«نفرین برنده»: جایزه نوبل اقتصاد به دو آمریکایی رسید

نظریه حراج در زمینه‌های گسترده‌ای برای خریداران و فروشندگان کاربرد دارد

برندگان جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۲۰ از طریق ویدیو معرفی شدند - ANDERS WIKLUND / TT NEWS AGENCY / AFP

جایزه نوبل اقتصاد سال ۲۰۲۰ به دو اقتصاددان آمریکایی برای«پیشرفت در نظریه حراج و کشف قالب‌های جدید در آن» تعلق گرفت.

به گزارش رویترز، آکادمی علوم سوئد روز دوشنبه اعلام کرد که استادان دانشگاه پل میلگروم و رابرت ویلسون، برنده این جایزه شده‌اند.

نظریه حراج در زمینه‌های گسترده‌ای از سهمیه‌های ماهی‌گیری تا برنامه فرود هواپیماها، برای خریداران و فروشندگان سودمند است.

از جمله دستاوردهای این دو اقتصاددان دانشگاه استنفورد کالیفرنیا، توضیح دادن این مطلب است که چطور کسانی که در مزایده یا مناقصه شرکت می‌کنند، می‌خواهند از پرداخت پول بیشتر – که «نفرین برنده» خوانده می‌شود -- خودداری کنند، و زمانی که آنها درک بهتری از برداشت رقبا در باره ارزش کالا یا خدمات داشته باشند، چه اتفاقی می‌افتد.

میلگروم و ویلسون چارچوب‌هایی برای فروش همزمان اقلام مرتبط به هم یافتند.

در سال ۱۹۹۴، مقام‌های ایالات متحده از یکی از این قالب‌ها برای مناقصه فروش فرکانس‌های رادیویی به شرکت‌های مخابراتی استفاده کردند، و از آن پس، همین الگو در کشورهای دیگر هم به کار رفته‌است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

آقای ویلسون که تلفنی با خبرنگاران صحبت می‌کرد، از «خبر خوش» اعطای جایزه نوبل تشکر کرد و افزود که تجربه شخصی خودش از شرکت در مناقصه، محدود است.

آقای میلگروم ۷۲ ساله، که خانه‌اش در شهر استنفورد روبه‌روی خانه ویلسون است، صبح زود به در خانه او رفت تا خبر بردن جایزه را به او بدهد، چون «تلفن همراهش روی وضعیت ساکت بود.»

جایزه نوبل اقتصاد به ارزش ده میلیون کرون سوئد (۱.۱۴ میلیون دلار آمریکا) جزو پنج جایزه اولیه نوبل نبود و در سال ۱۹۶۹ از سوی بانک مرکزی سوئد پایه‌گذاری شد.

بیشتر از اقتصاد