تیم ملی فوتبال ایران پس از دیدار حاشیهسازش با ابراهیم رئیسی، خودداری علی دایی از همراهی با این تیم و کنایه معنادار یحیی گلمحمدی به بازیکنان تیم فوتبال، راهی قطر شد.
ملیپوشان فوتبال ایران پیش از سفر به قطر با ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، دیدار کردند؛ دیداری که انتشار تصاویر آن با انتقادها و اعتراضهای گستردهای در رسانههای اجتماعی مواجه شد.
منتقدان میگویند بازیکنان نباید به چنین دیداری تن میدادند یا دستکم باید صدای اعتراض مردم را به گوش رئیسی میرساندند. آنها همچنین با انتشار تصاویری از بازدید سالهای دور محمود احمدینژاد از اردوی تیم ملی و بیاعتنایی علی کریمی به رئیسجمهوری وقت ایران، نوشتند فوتبالیست موردعلاقه و حمایت آنها کسی است که با مردم، همراه و به مقامهای جمهوری اسلامی، بیاعتنا و بیاعتماد باشد.
یحیی گلمحمدی، سرمربی تیم فوتبال پرسپولیس، که پیشتر در حمایت از اعتراضهای مردم ایران سر خود را تراشیده بود، با انتشار پستی در اینستاگرام خود، نوشت: «برای بازیکنان تیم ملی این [دیدار] بهترین فرصت بود که صدای مردم داغدیده و مظلوم ایران رو به گوش مسئولان برسونن ولی.. تو درس معرفت نمیشه بیش از صفر به شما داد.»
علی دایی، ملیپوش سابق فوتبال، هم همزمان با سفر تیم ملی فوتبال ایران به قطر، در اینستاگرام نوشت: «در این روزها که حال دل اکثر ما خوب نیست، به دعوت رسمی فیفا و فدراسیون فوتبال قطر برای حضور در جام جهانی به همراه همسر و دخترانم جواب منفی دادم که کنار شما در میهنم باشم و همدردی خود را با تمام خانوادههایی که عزیزان خود را در این روزها از دست دادهاند، اعلام کنم.»
تیم ملی فوتبال ایران در چنین شرایطی راهی قطر شد تا در جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ به مصاف آمریکا، انگلستان و ولز برود.
خودداری اغلب بازیکنان این تیم از خواندن سرود جمهوری اسلامی در دیدار تدارکاتی مقابل نیکاراگوئه، که همسو با برخی دیگر از ملیپوشان سایر تیمهای ورزشی انجام شد، موجی از نگرانی را در میان مقامهای جمهوری اسلامی به راه انداخته است. آنها از رفتارهای بازیکنان تیم فوتبال ایران در جریان مسابقات و بیرون از زمین بازی نگراناند و این نگرانی را پنهان هم نکردهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه، در این رابطه به سایت رویداد ۲۴ گفت: «باید از فوتبالیستهای تیم ملی تضمین بگیرید که در جام جهانی سرود ملی بخوانند و دست از کارهایشان بردارند.» او از وزارت ورزش خواست با ورزشکارانی که چنین رفتاری در پیش میگیرند، برخوردی «ارشادی، هدایتی و تنبیهی داشته باشد».
به گفته او، «دشمنان در حال طراحیاند که در صحنه ورزش هم به جمهوری اسلامی ضربه بزنند» و مسئولان امنیتی «اجازه ندهند که اینها به حیثیت جمهوری اسلامی ضربهای وارد کنند».
محسن کوهکن، نماینده پیشین مجلس، هم در این خصوص گفت: «اگر ورزشکاری در جام جهانی سرود ملی نخواند و پس از گل شادی نکرد، بعد از تذکر و توجیه باید او را حذف کنیم.» کوهکن افزود: «ما بعد از انقلاب، مرجع تقلید و رئیسجمهوری را هم حذف کردیم؛ بنابراین حذف یک بازیکن که سهل سهل است.»
او فوتبالیستها را خطاب قرار داد و گفت که «نظام با کسی شوخی ندارد» و اگر آنها نخواهند سرود جمهوری اسلامی را بخوانند، باید منتظر برخورد باشند.
احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس، نیز در واکنش به خوشحالی نکردن ورزشکاران پس از پیروزیها و نخواندن سرود ملی گفت: «اگر بازیکنی فهم درستی از این صحنه و میدان ندارد، ضرورتی ندارد و لازم نیست همچنان در تیم ملی حضور داشته باشد و حفظ شود.»
مهدی قریشی، امام جمعه ارومیه، نیز ۲۰ آبان در خطبههای نماز جمعه این شهر، به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: «بیحرمتی به سرود و پرچم ملی غیرقابلاغماض است... و مسئولان باید با چنین افراد خودفروختهای برخورد کنند.»
این تهدیدها و خطونشان کشیدنهای علنی علیه بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران در شرایطی است که در دو ماه گذشته، نهادهای امنیتی با گروهی از ورزشکاران و هنرمندان و چهرههای سرشناس برخورد کردهاند. از احضار و بازداشت گروهی از ورزشکاران و هنرمندان به جرم حمایت از اعتراضهای سراسری هم گزارشهای زیادی در دست است؛ هرچند این برخوردها نتوانستهاند مانع از ادامه این حمایتها شود.
در روزهای اخیر، گزارشهایی هم مبنی بر اخذ تعهد از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران برای خواندن سرود جمهوری اسلامی در مسابقات جام جهانی قطر منتشر شد اما مقامهای مسئول حاضر نشدند درباره آن اظهارنظر کنند.