یک طالب ازبک، سه طالب پشتون را با شلیک گلوله‌ به قتل رساند

طالبان ضارب را بازداشت کرده‌اند

درگیری خودی میان گروه طالبان در ماه‌های اخیر افزایش یافته است-Hoshang Hashimi / AFP

نیمه شب چهارشنبه ۲۸ اردیبهشت، یک عضو گروه طالبان به نام عبدالرحیم که ازبک‌تبار بود، سه تن از همراهانش را که از قوم پشتون بودند، در یک قرارگاه نظامی در روستای گرداب جمالی شهرستان برکه استان بغلان، با  شلیک گلوله‌ به قتل رساند. در این تیراندازی فرمانده قرارگاه مذکور نیز زخمی شده است.

یکی از ساکنان روستای گرداب جمالی در شهرستان برکه، با شرط محفوظ ماندن نامش، به ایندیپندنت فارسی گفت «این حادثه پس از مشاجره لفظی میان عبدالرحیم ازبک‌تبار و همراهان پشتون‌تبارش به وقوع پیوست. به گفته این منبع آگاه، عبدالرحیم از همکارانش گله‌مند بود زیرا آن‌ها به یکی از زنان در روستای مذکور تجاوز کردند.» این منبع آگاه در ادامه افزود «زنی که مورد تجاوز قرار گرفته است، از قوم ازبک است و این مسئله باعث خشم و ناراحتی عبدالرحیم و شماری از ساکنان روستا شده است.»

به گفته این منبع آگاه، کشته‌شدگان از ساکنان اصلی شهرستان بغلان مرکزی بودند و این اواخر، در یک قرارگاه طالبان در روستای ازبک‌نشین گرداب جمالی خدمت می‌کردند. عکس‌هایی از محل حادثه که با ایندیپندنت فارسی به اشتراک گذاشته شدند نشان می‌دهند که افراد کشته‌شده، در جریان تیراندازی در محل استراحتشان خواب بودند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

عبدالرحیم پس از حمله به همراهانش، تلاش کرد از صحنه فرار کند، اما اعضای طالبان او را بازداشت کردند.

این منبع آگاه افزود طالبان در شهرستان برکه عبدالرحیم را متهم کردند که عضو نفوذی گروه دولت اسلامی موسوم به داعش خراسان است. به باور این منبع آگاه، این اتهام به خاطر پنهان کردن بحث ناموسی و جلوگیری از خشم بیشتر ساکنان محل علیه طالبان پشتون‌تبار، به فرد ضارب نسبت داده شده است.

عبدالرحیم حدود ۲۰ سال سن دارد و کشته‌شده‌ها، از ۲۵ تا ۳۵ سال سن دارند. آن‌ها از چندی پیش به این‌سو، در قرارگاه نظامی روستای گرداب جمالی، برای مقابله با تهدیدهای احتمالی در برکه، فعالیت می‌کردند. به گفته منبع آگاه در برکه، هنوز سرنوشت عبدالرحیم مشخص نشده است، اما به احتمال زیاد، طالبان او را اعدام خواهند کرد.

ازبک‌ها، بیشترین جمعیت ساکنان برکه را تشکیل می‌دهند و در شماری از روستاهای آن، ترکمن‌ها و تاجیک‌ها نیز زندگی می‌کنند. در ماه‌های اخیر، چند گروه نظامی وابسته به جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی افغانستان نیز در بخش‌هایی از برکه اعلام موجودیت کردند. این شهرستان، در ۲۰ سال گذشته، از مراکز عمده فعالیت و سربازگیری طالبان بود و دولت پیشین افغانستان، با راه‌اندازی عملیات‌های متعدد، موفق به پاکسازی طالبان از شهرستان برکه نشد.