ثبت اولین مرگ ناشی از آنفلوانزا پرندگان در چین

زن چینی ۵۶ ساله و دارای چند بیماری زمینه‌ای در اثر ابتلا به آنفلوآنزا پرندگان جان باخت

 نمونه برداری از مرغ‌ها در مزرعه‌ای در اکوادور نوامبر ۲۰۲۲-Handout / Ecuador's Agriculture Ministry / AFP

سازمان جهانی بهداشت روز سه‌شنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۲ (۱۱ آوریل ۲۰۲۳) گزارش داد که یک زن بر اثر ابتلا به آنفلوانزا پرندگان H3N8 در چین جان خود را از دست داده است.

این نخستین مورد مرگ شناخته شدن انسان در اثر ابتلا به این نوع آنفلوانزا پرندگان است.

آنفلوانزا H3N8 از سال ۲۰۰۲ پس از اولین ظهور در پرندگان آبزی آمریکای شمالی شناخته شد و مطالعات علمی نشان می‌دهد که اسب، سگ‌ و فوک‌ هم به آن آلوده می‌شوند.

تا پیش از این دو مورد غیرکشنده که هر دو در چین بودند در آوریل و مه سال گذشته در بین انسان‌ها شناسایی شده بود.

زن چینی که در اثر ابتلا به این نوع آنفلوآنزا پرندگان جان باخت، ۵۶ سال سن داشت و از جنوب شرقی چین بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که او در ۲۲ فوریه به این بیماری مبتلا شد و در ۳ مارس به دلیل ذات‌الریه شدید در بیمارستان بستری شد و در تاریخ ۱۶ مارس درگذشت.

آژانس بهداشت سازمان ملل متحد در بیانیه‌ای اعلام کرد که بیماری که در چین جان باخته است چند بیماری زمینه‌ای داشت و قبل از شروع بیماری سابقه تماس با طیور زنده و سابقه حضور پرندگان وحشی در اطراف خانه‌اش را داشته است.

البته بیمار با مورد دارای عفونت یا علائم بیماری ارتباطی نداشته است.

سازمان جهانی بهداشت گفته است در حالی که قرار گرفتن در معرض یک بازار مرغ زنده ممکن است باعث عفونت شده باشد، هنوز مشخص نیست که منبع دقیق این عفونت چیست و چگونه این ویروس با سایر ویروس‌های آنفلوانزا پرندگان که در بین حیوانات در گردش است، ارتباط دارد. به همین دلیل سازمان جهانی بهراشت خواستار تحقیقات بیشتر در ارتباط با انتقال این ویروس در حیوانان و انسان‌ها شده است.

سازمان جهانی بهداشت مستقر در ژنو همچنین گفت که این ویروس توانایی انتقال آسان از فردی به فرد دیگر را ندارد و بنابراین خطر انتشار آن در بین انسان‌ها در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی کم تلقی می‌شود.

با این حال به دلیل ماهیت دائما در حال تکامل ویروس‌های آنفلوانزا، سازمان جهانی بهداشت بر اهمیت نظارت جهانی برای شناسایی تغییرات ویروسی، اپیدمولوژیک و بالینی مرتبط با ویروس‌های آنفلوانزا در گردش که ممکن است بر سلامتی انسان (یا حیوانات) تاثیر بگذارد، تاکید کرده است.

مورد ابتلای انسانی آنفلوانزا پرندگان معمولا نتیجه تماس مستقیم یا غیرمستقیم با طیور زنده یا مرده آلوده به این ویروس یا محیط‌های آلوده است.

سازمان جهانی بهداشت می‌گوید که عفونت آنفلوانزا پرندگان می‌تواند منجر به التهاب چشم، علائم خفیف شبه آنفلوانزا تا بیماری حاد تنفسی شدید یا حتی مرگ شود. همچین در برخی موارد علائم گوارشی یا عصبی گزارش شده است اما این علائم نادرند.

بیشتر از جهان