«آمریکا فقط دنبال توافق خروج نظامیان‌اش از افغانستان نیست»

زلمی ­خلیل‌­زاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در مورد صلح افغانستان گفته است که ایالات متحده آمریکا در شش دور گفتگوهای خود با نمایندگان طالبان، به دنبال برقراری صلح درافغانستان بوده، نه توافق برای خروج نیروهای آمریکا از این کشور.

آقای خلیل‌­زاد، درصفحه توئیتر خود نوشته است: «‌موافقت‌نامه آمریکا با گروه طالبان دارای چهار بخش است؛ تضمین­‌های ضد تروریسم، خروج نظامیان خارجی از افغانستان، مذاکرات بین­‌ الافغانی که به راه حل سیاسی منتهی شود و آتش‌بس فراگیر.» آقای خلیل‌زاد گفته است که باید روی همه این موارد در گفتگوهای صلح با طالبان توافق صورت گیرد؛ نه فقط یک بخش از آنها.

اظهارات آقای خلیل­‌زاد درحالی ابراز می­شود که سهیل شاهین سخنگوی گروه طالبان گفته است ایالات متحده آمریکا پذیرفته که نیروهای نظامی­اش را از افغانستان خارج می­‌کند و در آینده در امور داخلی افغانستان مداخله نخواهد کرد.

سخنگوی طالبان افزود که وعده­‌های آمریکا، زمینه ساز پیشرفت­‌های خوبی در گفتگوهای صلح در افغانستان است. اما این گفته­‌های سخنگوی طالبان از طرف زلمی خلیل‌زاد و سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا رد شد.

وزارت خارجه آمریکا ادعای سخنگوی طالبان مبنی بر توافق آمریکا برای خروج از افغانستان را دروغ خوانده است.

واکنش زلمی ­خلیل­‌زاد و سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نشان‌ دهنده آن است که ایالات متحده آمریکا تاکنون درمورد خروج نظامیان­ این کشور ازافغانستان، هیچ توافقی با نمایندگان طالبان انجام نداده­ است. باید دید طالبان در مورد تکذیب گفته­‌هایشان از طرف آمریکا چه عکس العملی نشان خواهند داد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفته است که «چارچوب مذاکرات صلح افغانستان این است که تمام افغان­‌ها، مانند نمایندگان حکومت، احزاب سیاسی، جامعه مدنی و جامعه زنان افغانستان و طالبان برای رسیدن به راه حل سیاسی و خاتمه جنگ، دورهم جمع شده و تصمیم بگیرند.»

این گفته‌­های سخنگوی طالبان درحالی ابراز می­‌شود که پیش از این نمایندگان این گروه هشدار داده بودند «اگر حکومت آمریکا روی مساله خروج نیروهای‌شان از افغانستان توافق نکنند مذاکرات صلح را متوقف خواهند ساخت.»

زلمی خلیل‌­زاد درپاسخ به این هشدار طالبان گفت: «اگرطالبان می­‌خواهند صحبت کند ما هم صحبت می­‌کنیم، اگربخواهند جنگ کنند، ما هم آماده هستیم، اما امیدواریم که طالبان صلح کنند.»

اما شهروندان افغانستان درمورد این گفتگوهای صلح، دیدگاه‌های متفاوتی دارند.

سیرت فهیم، یکی از شهروندان کابل درمورد گفتگوهای صلح می­‌گوید: «ظاهرا معلوم می­‌شود که آمریکا و طالبان مردم افغانستان را فریب می­‌دهند، هیچ یک علاقمند برقراری صلح در این کشور نیستند. تاکنون شش دور این گفتگوها بدون نتیجه تمام شده است؛ برداشت من این است که دور هفتم هم دست­آوردی نخواهد داشت.»

شیما قیومی، که دانشجوی سال دوم خبرنگاری است به خبرنگارایندیپندنت فارسی گفت: «آمریکا و طالبان دنبال منافع خود هستند و برقراری صلح در افغانستان بهانه است. اگر اینها راست می­‌گویند، آیا در نشست­‌هایی که تاکنون برگزار شده است از زنان افغان هم کسی شرکت کرده است؟ همه می‌دانند که اینها صلح نه، بلکه منافع خویش را دنبال می­‌کنند.»

گفته می‌­شود که زلمی خلیل­زاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا درمورد صلح افغانستان، سرگرم گفتگو و مشاوره با سیاست‌مداران و مردم این کشور است.

قرار است دور هفتم  گفتگوهای صلح در قطر برگزار شود.

بیشتر از