هند سال آینده ریاست گروه ۲۰، متشکل از قدرتمندترین اقتصادهای جهان را بر عهده میگیرد. مقابله با تغییرات آب و هوایی بالاترین اولویت این گروه است. کارشناسان میگویند هند در طول ریاستش، بر موضوعاتی مانند برنامههای تشویق زندگی پایدار، تامین منابع مالی برای کشورهایی که در حال حرکت به سوی انرژی پاکاند و نیز مقابله با تاثیرات گرمایش زمین تمرکز خواهد کرد. برخی میگويند هند همچنين از موقعيت جديد خود برای افزايش اعتبارش در زمینه رهبری مقابله با تغییرات آب و هوایی و نیز بهعنوان پلی بين منافع ملتهای صنعتی و کشورهای در حال توسعه استفاده خواهد کرد.
این کشور در سالهای اخیر گامهای چشمگیری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی برداشته است، اما در حال حاضر یکی از بزرگترین تولیدکنندگان گازهای گلخانهای جهان است. گروه ۲۰ هر سال یکی از اعضایش را بهعنوان رهبر برای دسترسی به اهداف سالیانه انتخاب میکند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
سمیر ساران، رئیس بنیاد تحقیقاتی آبزرور (او. آر. آف.)، مستقر در دهلینو میگوید: «این کشور بهشدت بر پاسخ به چالشهای کنونی و آینده ناشی از تغییرات آب و هوایی تمرکز خواهد کرد.» او افزود هند در مقام ریاست، اطمینان خواهد یافت که روند کمک کشورهای ثروتمند صنعتی به اقتصادهای نوظهور محقق شود. او اشاره کرد که وعده ۱۰۰ میلیارد دلاری برای کمک سالانه به کشورهای آسیبپذیر و فقیرتر برای انطباق با تغییرات اقلیمی، عملی نشده است.
یکی از تعهدهای اخیر به کشورهای آسیبپذیر، وعده جبران کردن آسیبها و هزینههای ناشی از تغییرات شدید اقلیمی بوده است. سمیر ساران افزود هند همچنین از ریاستش بر گروه ۲۰ برای پیشبرد برنامه سبکهای زندگی پایدارتر در کشور استفاده خواهد کرد. ریاست گروه ۲۰ ماه گذشته در بالی به هند تحویل داده شد. نارندرا مودی، نخستوزیر این کشور از این فرصت برای ترویج این برنامه استفاده کرد و گفت این برنامه میتواند «یک کمک بزرگ» به «یک جنبش فراگیر» باشد. به گزارش نشریه اکونومیست، هند تا سال ۲۰۲۳ به پرجمعیتترین کشور جهان تبدیل میشود.