شینا زاده؛ زنی که از چهار رژ لب به امپراتوری ۱۵۰ میلیون دلاری رسید

شینا زاده، کارآفرین ایرانی‌تبار ساکن لس‌آنجلس با نشان تجاری «کوساس» از آمریکا تا خاورمیانه شعبه دارد

شینا زاده، کارآفرین ایرانی‌تبار و بنیان‌گذار نشان تجاری کوساس- emirateswoman

در جهان رقابتی لوازم آرایشی، کمتر کسی می‌تواند پیش از دیگران موج‌ها را شکار کند. اما شینا زاده، کارآفرین ایرانی‌تبار ساکن لس‌آنجلس، دقیقا همین کار را کرد؛ او سال‌ها پیش از آنکه «آرایش ملایم» و «زیبایی پاک» به جریانی جهانی بدل شود، نشان تجاری‌اش «کوساس»‌ (Kosas) را پایه‌گذاری کرد. فروش سالانه‌ این نشان در حال حاضر حدود ۱۵۰ میلیون دلار است و از آمریکا تا خاورمیانه شعبه دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در بزرگ‌ترین مرکز خرید دبی، تصویری سه‌متری از زاده به مشتریان فروشگاه‌های لوازم آرایشی و زیبایی «سفورا» خوش‌آمد می‌گوید. در این تصویر او محصول شاخصش یعنی کانسیلر معروف کوساس را رو به صورتش گرفته و کنار آن نوشته شده است: «آرایش برای عاشقان مراقبت پوست.» زاده می‌گوید: «من برای ساختن چیزهای زیبا به دنیا آمده‌ام. این رسالت من است.»

او در سال ۲۰۱۵ تنها با چند رژ لب و سرمایه‌ای اندک «کوساس» را بنیان گذاشت. اما ۱۰ سال بعد به یکی از موفق‌ترین نمونه‌های «زیبایی پاک» (clean beauty) تبدیل شد. این مفهوم به محصولاتی اشاره دارد که بدون مواد شیمیایی مضر مانند پارابن و سولفات تولید می‌شوند. «کوساس» از ابتدا محصولاتش را طوری طراحی کرد که همزمان هم نقش آرایشی و هم مراقبت پوستی را ایفا کنند.

از آشپزخانه خانوادگی تا بازار جهانی

به گزارش وب‌سایت فوربس، شینا در کالیفرنیا بزرگ شد. پدرش اول مغازه‌دار و بعد پستچی بود و مادرش در فروشگاه محصولات آرایشی کلینیک در یک مرکز خرید محلی کار می‌کرد. خانه‌شان پر بود از نمونه‌های آرایشی و مجله‌های زیبایی. او شیفته رنگ‌ها شد و در نوجوانی به دوستانش در انتخاب رژ لب و سایه چشم مشاوره تخصصی می‌داد. 

پس از تحصیل زیست‌شناسی در دانشگاه، مدتی در آزمایشگاه روی حشرات کار کرد، اما خیلی زود راهش را تغییر داد. با الهام از رشد نشان‌های تجاری مستقل، مدرک کارشناسی‌ارشد مدیریت کسب‌وکار گرفت و در سال ۲۰۱۵ با ۷۰ هزار دلار پس‌انداز شخصی «کوساس» را راه‌اندازی کرد. نخستین محصولاتش چهار رژ لب با طیف رنگی مناسب پوست‌های سبزه بود، چالشی که خودش سال‌ها با آن در بازار مواجه بود.

نقطه‌عطف‌ها

۲۰۱۷: عرضه محصولات جدید و توزیع نمونه‌ها در میان آرایشگران لس‌آنجلس.
۲۰۱۸: جلب توجه «گوئینت پالترو» بازیگر هالیوود و وارد شدن به فروشگاه‌های «گوپ».
۲۰۱۸: معرفی روغن صورت رنگی که با استقبال فراوان روبه‌رو شد.
۲۰۱۹: ورود به قفسه‌های فروشگاه «سفورا» و شتاب‌گرفتن رشد نشان تجاری.

محصول «کانسیلر روشن‌کننده زیر چشم» به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی جریان‌ساز شد و افراد مشهوری مانند هیلی بیبر و کیم کارداشیان آن را ستودند.

چرا سرمایه‌گذاران به کوساس روی آوردند؟

بازار جهانی اکنون بیش از پیش به نشان‌های تجاری مراقبت پوستی اهمیت می‌دهد. حاشیه سود بالاتر، تقاضای فزاینده و وفاداری مشتریان، این گروه از نشان‌های تجاری را به اهداف اصلی سرمایه‌گذاران بدل کرده است. نمونه‌اش این بود که شرکت «اِلف» در سال ۲۰۲۵ نشان تجاری «رود‌» (Rhode) را که به هیلی بیبر تعلق داشت خریداری کرد.

کوساس هم همین مسیر را رفته است. در سال‌های اخیر نزدیک به ۳۰درصد فروش سالانه‌اش در بازارهای بین‌المللی، از استرالیا و نیوزیلند گرفته تا دبی و ریاض، بوده است. زاده می‌گوید: «گاهی لازم نیست شما به‌دنبال بازار بروید، بازار خودش به سراغتان می‌آید.»

راز موفقیت «کوساس» نه فقط در همراه‌شدن به‌وقت با جریان زیبایی، که در خلاقیت بنیان‌گذار آن نهفته است، زنی که هر بار توانسته محصولی تازه خلق کند و پیش از جریان‌ساز شدن روندهای آرایشی و زیبایی، نیاز مشتریان را پیش‌بینی کند.

 چه کوساس فروخته شود و چه همچنان مستقل بماند، داستان شینا زاده نمونه‌ای کم‌نظیر از تلفیق رویا، خطرپذیری و خلاقیت است. مسیری که از چهار رژ لب ساده آغاز شد و امروز به یک امپراتوری‌ ۱۵۰ میلیون دلاری در دنیای زیبایی رسیده است.

بیشتر از جهان