عبدالله: پناهگاه­‌های امن هراس­‌افکنان در بیرون از افغانستان نابود نشده‌اند

آقای غنی، آزادی زندانیان طالب را از صلاحیت­‌های قانونی خود دانست

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی، در نشست گرامیداشت «روز مادر» درکابل گفت «طالبان مانع اصلی گفتگوهای صلح در افغانستان هستند». آقای عبدالله افزود لجاجت این گروه، دلیل اصلی خشونت­ها دراین کشور است و آنها هیچ اراده­ای برای گفتگو و برقراری صلح، دراین کشور ندارند و با ادامه جنگ، رنج و مشکلات مادران این کشور نیز ادامه خواهد داشت.

رئیس دولت گفت: «مردم افغانستان و جامعه جهانی تلاش می‌کنند، تا در این کشور صلح برقرار شود، اما طالبان همیشه موانعی ایجاد می­کنند. این گروه براین عقیده هستند که پس از خروج نیروهای خارجی ازافغانستان، بر این کشور دوباره مسلط خواهند شد. او افزود که بقای گروه طالبان و هراس افکنان‌ دیگر وابسته به حمایتی است که از هم می‌کنند.

آقای عبدالله همچنین گفت که برای ایجاد تغییر در افغانستان، باید انتخابات ریاست جمهوری در زمان آن برگزار شود و تاکید کرد که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری هیچ مانعی در برابر گفتگوهای صلح، ایجاد نمی­کند.

اما آقای سیداکبرآغا، عضو پیشین رهبری گروه طالبان عقیده دارد هرزمانی ­که یک مکانیزم واحد اسلامی، میان دوطرف برقرار شود و نیروهای خارجی افغانستان را ترک کنند، صلح در این کشور تآمین می­شود.

عضو پیشین گروه طالبان گفت، گروه طالبان خواهان نظام طالبانی درافغانستان نیستند؛ بلکه نظامی می‌خواهند که ملت افغانستان نیز خواهان آن است.

اجمل سیاووش، یکی از دانشجویان دانشکده حقوق در پاسخ به پرسش ایندیپندنت فارسی گفت: «شکی نیست که گروه طالبان نمی­خواهند درافغانستان صلح همیشگی برقرارشود؛ چون تشنه خون مردم این کشورهستند. متاسفانه مردم در راه، خانه، مساجد، بازار و هیچ مکان دیگری امنیت ندارند و ناحق و به نام­های مخلتف کشته می­شوند.»

الماس عثمانی، دانشجوی سال دوم اقتصاد، درمورد اینکه چرا گروه طالبان حاضر نیست­ با دولت افغانستان گفتگو کنند می­گوید: «واقعیت این است که نمایندگان گروه طالبان صلاحیت تصمیم‌گیری ندارند. چون آنچه به آنها دستور داده شده را اجرا می‌کنند.»­­

گفته­های رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی، درحالی اظهار می‌شود که رئیس جمهورغنی، چهاردهم خرداد سال ­جاری در پیامی به مناسبت عید سعید فطر، از رهایی ۸۸۷ تن از زندانیان طالب از زندان­های افغانستان خبر داد.

آقای غنی، آزادی زندانیان طالب را از صلاحیت­های قانونی خود دانست و گفت رهایی زندانیان گروه طالبان خواست نمایندگان مردم در «لویه جرگه مشورتی صلح» نیز بوده است.

چندی بیش آقای عبدالله نیز گفته بود طالبان مانع اصلی رسیدن به صلح در افغانستان هستند و این گروه هنوز هم به ایجاد دوباره «امارت اسلامی» تاکید دارند. او افزود که این گروه در روزهای نخست گفتگوهای صلح علاقه نشان ندادند و نخواستند با دولت افغانستان مستقیم در مورد صلح گفتگو کنند و به همین دلیل می‌گویم مانع رسیدن به صلح، هنوز هم گروه طالبان هستند.

آقای­ عبدالله، درسفری که چندی پیش به کشور هند داشت نیز گفته بود تاکنون پناهگاه­های امن هراس­افکنان در بیرون از افغانستان نابود نشده است و به همین جهت جنگ در افغانستان ادامه دارد.

رهایی زندانیان طالب، توسط رئیس جمهورغنی و واکنش تند رئیس دولت، در شرایطی انجام شده که گروه طالبان چندین بار، خواست صلح­جویانه دولت افغانستان را رد کرده و با نماینده آمریکا و سیاست‌مداران بیرون از نظام کنونی افغانستان درمورد برقراری صلح گفتگو کرده‌اند، اما تا این لحظه گفتگوها، بدون نتیجه پایان یافته است.

درحال حاضر، زلمی خلیلزاد نماینده ویژه وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا برای صلح افغانستان، در کابل به سر می­برد و برای دور هفتم گفتگو‌ها آماده­ می‌شود. گفته میشود این ‌بار خلیلزاد تصمیم دارد با سیاست‌مداران، اعضای جامعه مدنی و شهروندان افغانستان نیز در مورد صلح مشورت کند.

بیشتر از