوشت: «جنگ! جنگ! جنگ!» این عکس در جریان دیدار دو رهبر در واشینگتن گرفته شده است.
این نقاشی چند ثانیه پس از اولین سوءقصد به جان ترامپ در پنسیلوانیا را به تصویر کشیده است؛ زمانی که ترامپ در حالی که بین ماموران سرویس مخفی احاطه شده بود و آنها در تلاش بودند او را از صحنه خارج کنند، مشت گرهکرده خود را به هوا برد و سه بار فریاد زد: «جنگ!»
منظور او از این جنگ، مبارزه برای اهداف انتخاباتیاش و «بازگرداندن عظمت به آمریکا» بود.