بیش از هزار خانواده در مزارشریف در معرض بی‌خانمانی و کوچ اجباری‌اند

در نزدیک به سه سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، صدها خانواده در تخار، دایکندی، قندهار، سرپل و دیگر مناطق افغانستان از خانه‌های‌شان رانده شده‌اند

گروهی از ساکنان شهرک علی‌آباد در مزارشریف-ایندیپندنت فارسی

ساکنان شهرک علی‌آباد مزارشریف می‌‎گویند که نیروهای طالبان قصد دارند ۲۷۰ جریب زمین این شهرک را، که در آن ۱ هزار و ۲۰۰ خانه قرار دارد، تصرف کنند. یکی از ساکنان این شهرک هزاره‌نشین با انتشار نامه‌ای  که طالبان برای ساکنان این شهرک فرستاده‌اند گفت که افراد تحت حمایت طالبان مدعی‌اند که مالک این زمین‌ها هستند و ساکنان کنونی باید خانه‌های‌شان را ترک کنند. در این نامه‌ آمده است که افرادی به نا‌م‌های کمین خان، محمد انور، ولدان نیک‌بدین، بی‌بی ثریا و گلاب‌الدین، مدعی مالکیت ۲۷۰ جریب زمین در شهرک علی‌آبادند.

ساکنان شهرک علی‌آباد می‌گویند که این افراد خودشان را از بستگان سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی و وزیر داخله (کشور) رژیم طالبان، معرفی کرده‌اند و ساکنان این شهرک را تهدید کرده‌اند که باید زمین‌های مشخص‌شده را ترک کنند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این افراد در اکتبر ۲۰۲۱ و ۲ ماه پس از سلطه طالبان بر افغانستان نیز به ساکنان این شهرک دستور داده بودند که خانه‌های‌شان را ترک کنند. در آن زمان، سرور رضایی، نماینده این شهرک، با اسناد مالکیت ساکنان شهرک به نهادهای عدلی و قضایی طالبان مراجعه کرد و، پس از چند هفته، دعوا به نفع ساکنان شهرک پایان یافت. یک هفته پس از پیروزی نماینده شهرک علی‌آباد، طالبان سرور رضایی و سه تن دیگر از نمایندگان شهرک را بازداشت، شکنجه و زندانی کردند. این افراد پس از آزادی از زندان به ایران پناه بردند و حالا که نیروهای طالبان برای تصرف این شهرک برگشته‌اند کسی برای دفاع از ساکنان حضور ندارد.

به گفته یکی از ساکنان شهرک علی‌آباد، افراد مدعی در اکتبر ۲۰۲۱ خواستار ۲۳۰ جریب زمین بودند، اما حالا این مساحت به ۲۷۰ جریب زمین افزایش یافته است. ساکنان شهرک علی‌آباد از قوم هزاره هستند و می‌گویند این زمین در جریان حکومت برهان‌الدین ربانی (از ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶) به آنان داده شده است. افراد مدعی‌ نیز می‌گویند که در دور نخست حاکمیت طالبان ( ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱) مالکیت این زمین‌ها به آن‌ها سپرده شده است.

ساکنان شهرک علی‌آباد، که سند مالکیت دارند، می‌گویند بیش از ۳۰ سال گذشته در این شهرک ساخت‌وساز کرده‌اند و به دولت مالیات داده‌اند و ده‌ها پروژه زیربنایی مانند مدرسه، چاه آب آشامیدنی و مسجد در این شهرک بنا کرده‌اند که بخشی از آن با هزینه مردم و بخشی دیگر با هزینه دولت انجام شده‌ است. پس از آنکه طالبان به ساکنان شهرک علی‌آباد دوباره هشدار دادند، نگرانی ساکنان این شهرک از آوارگی و بی‌خانمانی افزایش یافته است. در نزدیک به سه سال حاکمیت طالبان بر افغانستان، صدها خانواده در تخار، دایکندی، قندهار، سرپل و دیگر مناطق افغانستان از خانه‌های‌شان رانده شده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر در اواخر اکتبر ۲۰۲۱  گزارش داد که طالبان ساکنان پنج استان افغانستان را به کوچ و ترک خانه‌های‌شان وادار کرده‌اند.