قلندر عباد، وزیر بهداشت طالبان، روز جمعه ۱۵ اردیبهشت (۵ مه) در راس هیئتی برای شرکت در نشست جی۵ بهداشت، به تهران سفر کرد. وزیر طالبان در حاشیه این نشست با انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده دیدار کرد.
وزارت بهداشت طالبان در رشته توییتی نوشته است که وزیر بهداشت این گروه در دیدار با انسیه خزعلی درباره همکاری در زمینه ارتقای ظرفیت کادر درمانی افغانستان و تبادل تجارب میان کادر درمانی دو کشور درمورد مبارزه با سرطان، صحبت کرده است.
قلندر عباد پیش از این نیز برای شرکت در نشست جی۵ بهداشت، بهمن ماه سال گذشته به تهران سفر کرده بود. این مقام طالبان تاکنون دستکم سهبار به ایران سفر کرده و با وزیر بهداشت جمهوری اسلامی و دیگر مقامهای بلندپایه دولت این کشور ملاقات کرده است.
ملاقات وزیر بهداشت طالبان با معاون رئیس جمهوری ایران در امور زنان و خانواده درحالی صورت میگیرد که طالبان علاوهبر انحلال همه نهادهای رسمی مرتبط با زنان، ازجمله وزارت امور زنان، بر کار کردن زنان در همه عرصهها، بهویژه در عرصه بهداشت و درمان، نیز محدودیتهای شدیدی اعمال کردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
البته درمیان دستورهای ممنوعیت کار برای زنان که طالبان صادر کردهاند، بخش بهداشت از استثناها بوده است و هنوز زنان پزشک، پرستار و ماماها به کارشان ادامه میدهند، اما محدودیتهایی همچون حجاب اجباری، داشتن محرم شرعی (همراه مرد) و محدودیتها برای محلات کاری، از مسائل دستوپاگیر برای زنان فعال در عرصه بهداشت است.
علاوهبر تاثیرات منفی محدودیتها برای زنان که سیستم بهداشت در افغانستان را تحت فشار قرار داده است، قطع بودجههای کمکی که در بیست سال گذشته زیربنای سیستم بهداشت افغانستان محسوب میشدند، نیز از چالشهایی است که سبب فلجشدن سیستم بهداشت در این کشور شده است.
در یک سال و نُه ماه گذشته پس از سلطه طالبان بر افغانستان و قطع کمکهای جهانی، بیش از دوهزار مرکز درمانی کوچک و بزرگ در سراسر افغانستان تعطیل شدهاند. این وضعیت سبب شد که بیمارستانهای مرکزی استانها با فشار چندبرابری روبهرو شوند، درحالیکه آنها نیز با کمبود بودجه، مکان و کادر درمانی مواجهاند.