بهرغم افشاگری یکی از اعضای کمتیه استیناف فدراسیون فوتبال ایران درباره صدور حکم نهایی پرونده شکایت پرسپولیس از علیرضا بیرانوند، مهدی تاج همچنان مانع اعلام رسمی این حکم میشود.
یکی از مقامهای فدراسیون فوتبال ایران روز یکشنبه ۴ خرداد در گفتوگویی کوتاه با ایندیپندنت فارسی خبر داد که به دلیل درخواست امیر قلعهنویی، سرمربی تیم فوتبال جمهوری اسلامی ایران، از رئيس فدراسیون، قرار است حکم محرومیت بیرانوند پس از تاریخ ۲۰ خرداد و انجام دو مسابقه پایانی ایران با قطر و کره شمالی در مرحله انتخابی جام جهانی اعلام شود.
این درحالی است که صعود ایران به جام جهانی ۲۰۲۶ قطعی شده است و با وجود دروازهبانانی آماده مانند نیازمند، حسینی یا اخباری، تیم قلعهنویی بابت نبود او در مسابقات تشریفاتی برابر قطر و کره شمالی متحمل ضرر نخواهد شد.
این پرونده در کنار مواردی دیگر همچون حمایتهای مالی پیشین مالک باشگاه تراکتور از مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران، طرفداری علنی مسعود پزشکیان و اطرافیانش از تیم تبریزی، انتشار ویدیویی از فحاشی پزشکیان به رقبای تراکتور، یا تهدید شدن علنی تاج از سوی مالک تراکتور، موجب شده است ارزشهای قهرمانی تیم تراکتورسازی تبریز در فصل جاری لیگ زیر سوال برود و این باشگاه پرطرفدار به استفاده از یک بازیکن غیرمجاز متهم شود.
درحالی که مهدی دادرس، عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال نیز هفته گذشته تایید کرده بود که مهدی تاج عمدا موجب طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده دروازهبان اول تیم ملی ایران و تراکتور میشود، محمدحسین میثاقی، مجری برنامه فوتبال برتر در صداوسیمای جمهوری اسلامی، به نقل از منابع خود در فدراسیون فوتبال خبر داد حکم کمیته استیناف «در آذرماه سال قبل» صادر شده بود و جزئیات آن هم شامل محرومیت چهار ماهه بیرانوند از حضور در میادین فوتبال و پرداخت ۴۰ میلیارد تومان جریمه به پرسپولیس بابت فسخ غیرقانونی قراردادش میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
هواداران و مدیران باشگاه پرسپولیس، در کنار بسیاری از خبرنگاران ورزشی در ایران، بر این باورند که اعلام دیرهنگام حکم محرومیت بیرانوند، در شرایطی که تیم تراکتور یک فصل کامل از حضور غیرقانونی این دروزاهبان در درون دروازه خود استفاده برد و به جام قهرمانی هم دست یافت، بیفایده و صوری خواهد بود، زیرا تیم متمول تبریزی میتواند برای فصل بعد با دروازهبان نامدار دیگری قرارداد ببندد و درنتیجه بابت تحریک بیرانوند به فسخ یکطرفه قرارداد با پرسپولیس بهدلیل ارائه پیشنهاد نجومی، متحمل هیچ ضرری نخواهد شد.
مهدی دادرس، عضو کمیته استیناف فدراسیون فوتبال، هفته گذشته گفت: «درباره پرونده بیرانوند از فدراسیون سوال کنید، چون طبق دستور جدیدی که به ما دادند، گفتند از نظر اخلاقی درست نیست حکم را بگویید و صبر کنید تا خود فدراسیون اعلام کند. ما تابع بزرگترهایمان هستیم. پرونده خیلی سنگین و پرهیجانی بود و حدود ۳۰۰ صفحه داشت، اما صادقانه میگویم که بیش از حد طولانی شد و نباید میشد. این حق طبیعی افکار عمومی خواهد بود که گمان کنند طولانی شدن پرونده عمدی بوده است.»
یکی از کارمندان فدراسیون فوتبال ایران روز ۳ اردیبهشت در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی از باز شدن پرونده قضایی علیه ابوالفضل حسنزاده محمدی، رئیس کمیته انضباطی این فدراسیون، به اتهام دریافت رشوه از مالک باشگاه تراکتور خبر داده بود.
منبع مطلع ایندیپندنت فارسی در فدراسیون فوتبال ایران گفت: «ابوالفضل حسنزاده آذریزبان است و پیش از این بارها در جمع همکاران، مانند هواداران فوتبال از تراکتور دفاع میکرد. اما حالا پروندهای علیه او باز شده که در آن آمده است طی یک سال اخیر بیش از ۳۰ میلیارد تومان از اطرافیان محمدرضا زنوزی به صورت دلاری، سهام بورسی یا سکه طلا به او پرداخت شده است. امیدوارم سرانجام این پرونده بهزودی مشخص شود و مانند دیگر پروندههای اطرافیان تاج و بازداشتها در چندماه اخیر، ناگهان مختومه اعلام نشود.»
در هفتههای قبل از آن نیز حکم کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایران مبنی بر تبرئه شجاع خلیلزاده، مدافع باشگاه تراکتور، از محرومیت یک یا چند جلسهای، با اعتراض گسترده خبرنگاران و هواداران فوتبال در ایران مواجه شد. معترضان با اشاره به «حرکت غیراخلاقی» خلیلزاده در مسابقه با چادرملو، تبرئه این بازیکن را خلاف برخوردی دانستند که با بازیکنان دیگر با خطاهای مشابه شده بود و به ادامه حمایتهای مهدی تاج و فدراسیون فوتبال از باشگاه تراکتور اشاره کردند.