آزمایش کرونا ممکن است ویروس مرده و زنده را تشخیص ندهد

برخی افراد که کرونا در بدنشان از بین رفته، هنوز ناقل تشخیص داده می‌شوند

«افرادی که بعد از قرنطینه یا ترخیص از بیمارستان در این آزمایش‌ها دوباره مثبت اعلام می‌شوند، دیگر انتقال‌دهنده نیستند»-Adrian DENNIS / AFP

تحقیقی جدید می‌گوید آزمایش‌های ویروس کرونا ممکن است سلول‌های مرده ویروس را تشخیص دهد که باعث بزرگنمایی در آمار مبتلایان می‌شود.

این تحقیق می‌گوید آزمایش اصلی برای تشخیص این بیماری در بریتانیا آنقدر حساس است که ممکن است نتیجه آزمایش افرادی را مثبت نشان دهد که در واقع قبلا به ویروس مبتلا شده بوده‌اند و اکنون این ویروس در بدن آنها از بین رفته است.

این بدان معنی است که به برخی بریتانیایی‌ها اکنون گفته می‌شود خود را قرنطینه کنند، در حالی که دیگر ناقل ویروس نیستند. حتی از این هم مهم‌تر، ممکن است بدان معنی باشد که کل محلات و مناطقی که تحت قرنطینه و تعطیلی قرار گرفته‌اند، صرفا به خاطر بزرگنمایی ناخواسته در آمارهای خود به این وضعیت دچار شده‌ بوده باشند.

اگر این فرضیه اثبات شود، حداقل می‌تواند به صورت جزئی این واقعیت را توضیح دهد که چرا به نظر می‌رسد آمار ابتلا در بریتانیا رو به صعود است، درحالی که آمار پذیرش در بیمارستان روندی افولی دارد.

محققان از مرکز داروی سندمحور دانشگاه آکسفورد و دانشگاه غرب انگلستان، مدارک ۲۵ تحقیق درباره آزمایش واکنش زنجیره‌ای پلیمراز را که آزمایش متداول‌تر در بریتانیا برای ویروس کرونا است، بررسی کردند.

نتیجه تحقیق آنها نشان داد، از آنجا که پاسخ این آزمایش صرفا یک «مثبت» یا «منفی» ساده درباره این است که آیا اثر این ویروس در بدن فرد وجود دارد، به راحتی می‌تواند پاسخ آزمایش فردی را مثبت نشان دهد که در واقع سیستم ایمنی بدن او با ویروس مبارزه کرده و آن را شکست داده است. در چنین صورتی، به‌رغم آن که آن فرد دیگر خطری برای خود یا دیگران ندارد و (بقایای ویروس در بدنش) مسری نیست، به او گفته می‌شود که به ویروس مبتلا است.

پروفسور کارل هنگان از مرکز دارو‌های سندمحور، گفت: «مدارکی فراوان حاکی از آن است که میزان قابل توجهی از از موارد ملایم «جدید» و افرادی که بعد از قرنطینه یا ترخیص از بیمارستان دوباره مثبت اعلام می‌شوند، دیگر مسری نیستند، بلکه فقط تکه‌های بدون خطر از این ویروس را در بدن خود دارند که سیستم ایمنی بدنشان ترتیب آنها را داده است.»

او با نوشتن مقاله‌ای در نشریه اسپکتیتور از «خطرات قرنطینه کردن افراد غیرمسری یا کل جامعه» به خاطر راهنمایی اشتباه چنین آمار غلطی، هشدار داد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او گفت، گرچه از نظر عملی ممکن نیست هر آزمایش مثبت را دوباره بررسی کنیم تا مطمئن شویم که ویروسی زنده را تشخیص داده است، اما ممکن است راهی برای کاهش پاسخ‌های اشتباه آزمایش‌ها وجود داشته باشد.

هر بسته آزمایشی باید از چند مرحله در آزمایشگاه رد شود که در هر یک از آن‌ها احتمال وجود مواد ویروس بررسی می‌شود. هر چه مراحل بیشتری برای کشف این ویروس صرف شود، بدان معنی است که احتمالا مقادیر کمتری از آن در بدن فرد وجود دارد.

پروفسورهنگان گفت، اگر دانشمندان بتوانند بر سر مرحله‌ای منطقی اجماع کنند که به نظر آنان در آن مرحله ویروس کرونا به احتمال زیاد غیرفعال است، آنگاه آزمایش گیرندگان می‌توانند پاسخ‌های اشتباه را کاهش دهند.

او اعتراف کرد که عاقبت ناخواسته و احتمالی چنین اقدامی ممکن است این باشد که به تعداد کمی از افراد گفته شود به ویروس مبتلا نیستند، در حالی که در واقع هنوز به آن مبتلا هستند.

این تحقیق در نشریه مجازی Medrxiv منتشر شده است و منتظر بررسی کارشناسان این عرصه است.

سازمان بهداشت عمومی انگلستان گفته است که به تلاش برای یافتن راه‌هایی جدید برای ارتقای آزمایش‌گیری ادامه خواهد داد.

© The Independent

بیشتر از جهان