وزیر دفاع اسرائیل: ارتش باید برای حفظ برتری هوایی بر تهران و جلوگیری از حملات دوباره آماده باشد

رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند مقام‌های این کشور به دنبال اتخاذ رویکردی علیه جمهوری اسلامی‌اند که مشابه با سیاست آنان در حملات مداوم علیه حزب‌الله لبنان است

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، به ارتش این کشور دستور داد تا برای جلوگیری از تهدید دوباره جمهوری اسلامی ایران علیه اسرائیل طرحی تهیه کنند.

بر اساس بیانیه‌ای که وزارت دفاع اسرائیل روز جمعه ۱۳ تیر منتشر کرد، کاتز در دیدار با فرماندهان نظامی اسرائیل گفت: «ماموریت کنونی ارتش، تهیه یک طرح اجرایی برای تضمین این است که جمهوری اسلامی دیگر نتواند اسرائیل را تهدید کند.»

او افزود: «ارتش باید در سطوح اطلاعاتی و عملیاتی آماده باشد تا نیروی هوایی اسرائیل برتری هوایی خود را بر فراز تهران حفظ کند، توانایی اعمال محدودیت‌ها علیه جمهوری اسلامی را داشته باشد و از بازسازی توانمندی‌های آن جلوگیری کند.»

اسرائیل روز ۱۳ ژوئن و پس از دهه‌ها جنگ در سایه، حمله هوایی گسترده‌ای را علیه مواضع جمهوری اسلامی در این کشور آغاز و اعلام کرد هدفش جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هسته‌ای و تضعیف زرادخانه موشک‌های بالیستیک جمهوری اسلامی است.

پس از اعلام آتش‌بس از سوی آمریکا، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، وعده داد که اجازه نخواهد داد جمهوری اسلامی بار دیگر تاسیسات هسته‌ای خود را بازسازی کند؛ وعده‌ای که چشم‌انداز درگیری‌های بیشتر را برجسته می‌کند.

کاتز روز ۲۷ ژوئن در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که ارتش اسرائیل «به‌طور منظم برای خنثی‌سازی چنین تهدیدهایی اقدام خواهد کرد».

رسانه‌های اسرائیلی هم گزارش داده‌اند که مقام‌های این کشور به دنبال اتخاذ رویکردی مشابه آنچه در لبنان قبال حزب‌الله انجام می‌دهند، هستند؛ جایی که ارتش اسرائیل با وجود آتش‌بسی که در نوامبر امضا شد، به‌طور منظم به مواضع و نیروهای مشکوک به وابستگی به حزب‌الله حمله می‌کند.

بر اساس آمار رسمی، اسرائیل در جریان جنگ ۱۲ روزه با جمهوری اسلامی ایران هدف بیش از ۵۰ موشک قرار گرفت که به کشته شدن ۲۸ نفر منجر شد. در مقابل، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی نیز اعلام کرده که حملات اسرائیل بیش از ۹۰۰ کشته در پی داشته است.

در حملات اخیر ارتش و دستگاه‌های امنیتی اسرائیل به مواضع و چهره‌های ارشد جمهوری اسلامی، بیش از ۳۰۰ فرمانده ارشد و میانی سپاه پاسداران، ارتش و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی، به همراه ده‌ها نظامی دیگر کشته شدند. همین امر موجب شد تا با وجود گذشت ۱۱ روز از توافق صلح آتش‌بس میان اسرائیل و جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای همچنان در مخفی‌گاه خود پنهان بماند و حتی در مراسم عزاداری ماه محرم که به میزبانی دفتر او برگزار می‌شود، هم در جمع مقام‌های ارشد نظام حضور نیابد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در همین رابطه، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، روز پنجشنبه در سخنرانی خود در ایالت آیووا گفت که مقام‌های جمهوری اسلامی پس از حمله نظامی آمریکا، دیگر لحن خصمانه سابق را ندارند و اکنون خواهان دیدار با ایالات متحده‌اند.

ترامپ گفت: «ایران جایی است که در آن درباره آمریکا به بدترین شکل ممکن حرف می‌زدند، مثل مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل. آن‌ها واقعا حرف‌های بسیار بدی می‌زدند، اما حالا دیگر بد صحبت نمی‌کنند.»

او همچنین با اشاره به تمایل مقام‌های تهران برای مذاکره افزود: «شاید حتی با آن‌ها دیدار کنیم، چون آن‌ها می‌خواهند دیدار کنند و خواهیم دید که آیا می‌توانیم کاری انجام دهیم یا نه. به نظرم آن‌ها شدیدا خواستار مذاکره با ما هستند.»

روز پنجشنبه حساب کاربری فارسی ارتش اسرائیل در شبکه اجتماعی اکس، با بازنشر بخشی از گفتگوی منوچهر متکی، وزیر خارجه پیشین جمهوری اسلامی، در سیمای جمهوری اسلامی ایران درباره عملیات «طلوع شیران»، این اظهارات را گواهی روشن بر ناکامی تهران در برابر حمله نظامی اخیر توصیف کرد. در پیام ارتش اسرائیل آمده است: «متکی، وزیر سابق خارجه جمهوری اسلامی، عملیات طلوع شیران را برای ما خلاصه کرد؛ در حقیقت لازم نبود هیچ چیز دیگری به گفته‌های او اضافه کنیم.»

منوچهر متکی در این گفتگو با اشاره به تلفات گسترده جمهوری اسلامی در حملات اسرائیل گفت: «ما در یک شب چنان تلفات انسانی داشتیم که شاید در طول هشت سال جنگ تحمیلی نداشتیم.»

هفته گذشته ابراهیم متقی، رئیس دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران، نیز در صداوسیما گفته بود پیش‌بینی او این است که اسرائیل «تا یک هفته دیگر» مجددا با حمایت آمریکا، حملات نظامی مستقیم به مواضع جمهوری اسلامی در ایران را آغاز خواهد کرد.