خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه ۱۲ مهر (۴ سپتامبر) در گزارشی از فشار جمهوری اسلامی ایران بر آموزشگاههای بینالمللی در ایران خبر داد. این مدرسهها از پذیرش بیشتر دانشآموزانی که پیشتر نامنویسی کرده بودند محروم شدهاند.
تصمیم دولت در مورد محروم کردن دانشآموزان ایران از تحصیل در آموزشگاهیهای بینالمللی اقدامی غافلگیرانه بود که در ماه سپتامبر اعلام شد. خبرگزاری فرانسه این اقدام جمهوری اسلامی را تلاش برای مبارزه با «غربگرایی» توصیف کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، در مقایسه با ۳۵۹ دانشآموزی که در ابتدای سال تحصیلی در مدرسه فرانسوی شمال تهران نامنویسی کرده بودند، اکنون فقط ۶۰ دانشآموزمشغول تحصیلاند.
مدرسه آلمانی از جمله آموزشگاههایی است که بیش از همه تحت تاثیر این تصمیم قرار گرفته و فقط توانسته است ۵۰ دانشآموز از ۳۸۰ دانشآموز علاقهمند را بپذیرد.
پدر دو دانشآموز ایرانی که تا کنون فقط به مدرسههای فرانسوی رفتهاند میگوید: «وضعیت بسیار دشواری است. ما نمیدانیم با فرزندانمان که ناگهان خود را بدون مدرسه میبینند چه کنیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ایران ۱۲ آموزشگاه بینالمللی، از جمله ۸ مدرسه در تهران، دارد که پیش از اجرا شدن اقدام جدید، بیش از ۲۰۰۰ دانشآموز در آنها تحصیل میکردند.
این خبرگزاری در ماه اوت گزارش داد که فقط ۱۰ درصد دانشآموزانی که در این مدرسهها تحصیل میکنند بر اساس مقررات جمهوری اسلامی مجاز به تحصیل در این مدارساند.
بر اساس قوانین شورای عالی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی، فقط اتباع خارجی مقیم ایران و دانشآموزان ایرانی که بخشی از تحصیلاتشان را در خارج از کشور گذراندهاند مجاز به نامنویسی و تحصیل در آموزشگاههای بینالمللیاند.
خبرگزاری تسنیم آموزشگاههای بینالمللی را «نقض آشکار» مقررات ایران توصیف کرده و گفته است «هیچیک از کتابهای رسمی تاییدشده از سوی وزارت آموزش و پروش در این مدارس تدریس نمیشود.»
خبرگزاری فرانسه نوشته است از آنجا که تلاشها برای تغییر تصمیم ایران موفق نبوده است، سفارت فرانسه یک واحد بحران برای حمایت از پدران و مادرانی راهاندازی کرده است که در تلاش برای یافتن مدرسه برای فرزندانشاناند.
برخی از این پدران و مادران تصمیم گرفتهاند فرزندانشان را با برنامه درسی ایرانی به مدرسههای انگلیسی بفرستند، در حالی که برخی دیگر تصمیم گرفتهاند فرزندانشان در خانه درس بخوانند (آموزش خانگی). فقط چند نفر تصمیم گرفتهاند ایران را به مقصد اروپا ترک کنند.
مادر دو دانشآموز مدرسه آلمانی به خبرگزاری فرانسه گفت: «این برای کودکانی که روابط و دوستان خود را از دست میدهند آسیبزا است.»
از زمانی که آمریکا، پس از خروج از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸، دوباره تحریمهای علیه جمهوری اسلامی را اعمال کرد، تنش بین ایران و آمریکا و متحدان اروپاییاش افزایش یافته است.
پس از کشته شدن مهسا امینی و شروع تظاهرات گسترده ماههای بعد، مقامهای جمهوریاسلامی ایران انتقاد گسترده از غرب را آغاز کردند. مقامهای جمهوری اسلامی ایران اعتراضهای سال گذشته را «شورش» تحریکشده از سوی دولتهای خارجی توصیف کردند.
برخی تصمیم جمهوری اسلامی در سختگیری علیه آموزشگاههای بینالمللی را محدود کردن فرصتهای تبادل فرهنگی با دیگر کشورها توصیف میکنند.
یکی از اولیای کودکان مدرسه فرانسوی به خبرگزای فرانسه گفت: «فضای گفتوگو بین ایران و فرانسه در حال از بین رفتن است. واقعا مایه شرمساری است، زیرا دو کشور چیزهای زیادی برای به اشتراک گذاشتن دارند.»