رهبران زن در برابر کرونا سریع‌تر و قاطعانه‌تر عمل کردند

در کشورهایی که رهبر زن دارند، مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ کمتر بوده ‌است

جاسیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان- JOHN MACDOUGALL / AFP

یک مطالعه نشان داده‌ که رهبران زن نسبت به تهدید ویروس کرونا سریع‌تر و قاطعانه‌تر واکنش نشان‌ داده‌اند، تا جان انسان‌ها نجات یابد.

قرنطینه‌های زودهنگام، عنصری اساسی در واکنش اولیه موثر به ویروس کووید-۱۹، به شمار می‌رود. یک استاد دانشگاه در بریتانیا می‌گوید که اگر مقررات قرنطینه یک هفته زودتر در این کشور برقرار می‌شد، مرگ و میر ناشی از کرونا نصف می‌شد.

اکنون پژوهشگران دانشگاه لیورپول نظر داده‌اند که رهبران زن – از جمله جاسیندا آردرن نخست وزیر نیوزیلند و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان – تصمیم‌های سریعی گرفتند که نتیجه‌اش برای شهروندانشان «به طور روشمند و چشمگیری بهتر» بود.

این پژوهشگران افزودند که با به حساب آوردن مجموعه مختلفی از عوامل، «الگویی روشن و پایدار» نشان می‌دهد که در کشورهایی که رهبر زن دارند، مرگ و میر ناشی از کووید-۱۹ کمتر بوده‌است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

پروفسور سوپریا گاریکیپاتی نوشت: «این نتایج به‌روشنی نشان می‌دهند که رهبران زن در برابر خطر مرگ و میر بالقوه، سریع‌تر و قاطعانه‌تر عمل کردند.

«تقریبا در همه موارد، آنها زودتر از رهبران مرد در شرایط مشابه، مقررات قرنطینه را به اجرا گذاشتند.»

اما پژوهشگران گفتند که این نتیجه تنها ناشی از پرهیز بیشتر زنان در برابر خطر نیست، گرچه رفتارهای مخاطره‌آمیز برخی رهبران مذکر را در آستانه همه‌گیری سراسری گوشزد کردند، مثلا اداهای بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا مبنی بر این که هنوز با دیگران دست می‌دهد، در شرایطی که سازمان جهانی بهداشت در این باره هشدار داده ‌بود.

پروفسور گاریکیپاتی گفت که «زنان تمایل کمتری به ریسک کردن در باره جان انسان‌ها داشتند ولی تمایل بیشتری به قبول ریسک در ارتباط با تعطیلی زودهنگام فعالیت‌های اقتصادی نشان دادند.»

وی افزود: «احتمال زیادی هست که تصمیم نسبتا دیرهنگام قرنطینه از سوی رهبران مذکر ممکن است نمایانگر پرهیز مردان از ریسک در قبال زیان ناشی از تعطیلی اقتصاد باشد.»

همزمان، روش ارتباط «دلسوزانه و قاطع» ارتباط رهبران زن با مردم نیز عاملی در بهبود سریع نتایج بهداشتی شمرده شده‌است.

پژوهشگران برای بررسی ۱۹ کشور دارای رهبر زن از میان ۱۴۹ کشور «از روش مقایسه با نزدیک‌ترین همسایه» استفاده کردند تا کشورهای مشابه از نظر درآمد سرانه ناخالص ملی، جمعیت، نسبت شهرنشینی، و درصد شهروندان سالمند را مقایسه کنند.

پروفسور گرایکیپاتی افزود: «پس از کنترل این عوامل، درمی‌یابیم که کشورهایی با رهبران زن، شاهد شیوع کمتر کووید-۱۹ و مرگ و میر کمتری از کشورهای به رهبری مردان بوده‌اند.»

با استفاده از گزارش پی‌ای

© The Independent

بیشتر از جهان