هدف اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه نابودی تمام سران جمهوری اسلامی بود؟

حمله گزارش شده به جلسه شورای امنیت ملی تنها سه روز پس از حمله غافلگیرانه اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران رخ داد

رسانه امواج مدیا در گزارشی به این موضوع پرداخت که اسرائيل چگونه در جنگ ۱۲ روزه با جمهوری اسلامی، تلاش داشت تعداد هرچه بیشتری از مقام‌های رژیم حاکم بر ایران را از میان بردارد.

این رسانه با اشاره به مطالب خبرگزاری‌های داخلی که گزارش می‌دهند اسرائیل در طول جنگ اخیر با جمهوری اسلامی کوشید روسای سه قوه آن را از بین ببرد، نوشت که این موضوع در مورد میزان نفوذ تل‌آویو در دستگاه امنیتی جمهوری اسلامی پرسش‌های بسیاری را مطرح کرده است.

پیش از این، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از حمله اسرائیل به جلسه شورای عالی امنیت ملی، جزئیات جدیدی منتشر کرد. جلسه‌ای که در آن، مقام‌های غیرنظامی و نظامی عالی‌رتبه جمهوری اسلامی گرد هم می‌آیند.

فارس گزارش داد که این حمله «قبل از ظهر» ۲۶ خرداد، زمانی که اعضای شورای عالی امنیت ملی در ساختمانی در غرب تهران تشکیل جلسه داده بود، رخ داد و گفته می‌شود مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه، در آن نشست حضور داشتند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

فارس ادعا کرد که اسرائیل «شش بمب یا موشک» به ورودی‌ها و خروجی‌های ساختمان شلیک کرد تا مسیرهای فرار را مسدود و تهویه را قطع کند. بنا بر آن گزارش، برق در طبقه‌ای که جلسه شورای امنیت ملی برگزار می‌شد، قطع شد، اما مقام‌های ایرانی موفق شدند از طریق یک تونل اضطراری فرار کنند. هرچند برخی از آن‌ها از جمله پزشکیان، هنگام فرار دچار جراحات جزئی از ناحیه پا شدند.

این خبرگزاری وابسته به سپاه با تاکید بر دقت اطلاعاتی اسرائیل، نوشت که احتمال وجود یک جاسوس یا اطلاعات درزکرده به هر طریق دیگری در حال بررسی است.

با این حال امواج مدیا با اشاره به اینکه حمله گزارش‌شده به جلسه شورای امنیت ملی تنها سه روز پس از حمله غافلگیرانه اسرائیل به جمهوری اسلامی رخ داد، به نقل از یک منبع آگاه نوشت که همه اعضای شورای عالی امنیت ملی در جلسه حضور نداشتند و این جلسه هم در واقع بعدازظهر برگزار شد.

به گزارش این نشریه، برخلاف ادعای خبرگزاری فارس که می‌گوید بمباران اسرائیل «قبل از ظهر» انجام شد، قالیباف و پزشکیان هر دو صبح روزی که گفته می‌شود حمله اتفاق افتاد، در جلسه رای اعتماد مجلس به وزیر پیشنهادی اقتصاد شرکت داشتند. بنا بر گزارش وب‌سایت رئیس‌جمهوری، پزشکیان ظهر هم با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، و بعدازظهر با هیثم بن طارق آل سعید، سلطان عمان، صحبت کرد.

بنا بر نوشته امواج مدیا، عکس‌های اولیه از محل ادعایی حملات کمی بعد از ساعت ۵ بعدازظهر به وقت محلی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. سایه‌ ساختمان‌ها در عکس‌ها نیز نشان می‌دهد که حمله بعدازظهر رخ داده، نه «قبل از ظهر»، یعنی آنطور که فارس ادعا می‌کند.

در عین حال مقام‌های اسرائیلی در مورد اینکه آیا جلسه شورای امنیت ملی را هدف قرار داده‌اند یا خیر، اظهار نظری نکرده‌اند. با این حال، تل‌آویو اذعان کرد که در طول جنگ، علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، هدف بود، اما به دلیل انتقالش به مکانی امن، امکان دسترسی به او وجود نداشت.

حمله غافلگیرانه اسرائیل در ساعات اولیه روز سیزدهم ژوئن که آغازگر این جنگ ۱۲ روزه بود، افراد رده‌ بالای نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را از بین برد و جان چندین دانشمند ارشد هسته‌ای وابسته به حکومت را گرفت. به نوشته امواج مدیا، هدف قرار دادن مقام‌های ارشد سپاه پاسداران، شناسایی و اقدام برای کشتن دانشمندان هسته‌ای و همچنین گزارش‌ها مبنی بر هدف قرار دادن جلسه شورای امنیت ملی، پرسش‌ها در مورد این موضوع پررنگ کرد که  اسرائیل چگونه چنین اطلاعات دقیقی را در مورد محل اختفای مقام‌های ارشد و مکان‌ تاسیسات بسیار حساس به دست آورد.

این گزارش همچنین اشاره می‌کند که نکته مهم دیگر این است که تل‌آویو ممکن است در طول حمله ماه گذشته، اهدافی فراتر از حمله به تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی را دنبال کرده و در حقیقت به دنبال حذف مقام‌ ارشد و فروپاشی رژیم حاکم بر ایران بوده باشد.

در پاسخ به این شرایط، جمهوری اسلامی ایران احتمالا با روشن شدن میزان نفوذ سازمان‌های اطلاعاتی خارجی، تلاش‌هایش را برای مقابله با جاسوسی تشدید خواهد کرد؛ اتفاقی که می‌تواند بهانه‌ای باشد برای اینکه سرکوب‌های کنونی شدت بیشتری بگیرد. همانطور که طبق گزارش‌ها، برخی شهروندان از مذاهب و اقوام مختلف ایران بیشتر تحت نظر قرار گرفته‌اند.

مجلس شورای اسلامی نیز ماه گذشته لایحه‌ای با هدف اعمال مجازات‌های شدیدتر برای جاسوسی تصویب کرد که نشان‌دهنده سختگیری‌های بیش‌ازپیش بر مردم به بهانه امنیت و نظارت است. اگرچه شورای نگهبان ابتدا این لایحه را رد کرد، سخنگوی آن اعلام کرد که این لایحه با اصلاحاتی، می‌تواند به قانون تبدیل شود.