گیاه گوشت‌خوار؛ گام بلند دانشمندان برای ترکیب رایانه و موجود زنده

دانشمندان یک سلول عصبی مصنوعی را با موفقیت در یک ونوس مگس‌خوار کار گذاشتند

دانشمندان باید برای ایجاد پیوند بین دستگاه‌های مصنوعی و سیستم‌های بیولوژیکی راهی بیابند - GUILLERMO LEGARIA / AFP

دانشمندان در اقدامی که می‌تواند یک پیشرفت بزرگ در ادغام موجودات زنده و رایانه‌ها باشد، یک سلول عصبی مصنوعی را با موفقیت در یک ونوس مگس‌خوار کار گذاشتند.

بنا به گزارش دانشمندان، این سلول عصبی توانست دو قسمت برگ این گیاه را ببندد. دانشمندان می‌گویند که این کار به نوبه خود می‌تواند گامی بلند در راستای ساخت رابط‌های مغز و ماشین و همچنین ربات‌های هوشمند باشد. این فناوری به رایانه و موجودات زنده نیاز دارد تا با هم ادغام شوند؛ اما اجرای آن تاکنون دشوار بوده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این مشکلات اغلب به این دلیل است که اجزای سازنده حیات با اجزای موجود در دستگاه‌های الکترونیکی تفاوت آشکاری دارند و بر اساس اصول مختلفی کار می‌کنند. از این رو، دانشمندان باید برای ایجاد پیوند بین دستگاه‌های مصنوعی و سیستم‌های بیولوژیکی راهی بیابند.

فناوری به کار گرفته شده در ونوس مگس‌خوار می‌تواند بر این شکاف و تفاوت بنیادین غلبه کند. عملکرد آن‌ها مشابه عملکرد سلول‌های عصبی است و از این رو، می‌توانند فرایندهای زیستی را کنترل کنند و به ورودی‌های الکتریکی به شکلی پاسخ دهند که به آن‌ها این امکان را بدهد تا با رایانه کنترل شوند. 

این پژوهش جدید در مقاله‌ای با عنوان «نورون‌های الکتروشیمیایی گیاهی و سیناپس ها با واسطه پتانسیل بالارونده و افزایش صعودی یونی» در «نیچر کامیونیکیشنز» (Nature Communications) منتشر شده است.

© The Independent

بیشتر از علوم