سن فقط یک عدد نیست، مشکل بزرگ بایدن است

گزارش بازپرس ویژه پرونده نگهداری اسناد محرمانه در خانه بایدن به نگرانی‌ها در مورد سلامت روان رئیس‌جمهوری آمریکا دامن زده است

پرونده نگهداری اسناد محرمانه در خانه‌ جو بایدن، واقع‌در ایالت دلاور آمریکا، پس از یک سال تحقیق به پایان رسید و بازپرس ویژه بایدن را «پیرمردی با حافظه ضعیف» توصیف کرد.

با توجه به اینکه وضعیت ذهنی رئیس‌جمهوری آمریکا ممکن است همدردی هئیت منصفه را برانگیزد، بعید است دادستانی علیه او اعلام جرم کند. در گزارش بازپرس ویژه آمده است: «ما این موضوع را نیز مدنظر قرار داده‌ایم که آقای بایدن احتمالا، مثل جلسه پرس‌و‌جوی ما از ایشان، در دادگاه مقابل هیئت‌منصفه پیرمردی همدل و با حسن‌نیت که دچار ضعف حافظه است خواهد بود [...] مجاب کردن هیئت منصفه دشوار خواهد بود تا او را محکوم کنند‌ که مرتکب جرمی شده است که نیازمند وضعیت ذهنی ارادی است‌ــ او تا آن موقع رئیس‌جمهوری سابق در میانه دهه هشتاد سالگی خواهد بود.»

بایدن در واکنش به این اظهارنظر بازپرس ویژه گفت: «من مردی مسنم و می‌دانم چه کار می‌کنم. من کاری کردم که این کشور دوباره روی پای خودش بایستد. به توصیه‌های او نیازی ندارم.»

در پی این گزارش، اسکای نیوز آن را به‌منزله تایید موضوعی خواند که از مدت‌ها پیش آشکار بود، رئیس‌جمهوری آمریکا «فاقد صلاحیت» است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مجری اسکای نیوز گفت: «علتش این نیست که از زمان تصدی مقام ریاست‌جمهوری تقریبا در تمام آزمون‌ها شکست خورده است‌ــ سیاست خارجی، مسئله مرزی، اقتصاد، جرم و جنایت‌ــ بلکه به این علت است که در سراشیبی زوال شناختی قرار دارد.»

جاناتان لمایر و النا اشنایدر در مقاله‌ای در پولتیکو می‌نویسند در حالی که سن بایدن نگرانی اصلی رای‌دهندگان در نظرسنجی‌ها بوده است، دموکرات‌ها همواره از این موضوع طفره رفته‌اند. اما گزارش بازپرس ویژه ممکن است سبب شود وضعیت رئیس‌جمهوری بار دیگر ارزیابی شود.

 در روند تحقیق، شواهد کافی برای متهم کردن بایدن به سوء‌مدیریت اسناد محرمانه در دوره‌ای که معاون رئیس‌جمهوری بود به دست نیامد. اما در گزارش آمده است که «به نظر می‌رسد حافظه او محدودیت‌های قابل‌ملاحظه‌ای داشته باشد» و «او حتی به یاد نمی‌آورد پسرش بو چه موقع در ساا ۲۰۱۵ درگذشت». به نوشته بازپرس ویژه، بایدن زمانی را که معاون رئیس‌جمهوری بود یا جزئیات بحث در مورد اعزام نیروی بیشتر به افغانستان را به یاد نمی‌آورد.

این گزارش در حالی منتشر شد که مشاوران بایدن سعی داشتند خطاهای کلامی اخیر او را رفع‌و‌رجوع کنند‌ که اسم سران کشورها را اشتباه گفته یا گفت‌و‌گوهای اخیرش با رهبرانی را به یاد آورده بود که مدت‌ها قبل درگذشته‌اند.

اشتباه‌های بایدن تاکیدی است بر نظر منتقدانی که می‌گویند مهم‌ترین عاملی که انتخاب مجدد بایدن را تهدید می‌کند سن او است و نگرانی رای‌دهندگان از اینکه او از لحاظ سلامت روان صلاحیت تصدی مجدد سمت ریاست‌جمهوری را ندارد.

جمهوری‌خواهان در واکنش به گزارش بازپرس ویژه، در بیانیه‌ای مشترک گفتند اظهارنظرها در مورد حافظه بایدن نگران‌کننده‌ترین بخش گزارش بود.

آن‌ها در ادامه افزودند: «مردی که به‌قدری ناتوان است که حتی مسئولیت سوءمدیریت عامدانه اطلاعات محرمانه متوجهش نیست، بی‌تردید صلاحیت جایگاه ریاست‌جمهوری را ندارد.»

پیش از انتشار این گزارش، کاخ سفید در پاسخ به اشتباه‌های رئیس‌جمهوری در مورد رهبران خارجی، آن‌ها را لغزش زبانی توصیف کرد و گفت بسیاری از افراد اغلب در ذکر اسامی اشتباه می‌کنند.

دموکرات‌ها با اشاره به پیروزی بایدن ۷۷ ساله در انتخابات ۲۰۲۰، می‌گویند سن رئیس‌جمهوری از نظر بیشتر رای‌دهندگان مسئله خاصی نیست و گاهی با این موضوع شوخی می‌کنند تا مسئله را عادی جلوه دهند. گروه کارزار انتخاباتی بایدن به‌مناسبت تولد ۸۱ سالگی‌اش عکسی از او مقابل کیک تولد منتشر کردند و به‌شوخی نوشتند «تولد ۱۴۶ سالگی».

اما دین فیلیپس، نماینده دموکرات مینه‌سوتا، و رقیب جو بایدن در انتخابات مقدماتی، ویدیویی از بایدن را در ایکس (توییتر سابق) منتشر کرد که در پاسخ به سوال در مورد جنگ حماس و اسرائیل، نام حماس را فراموش می‌کند، و نوشت: «من به‌دلیل صداقتم و بلند گفتن حرف‌های پنهانی‌ــ حرف‌هایی که دموکرات‌ها فقط در خفا می‌زنند‌ــ آماج حمله قرار می‌گیرم. اما شرم بر شما که وانمود می‌کنید همه‌چیز روبه‌راه است. شما دارید ما‌ــ و او‌ــ را به سمت فاجعه می‌برید، و خودتان هم خوب می‌دانید.»

افراد حلقه نزدیک بایدن می‌‌گویند عامل لغزش‌های زبانی او خستگی است. آن‌ها معتقدند که رای‌دهنده‌ها براساس سن تصمیم نمی‌گیرند و در عوض، بیشتر به ارزش‌ها و دستاوردهای نامزد انتخابات اهمیت می‌دهند.

بیشتر از جهان