ارسال پیامک تهدیدآمیز حجاب اجباری برای مردم حدود دو میلیارد تومان تمام شد

زنان ایرانی این نافرمانی مدنی را به شکلی گسترده ادامه می‌دهند و حکومتی‌ها دلهره تابستان را دارند

در شرایطی که مردم ایران با مشکلات اقتصادی فراوان مواجه‌اند و دولت به‌تناوب از بحران کسری بودجه می‌نالد، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران برای ارسال پیامک تهدید‌‎آمیز حجاب به مردم نزدیک به دو میلیارد تومان هزینه کرده است.

احمدرضا رادان، فرمانده نیروی انتظامی که پیش‌تر گفته بود مسئولان در موضوع حجاب از فراجا «مطالبه برحق» دارند، پس از روزها سخنان تهدیدآمیز علیه مخالفان حجاب اجباری، از ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ طرح «برخورد با بی‌حجابی» را که وعده‌ اجرایش را به مقام‌های حکومت داده بود، آغاز کرد. در مرحله نخست این طرح برای تمام مردم پیامک اخطار حجاب با این مضمون فرستاده شد: «هموطن گرامی! احترام به قانون حجاب و رعایت آن مانند هر قانون دیگری ضروری است.» نیروی انتظامی این پیامک را برای تمام کسانی که سیم‌کارت فعال دارند، اعم از زن، مرد و کودک ارسال کرد.

به گزارش خبرآنلاین و بنابر آخرین گزارش‌های سازمان تنظیم مقررات رادیویی، در مرداد ۱۴۰۱، تعداد سیم‌کارت‌های فعال تلفن همراه در ایران بیش از ۱۴۱ میلیون عدد بوده است.

 در گزارش‌های موجود، تعداد خطوط دائمی واگذارشده و فعال اپراتور همراه اول ۲۱ میلیون و ۴۹۷ هزار و ۷۰۳ تخمین زده شده است و تعداد خطوط اعتباری فعال این اپراتور نیز به ۵۳ میلیون و ۹۳۹ هزار و ۹۶۳ سیم‌کارت می‌رسد. پس از آن، اپراتور ایرانسل بیشترین خطوط فعال را در اختیار دارد. تعداد خطوط دائمی واگذارشده فعال اپراتور ایرانسل به پنج میلیون و ۸۲۲ هزار و ۳۹۴ رسیده‌ است و تعداد خطوط اعتباری فعال ایرانسل نیز پنج میلیون و ۹۰۳ هزار و ۹۵ خط ‌است. تعداد خطوط دائمی واگذارشده فعال رایتل هم به ۶۸۸ هزار و ۸۱۶ رسیده و خطوط اعتباری فعال این اپراتور نیز حدود چهار میلیون و ۸۲۰ هزار و ۴۳۵ خط است.

از طرفی،‌ در اپراتور همراه اول، هزینه ارسال یک پیامک برای خطوط دائمی، ۸.۹ تومان و برای خطوط اعتباری، ۱۰.۶ تومان است. هزینه پیامک اپراتور ایرانسل برای خطوط دائمی داخل ایران، ۹.۹ تومان و برای خطوط اعتباری، ۱۱.۶ تومان است. هزینه پیامک اپراتور رایتل هم برای خطوط دائمی ۸.۸ تومان و برای خطوط اعتباری ۱۰.۵ تومان است.

بر این اساس می‌توان دریافت که ایرانسل، همراه اول و رایتل برای ارسال پیامک حجاب یک میلیارد و ۵۱۴ میلیون و ۲۸۶ هزار و ۹۱۴ تومان هزینه کرده‌اند. این به معنای آن است که نیروی انتظامی در نخستین گام «برخورد با بی‌حجابی» نزدیک به دو میلیارد تومان از جیب مردم برداشت کرده است تا با پول خود آن‌ها برایشان پیامک تهدیدآمیز بفرستد.

نکته قابل‌توجه این است که این پیامک نه‌تنها برای زنان مخالف حجاب اجباری که برای تمام اقشار جامعه ارسال شده‌ است. حال‌ آنکه مقام‌های حکومتی طی ماه‌های اخیر بارها ادعا کرده‌اند از طریق دوربین‌های هوشمند افراد «بی‌حجاب» را شناسایی و با آن‌ها برخورد می‌کنند.

ارسال پیامک اخطار حجاب برای عموم مردم برای بسیاری از کاربران رسانه‌های اجتماعی به موضوعی طنز‌آمیز تبدیل شده است. محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی که پیامک اخطار حجاب را دریافت کرده است، در توییتی به دوربین‌های هوشمند، حجاب اجباری و عمامه‌پرانی‌ها کنایه زد و نوشت: «برای منم تذکر حجاب رسید؛ به‌خدا تنها بودم تو ماشین. از بس هوشمنده، عبا و عمامه را حجاب شرعی ما می‌دونه. گیری کردیم! بپوشیم می‌پرانند، نپوشیم تذکر حجاب!»

احمدرضا رادان، پیش‌تر گفته بود طبق طرح جدید پلیس، اگر فردی یک‌ بار پیامک حجاب دریافت کند و بگوید که اشتباهی رخ داده است، پلیس می‌پذیرد ولی اگر بار دوم برای او پیامک ارسال شد، نشانه این است که «غفلتی» رخ داده است و پلیس برخورد خواهد کرد. اگر ادعای رادان مبنا قرار بگیرد، به معنای آن است که از نظر نیروی انتظامی، افرادی مانند ابطحی با دریافت پیامک دوم اخطار حجاب باید درباره اینکه حجاب اجباری را رعایت نکرده‌اند، پاسخگو باشند.

ارسال پیامک تهدیدآمیز برای مردم در نخستین گام مرحله جدید «برخورد با بی‌حجابی» از این حقیقت پرده برمی‌دارد که حکومت برخلاف ادعاهای مداوم مسئولان، امکان شناسایی افراد مخالف حجاب اجباری در فضاهای عمومی را ندارد.

نیروی انتظامی ادعا کرده بود افرادی که کشف حجاب کرده‌اند، با استفاده از سامانه، دوربین‌ها و تجهیزات هوشمند شناسایی می‌شوند و پیامک اخطار دریافت می‌کنند. با این حال امکان شناسایی چهره و هویت افراد از طریق دوربین‌های هوشمند موضوعی است که کارشناسان فعال در حوزه فناوری طی روزهای اخیر بسیار درباره آن صحبت کرده‌اند و مجموع نظرهای این کارشناسان حاکی از آن است که به‌رغم تلاش‌های نهادهای حکومتی و امنیتی، سازوکار تشخیص چهره از طریق دوربین‌های نظارتی هنوز فراهم نشده است و امکان تشخیص چهره با دوربین‌های متداول در معابر عمومی که در هر ساعت صدها و بلکه هزاران نفر در فواصل مختلف در زوایای دید آن قرار می‌گیرند، اساسا غیرممکن است. چرا که برای تشخیص افراد در چنین گستره‌ وسیعی به حجم زیادی اطلاعات و فناوری‌های پردازشی نیاز است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مسئله حجاب اجباری اکنون برای حکومت ایران به چالشی جدی تبدیل شده است. زنان ایرانی به‌طور گسترده‌ای به نافرمانی مدنی ادامه می‌دهند و از رعایت حجاب اجباری خودداری می‌کنند و حکومتی‌ها با نزدیک شدن به ماه‌های گرم دلهره بیشتری دارند.

نیروی انتظامی می‌داند که برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری مانند آنچه پیش از کشته شدن مهسا امینی متداول بود، امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین به تهدیدها و برخوردهایی که مستقیما کسب‌وکار و حقوق شهروندی مردم را نشانه می‌گیرد، متوسل شده است. احمدرضا رادان، فرمانده منصوب علی خامنه‌ای در فراجا، در نخستین روز طرح موسوم به «حجاب و عفاف» دست‌کم ۱۵۵ مغازه، رستوران و باغ‌تالار را پلمب کرد و سه هزار و ۵۰۰ پیامک کشف حجاب نیز برای متصدیان این واحدهای صنفی ارسال شد.

تعطیلی کسب‌وکارها به دلیل مخالفت با حجاب اجباری بیکاری گروه‌های زیادی از مردم را در پی دارد. آن هم در شرایطی که بحران اقتصادی از مرحله هشدار نیز عبور کرده است و ناکارآمدی حکومت هم هر روز ابعاد آن را وسیع‌تر می‌کند.