در بحبوحه نگرانیهای امنیتی، بیش از ۵۵۰ نماینده پارلمان و اعضای مجلس اعیان بریتانیا در نامهای به سر کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، بار دیگر درخواست کردند سپاه پاسداران تروریستی اعلام شود.
به گزارش نشریه تلگراف، نامه این گروه چندحزبی پس از آن منتشر شد که سه پناهجوی پیشین ایرانی روز شنبه به اتهام جاسوسی برای تهران در دادگاه حاضر شدند.
حزب کارگر بریتانیا اکنون با فشارهای جدیدی مواجه است تا این نهاد را تروریستی اعلام کند، بهویژه اینکه دیوید لمی، وزیر خارجه فعلی، پیش از آنکه حزب کارگر به قدرت برسد و حزب اپوزیسیون محسوب میشد وعده این اقدام را داده بود.
از امضاکنندگان این نامه میتوان به سوئلا براورمن، وزیر کشور پیشین، لرد کیناک و سر ایان دانکن اسمیت، رهبران سابق احزاب کارگر و محافظهکار، اشاره کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در متن نامه آمده است: «دلجویی از این رژیم در حال فروپاشی، خیانت به ارزشهای دموکراتیک است، سیاستهای سرکوبگرانهاش را تقویت میکند و امنیت جهانی را به خطر میاندازد، در حالی که تهران به جاهطلبیهای هستهای و اقدامهای تروریستی ادامه میدهد.»
در ادامه نامه افزوده شده است: «با توجه به بسته بودن کامل راههای فعالیت سیاسی در ایران، جامعه جهانی باید حق مردم ایران برای تغییر رژیم را به رسمیت بشناسد [...] و سپاه پاسداران باید سازمانی تروریستی معرفی شود.»
این نامه همچنین به بحران رو به وخامت حقوق بشر در ایران اشاره میکند. فولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، اعلام کرده است در سال ۲۰۲۵، دستکم ۹۰۱ نفر در ایران اعدام شدهاند.
این تلاش برای متقاعدسازی استارمر به تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران با حمایت باب بلکمن، رئیس کمیته ۱۹۲۲ که نهادی بانفوذ میان نمایندگان محافظهکار است، صورت گرفته است.
بلکمن گفت: «زمان تغییر سیاست ما در قبال ایران فرا رسیده است. باید سیاست خود را با تحولات عمدهای که در ایران و منطقه رخ داده است هماهنگ کنیم. متحد ما، آمریکا، سالها پیش بهدرستی سپاه پاسداران را نهادی تروریستی اعلام کرد.»
او در ادامه افزود: «در شرایطی که رژیم هرگز تا این حد ضعیف نبوده است، باید تمام محاسبات اشتباه سیاسی و دیپلماتیک را کنار بگذاریم و سپاه پاسداران را نهاد تروریستی اعلام کنیمــ اقدامی که مدتها به تاخیر افتاده است.»
دیوید جونز، وزیر پیشین کابینه از حزب محافظهکار، نیز افزود که «اجماعی رو به گسترش» در زمینه ضروت اقدام میان طیفهای سیاسی وجود دارد.
از دیگر امضاکنندگان میتوان به لرد ترایزمن، رئیس پیشین اتحادیه فوتبال انگلستان و وزیر پیشین حزب کارگر، و لرد گلدسمیت، دادستان کل سابق حزب کارگر، اشاره کرد.
گفته میشود مقامهای وزارت خارجه بریتانیا پیشتر با این اقدام مخالفت کرده بودند، زیرا تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران باعث قطع کانالهای ارتباطی غیررسمی بریتانیا با جمهوری اسلامی میشود، مسیر ارتباطی که آمریکا نیز از آن استفاده میکند.
اوایل ماه جاری، یک حمله تروریستی احتمالی منتسب به جمهوری اسلامی تنها چند ساعت پیش از اجرا در خاک بریتانیا خنثی شد.
در سوم ماه مه، پنج نفر از جمله چهار تبعه ایرانی، در نقاط مختلف انگلستان دستگیر شدند، که یکی از بزرگترین عملیاتهای ضدتروریستی در سالهای اخیر بود.
پلیس لندن روز شنبه اعلام کرد که همه افراد آزاد شدهاند، یکی از آنها با قرار وثیقه آزاد است و تحقیق همچنان ادامه دارد.
کن مککالوم، رئیس سازمان اطلاعات داخلی بریتانیا (امآی۵)، سال گذشته اعلام کرده بود که از ژانویه ۲۰۲۲، پلیس و این سازمان اطلاعاتی با دستکم ۲۰ طرح تروریستی تحت حمایت جمهوری اسلامی مقابله کردهاند.