فشارها بر ناهید کیانی شدت گرفت؛ احتمال حذف پرافتخارترین زن المپیکی ایران از تیم ملی

ناهید کیانی حامی شهروندان معترض در سال ۱۴۰۱ بود و از حضور در بسیاری از مراسم حکومتی امتناع می‌کرد

ناهید کیانی همراه با مدال نقره المپیک در پاریس، تابستان ۱۴۰۳‌ــ صفحه اینستاگرام کیانی

یکی از مقام‌های وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در گفتگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که پس از درگیری و تشدید اختلاف‌ها میان ناهید کیانی و مبینا نعمت‌زاده، دو مدال‌آور المپیک پاریس، حالا احتمال کنار گذاشتن ناهید کیانی از تیم ملی تکواندو ایران افزایش یافته است.

او گفت: «شادی و خوشحالی مهروز ساعی، خواهر رئیس فدراسیون، از دو باخت کیانی به نعمت‌زاده در مسابقات لیگ و مسابقات اخیر چین، در شرایطی که مهروز ساعی اکنون جانشین مینو مداح و نفر اول کادرفنی تیم ملی است، موجب دلخوری شدید ناهید کیانی شد و او به همین دلیل در پایان مسابقات جام ریاست فدراسیون جهانی در چین، از دست دادن با نعمت‌زاده خودداری کرد. ناهید کیانی می‌گوید به دلیل مصدومیت نباید در این مسابقات شرکت می‌کرد و مهروز ساعی را که سال‌ها مربی شخصی نعمت‌زاده بود، به جانبداری و تلاش برای حذف خود متهم می‌کند.»

ناهید کیانی در وزن ۵۳ کیلوگرم رشته تکواندو در بازی‌های المپیک ۲۰۲۴ پاریس موفق شد مدال نقره کسب کند و عنوان پرافتخارین زن ایرانی در تاریخ این بازی‌ها را به نام خود ثبت کند. مبینا نعمت‌زاده نیز در این بازی‌ها موفق شد مدال برنز وزن ۴۹ کیلوگرم را به دست آورد.

اما از سال گذشته نعمت‌زاده با تغییر وزن، با ناهید کیانی هم‌وزن شد و همین اتفاق به بروز درگیری‌هایی شدید میان این دو تکواندوکار دامن زد. ناهید کیانی بر این باور است در شرایطی که جانشینی مطرح برای نعمت‌زاده در وزن ۴۹ کیلوگرم وجود ندارد، ورود او به وزن ۵۳ کیلوگرم و نه اوزان بالاتر از منفی ۵۷، آن هم در شرایطی که مینو مداح، مربی شخصی کیانی و سرمربی موفق تیم ملی تکواندو زنان ایران، نیز به دستور هادی ساعی برکنار شده، تنها با هدف افزایش فشارها به کیانی برای حذف او از تیم ملی ایران و اجبار به مهاجرت برنامه‌ریزی شده است.

ناهید کیانی برخلاف مبینا نعمت‌زاده، پس از بازگشت از پاریس حاضر نشد در بسیاری از مراسم حکومتی حاضر شود و علاوه بر مخالفت‌های گاه‌وبیگاه با حجاب اجباری، از حضور در راهپیمایی‌های حکومتی مانند روز قدس یا ۲۲بهمن هم امتناع کرد. او در زمان اعتراض‌های گسترده مردم ایران علیه جمهوری اسلامی در پاییز ۱۴۰۱ نیز بارها از معترضان حمایت کرده بود.

این تصمیم در همراهی نکردن با دستگاه‌های تبلیغاتی جمهوری اسلامی، در کنار در آغوش کشیدن کیمیا علیزاده در المپیک پاریس، موجب شد تا رسانه‌های وابسته به نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی بارها علیه ناهید کیانی پرونده‌سازی کنند.

کیمیا علیزاده، اولین زن ایرانی مدال‌آور در تاریخ المپیک، پس از مهاجرت از ایران هدف خشم و غضب فدراسیون تکواندو ایران و تمامی مجریان، خبرنگاران و رسانه‌های وابسته به نهادهای دولتی و حکومتی قرار گرفت.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

حسین معروفی، سردار سپاه پاسداران و معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفین، بهمن‌ سال گذشته از هادی ساعی، رئیس فدراسیون تکواندو ایران، به دلیل «دفاع از منافع نظام» تقدیر ویژه کرد.حالا او  به گفته منبع موثق ایندیپندنت فارسی در وزارت ورزش و جوانان، در تلاش است به کمک خواهرش زمینه حذف ناهید کیانی را فراهم کند.

این درحالی است که ناهید کیانی تنها ۲۶ سال سن دارد و با تجربه حضور در دو المپیک، در المپیک ۲۰۲۸ لس‌آنجلس برای کسب اولین مدال طلای ورزش زنان ایران در تاریخ المپیک امید زیادی خواهد داشت. از طرفی ناهید کیانی برخلاف مبینا نعمت‌زاده، همچنان جزو سه تکواندوکار برتر وزن ۵۳ کیلوگرم در رده‌بندی فدراسیون جهانی قرار دارد و با حفظ این عنوان در سال‌های آینده، باز هم می‌تواند در سال ۲۰۲۸ بدون حضور در مسابقات انتخابی، سهمیه المپیک لس‌آنجلس را به دست آورد.

با وجود این، مهروز ساعی، سرمربی فعلی تیم تکواندو زنان ایران، امروز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت در گفتگو با رسانه‌های داخلی، مدعی شد که خبر «تلاش او برای حذف ناهید کیانی» درست نیست و افزود: «هر دو عزیز سرمایه مملکت‌ و قهرمانانی‌اند که سال‌ها برایشان سرمایه گذاری شده است. به هیچ عنوان اجازه نخواهم داد کسی بخواهد در روابط آن‌ها با یکدیگر و با خودم خدشه ایجاد کند. تمام سعی من این است که بازیکنان المپیکی را حفظ کنم.»

بیشتر از ورزش