آدم‌ربایی‌های زنجیره‌ای در تهران؛ افغان‌های متقاضی مهاجرت طعمه باندهای تبهکار می‌شوند

باندهای آدم‌ربایی در ایران مهاجران افغان را با وعده ویزا فریب می‌دهند و با گروگان‌گیری و شکنجه، از آن‌ها اخاذی می‌کنند

ترکیب عکس‌ قربانیان گروگان‌گیری و مقر نیروی انتظامی تهران بزرگ/ایسنا-ایندیپندنت فارسی

گروه‌های آدم‌ربایی متشکل از مهاجران افغان و شهروندان ایرانی از حدود دو سال پیش در شهرهای تهران، مشهد و شیراز، افغان‌های متقاضی مهاجرت به ترکیه و کشورهای اروپایی را به بهانه گرفتن ویزا شکار و با گروگان‌گیری و شکنجه، از آنان مبالغ هنگفتی اخاذی می‌کنند.

منابع مطلع در تهران به ایندیپندنت فارسی گفتند که این شبکه‌های آدم‌ربایی تاکنون ده‌ها نفر را به دام انداخته و از هر قربانی بین ۱۰ تا ۳۰ هزار یورو اخاذی کرده‌اند. این منابع با به اشتراک گذاشتن ویدیوها و شواهدی از چندین مورد آدم‌ربایی در تهران، گفتند که یک مهاجر افغان هم‌اکنون در منطقه شهریار، در دام یکی از این گروه‌ها است و از خانواده او ۱۲ هزار دلار درخواست شده است.

در ویدیوی صحبت آدم‌ربایان با خانواده قربانی، آدم‌ربایان هشدار می‌دهند اگر پول هرچه سریع‌تر به دست آنان نرسد، قربانی یا کشته خواهد شد یا به گروه دیگری فروخته می‌شود. در یکی دیگر از این ویدیوها، آدم‌ربایان تصاویری از یک مرد دیگر در اسارت را نشان می‌دهد که آثار شکنجه بر تمام بدنش مشاهده می‌شود و به خانواده افغان هشدار می‌دهند که اگر پول را نپردازند، مرد آنان هم چنین شکنجه خواهد شد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

خانواده مرد افغان درخواست یک هفته تا ۱۰ روز فرصت می‌کند تا پول را آماده کند، اما مرد آدم‌ربا می‌گوید: «اعصاب ندارم! پول را زودتر آماده کنید وگرنه دار می‌زنمش.» آدم‌ربایان برای برقراری تماس با خانواده قربانیان از واتساپ استفاده می‌کنند. 

منابع مطلع گفتند که اعضای خانواده مرد افغان که در اسارت این گرو‌ه است، در افغانستان‌اند و آدم‌ربایان با دایی او که در تهران کارگر است، تماس گرفته‌اند. آن‌ها به دایی این فرد گفته‌اند که می‌توانند پول را در مزارشریف، غزنی یا تهران تحویل بگیرند.

این منبع افزود که پلیس تهران از این آدم‌ربایی باخبر است، اما هنوز از محل نگهداری مرد قربانی سرنخی به دست نیاورده است.

مرد قربانی که به دنبال مهاجرت به ترکیه بود، روز سه‌شنبه نهم بهمن، با شماره تماسی که در یک حساب فیس‌بوکی برای ارائه خدمات ویزای مهاجرت به ترکیه اعلام شده بود، تماس گرفت. او با دو نفر به نام‌های یاسر و خان در بوستان بعثت تهران قرار گذاشت تا با ارائه مدارک شناسایی، زمینه تهیه ویزای ترکیه را فراهم کند، اما این دو مرد او را به مکانی نامعلوم منتقل کردند. منابع مطلع گفتند که آخرین ردیابی‌ها نشان داده این مرد به سمت کرج و شهریار منتقل و پس از آن از دسترس خارج شده است.

این تنها پرونده آدم‌ربایی مهاجران افغان در ایران نیست. از زمانی که دولت جمهوری در کابل فروپاشید و طالبان به قدرت بازگشتند، موج جدیدی از مهاجرت افغان‌ها به ایران شکل گرفت و از نظامیان پیشین و مقام‌های دولت سرنگون‌شده تا آدم‌ربایان و تبهکاران تحت‌تعقیب، از ترس طالبان به ایران پناه بردند.

منابع در تهران گفتند که بخشی از شبکه‌های جنایی را آدم‌ربایان و تبهکارانی تشکیل داده‌اند که با بازگشت طالبان به قدرت، از زندان‌های دولت پیشین فرار کردند. بخشی از این افراد در روز پانزدهم اوت ۲۰۲۱ و در نتیجه ورود طالبان به شهرهای افغانستان از زندان‌ آزاد شدند و به ایران و پاکستان گریختند و برخی دیگر که در داخل زندان‌ با زندانیان عضو طالبان آشنا شده بودند، در افغانستان ماندند.

در یک مورد دیگر، سه عضو خانواده افغان در دسامبر ۲۰۲۴، به دام یک گروه آدم‌ربا در تهران افتادند که پس از دو شبانه‌روز شکنجه، با پرداخت ۳۰ هزار یورو آزاد شدند. یک عضو این خانواده به ایندیپندنت فارسی گفت که با اعضای گروه آدم‌ربا که خود را شرکت توریستی و تامین‌کننده ویزای آلمان جا زده بودند، برای گرفتن ویزا برای دو نفر از اعضای خانواده‌ او در ازای ۳۰ هزار یورو توافق کرده بود، اما زمانی که سر قرار رفتند، با خودرویی که راننده‌اش ایرانی بود، به خانه‌ای در شهرستان رودهن برده و گروگان گرفته شدند.

این مرد قربانی نیز گفت که پس از به گروگان گرفته شدن، افرادی از آلمان و بلژیک تماس گرفتند و دستور دادند که پول را چگونه و کجا تحویل دهند. برادر این مرد که در شهر فرانکفورت آلمان زندگی می‌کند، این ۳۰ هزار یورو را به نماینده آدم‌ربایان در این شهر تحویل داد. این پرونده تحت بررسی پلیس آلمان است، اما هنوز از اعضای این گروه آدم‌ربا در تهران و آلمان سرنخی پیدا نشده است.

این پلاک خودرویی است که سه مهاجر افغان با آن به شهرستان رودهن در حومه تهران برده شدند و از آنان ۳۰ هزار یورو اخاذی شد‌ــ ایندیپندنت فارسی
 

این مرد گفت که تنها عکسی را از پلاک خودرویی که با آن به خانه‌ای در رودهن منتقل و به گروگان گرفته شد، در اختیار دارد و نام‌ واقعی افراد دخیل در این گروگان‌گیری را نمی‌داند، چون همه آنان از نام‌های مستعار مانند حاجی و فرمانده استفاده می‌کردند. 

یک منبع مطلع در تهران اطلاعات مربوط به گروه‌های آدم‌ربا و به‌ویژه گروهی را که به‌تازگی یک مهاجر افغان‌ را در شهریار به گروگان گرفته و از خانواده او ۱۲ هزار دلار آمریکا درخواست کرده، در اختیار پلیس تهران قرار داده است. این منبع گفت اطلاعات ابتدایی نشان می‌دهد که شبکه وسیعی از آدم‌ربایان در میان مهاجران افغان و به کمک چند شهروند ایرانی شکل گرفته است که از نزدیک به دو سال پیش در شهرهایی که جمعیت مهاجران افغان بیشتر است، فعالیت می‌کنند.

بیشتر از جهان