آبسه و تورم کبد در ۱۴ بیمار بهبودیافته از کرونا در هند

از ۱۴ بیمار مبتلا به آبسه کبدی در دهلی، ۸ نفر در دوران درمان کووید-۱۹ داروهای استروییدی مصرف کرده بودند

تغذیه ضعیف و استفاده از استروییدها می‌تواند به آبسه و تورم کبدی منجر شود-MONEY SHARMA / AFP

مقام‌های بیمارستان گانگارام در دهلی از تشخیص آبسه کبدی و «بزرگ شدن غیرعادی» کبد در ۱۴ بیمار بهبود‌یافته از کووید-۱۹ در دو ماه گذشته خبر دادند و آن را به‌عنوان یکی از عوارض پس از ابتلا به کووید طبقه‌بندی کرده‌اند.

به نوشته هندوستان‌تایمز به نقل از پزشکان، از ۱۴ بیمار مبتلا به تورم کبدی، هشت نفر در دوران درمان کووید-۱۹ داروهای استروییدی مصرف کرده بودند و یک نفر دچار خونریزی شدید شده بود.

به گفته رئیس بخش کبد و پانکراس بیمارستان گانگارام، ۱۰ نفر از بیماران مرد و چهار نفر زن بودند. او گفت: «نکته غیرمعمولی که یافتیم این بود که ظرف ۲۲ روز دوران نقاهت از کووید-۱۹، بخش‌های بزرگی از هر دو نیمه کبد بیمارانی که مشکل ایمنی بدن نداشتند، پر از دمل شد و به بستری در بیمارستان نیاز پیدا کردند.»

به گفته پزشکان، تغذیه ضعیف و استفاده از استروییدها می‌تواند به آبسه و تورم کبدی منجر شود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پزشکان این بیمارستان گفته‌اند که یک نفر در اثر شدت خونریزی در حفره شکمی پس از تورم کبدی شدید، جان باخت.

ماه گذشته، بیمارستان گانگارام اعلام کرد که پنج بیمار مبتلا به سیتومگالوویروس پس از بهبود از کووید-۱۹، در اثر خونریزی مقعدی جان باختند. این بیماران از وجود خون در مدفوع و درد ناحیه شکم شکایت داشتند.

پزشکان بیمارستان گانگارام گفتند آبسه و دمل کبد معمولا ناشی از انگلی به نام «انتاموبا هیستولیتیکا» است که از طریق آب و غذای آلوده منتقل می‌شود و سپس ممکن است با گردش خون در جهاز هاضمه بیمار، به کبد راه یابد و موجب آبسه شود.

به گفته کارشناسان، تضعیف سیستم ایمنی بدن بیماران مبتلا به کووید-۱۹ و استفاده از استروییدها برای درمان احتمالا از عوامل ایجاد آبسه کبدی در ۱۴ بیماری بوده‌اند که در بیمارستان دهلی بستری شدند.

یکی از پزشکان این بیمارستان گفت در نظر نگرفتن احتمال آبسه کبدی و تاخیر در شروع درمان آن در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ ممکن است در بروز این عارضه سهم داشته باشد.