امیره ریما بنت بندر، سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده آمریکا، با تمجید از طرح چشمانداز ۲۰۳۰ شاهزاده محمد بن سلمان اعلام کرد که اقدامهای در نظر گرفتهشده در این طرح، زندگی زنان سعودی را تغییر میدهد.
به گزارش عرب نیوز، امیره ریما بنت بندر در نشستی با عنوان «هریزون» (HERizon) گفت که اصلاحات اجتماعی در عربستان سعودی فرصتهای بسیار زیادی را برای زنان این کشور فراهم کرده است تا تواناییهایشان را در بخشهای مختلف دولتی و خصوصی نشان دهند.
او در عین حال تاکید کرد که برای تسریع پیشرفت زنان در عرصه کسبوکار و کارآفرینی لازم است اقدامهای بیشتری انجام شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نشست «هریزون» در حاشیه هشتمین اجلاس «ابتکار سرمایهگذاری آینده» برگزار شد. این رویداد با موضوع «سرمایهگذاری و زنان»، با هدف پر کردن شکاف جنسیتی و همچنین توانمندسازی زنان برای تبدیل شدن به نیروی کار قدرتمند در جهان برگزار شد.
گزارشی که بانک جهانی اوایل اکتبر ۲۰۲۴ منتشر کرد، بیانگر پیشرفت عربستان سعودی در زمینه برابری جنسیتی بود. این گزارش تاکید کرد که پادشاهی سعودی با موفقیت شده است مشارکت زنان در عرصه کار را از ۲۲ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۳۴ درصد تا پایان سال ۲۰۲۳ افزایش دهد.
امیره ریما بنت بندر با اشاره به این گزارش، پیشرفتهای پادشاهی سعودی را از زمان آغاز اجرای طرح چشمانداز ۲۰۳۰ بسیار شگفتانگیز خواند.
چشمانداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی با هدف تنوع بخشیدن به اقتصاد این کشور و پیشبرد گسترده برنامههای اجتماعی توسعهمحور از جمله توانمندسازی زنان و ایجاد فرصتهای برابر تنظیم شد. در پرتو این طرح، دولت عربستان سعودی به منظور افزایش مشارکت زنان در جامعه اصلاحات زیادی انجام داد. لغو ممنوعیت رانندگی زنان، اجازه ورود زنان به ورزشگاهها و افزایش حضور زنان در موسسات و نهادهای دولتی گامهای بزرگ عربستان سعودی برای افزایش مشارکت زنان در عرصههای مختلف محسوب میشوند.
به گفته امیره ریما، بزرگترین تغییری که در راستای اجرای چشمانداز ۲۰۳۰ ایجاد شد، چارچوبهای نظارتی و قوانینی است که نهتنها به دولت اجازه میدهد از ظرفیت زنان بیشتر استفاده کند، بلکه برای بخش خصوصی هم چارچوبی را ایجاد کرده است تا در شکوفایی استعدادهای زنان مسئولیت به عهده بگیرد.
سفیر عربستان سعودی در آمریکا افزود: «باید سیاستها و سرمایهگذاریهای بیشتری برای فعالیت زنان در عرصههای اجتماعی و اقتصادی انجام شود. این سیاستها فقط نباید روی کاغذ باشد. بلکه مسئله مهم این است که چنین تصمیمهایی چطور به اجرا درآیند.»
به گفته این دیپلمات ارشد ریاض، سرمایهگذاری در عرصه آموزش میتواند به زنان در پادشاهی سعودی کمک کند که فرصتهای شغلی منحصربهفرد در بخشهای جدید را کشف کنند.
امیره ریما تاکید کرد: «هرچه بیشتر با زنان و مردان کشورهای دیگر تعامل داشته باشیم و تواناییهایمان را نشان دهیم، زنان سعودی بیشتر میتوانند فرصتهایی مناسب و ردهبالا در نقاط مختلف دنیا برای فعالیت پیدا کنند.»
او افزود: «زنان در پادشاهی عربستان سعودی از این توانایی برخوردارند که نه فقط در کشور خودشان توسعه ایجاد کنند، بلکه در کشورهای دیگر نیز تاثیرگذار باشند.»
امیره ریما بنت بندر نخستین سفیر زن و یازدهمین سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده آمریکا است. او دختر بندر بن سلطان، شناختهشدهترین سفیر عربستان سعودی است که از ۲۰۰۵ــ۱۹۸۳، به عنوان سفیر این کشور در واشینگتن کار کرد.