حمله موشکی جمهوری اسلامی چه نقاطی را هدف گرفت؟

تهران در مجموع ۵ موج حمله هوایی به اسرائیل انجام داد که دست‌کم ۳ کشته و بیش از ۹۰ زخمی به‌جا گذاشت

امدادگران اسرائیلی در محل ساختمان‌های تخریب‌شده در شهر رامات‌گان اسرائیل بر اثر حمله جمهوری اسلامی-۱۴ ژوئن ۲۰۲۵-رویترز

یک روز پس از آنکه اسرائیل یک عملیات هوایی گسترده را علیه دشمن قدیمی خود آغاز کرد و در جریان آن، ارشدترین فرماندهان نظامی و دانشمندان هسته‌ای جمهوری اسلامی را در تهران کشت و تاسیسات هسته‌ای ایران را بمباران کرد، روز شنبه ۲۴ خرداد هم حملات متقابل موشکی و هوایی جمهوری اسلامی ایران و اسرائیل ادامه یافت.

اسرائیل می‌گوید این عملیات با هدف جلوگیری از ساخت سلاح اتمی از سوی جمهوری اسلامی انجام می‌شود و در تهران، صداوسیما می‌گوید که حدود ۶۰ نفر، از جمله ۲۰ کودک در جریان حمله‌ای به یک مجتمع مسکونی کشته شدند. همچنین امروز گزارش‌هایی از حملات متعدد دیگر در سراسر ایران منتشر شد و دولت اسرائیل نیز اعلام کرد که بیش از ۱۵۰ هدف را مورد حمله قرار داده است.

از سوی دیگر حوثی‌های یمن، گروه نیابتی جمهوری اسلامی شب جمعه موشک‌هایی به سوی اسرائیل پرتاب کردند، اما به گزارش رویترز حداقل یکی از آن‌ها به‌اشتباه به کرانه باختری برخورد کرد و پنج فلسطینی، از جمله سه کودک را مجروح کرد. در اسرائیل، آژیرهای خطر شهروندان را روانه پناهگاه‌ها کرد و سپس موجی از موشک‌ها در آسمان این کشور ظاهر شد. در این حملات دست‌کم سه نفر کشته شدند. یک مقام اسرائیلی گفت ایران حدود ۲۰۰ موشک بالیستیک را در چهار موج مختلف پرتاب کرده است.

العربیه نوشت موشک‌باران سپاه پاسداران علیه اسرائیل در شامگاه جمعه و بامداد شنبه، مجموعه متنوعی از اهداف را هدف قرار داد که بخشی از این اهداف از سوی دولت اسرائیل تایید شده و بخش دیگر هم اگرچه از سوی منابع اسرائیلی فاش شده، اما تل‌آویو هنوز به آن‌ها اذعان نکرده است.

بر اساس این گزارش، اهدافی که جمهوری اسلامی با موشک‌هایش هدف قرار داد و اسرائیل به آن‌ها اعتراف کرده، شامل وزارت دفاع، وزارت اقتصاد، پایگاه هوایی تل‌نوف، مرکز مالی تل‌آویو، چند منطقه در شهر حیفا و سکوی گاز اسرائیل در آب‌های ساحلی مقابل غزه بوده است.

اما طبق گزارش منابع اسرائیلی به العربیه، برخی دیگر از اهداف نیز مورد حمله قرار گرفته‌اند که اسرائیل تاکنون به آن‌ها اعتراف نکرده است. این اهداف شامل پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل، یک سامانه پدافند هوایی گنبد آهنین در مرکز اسرائیل، یک ساختمان وابسته به دستگاه اطلاعاتی این کشور در تل‌آویو، مقر اطلاعاتی دیگری در شمال این کشور و همچنین خانه‌های تعدادی از فرماندهان نظامی اسرائیل است.

ارتش اسرائیل ظهر امروز شنبه اعلام کرد که نیروهای هوایی‌اش همچنان در حال هدف قرار دادن مناطقی در خاک ایران هستند. از سوی دیگر، رسانه‌های دولتی ایران خبر از آغاز موج جدیدی از حملات موشکی به اسرائیل دادند.

طی بازه زمانی شب جمعه تا صبح شنبه، تهران در مجموع ۵  موج حمله هوایی به اسرائیل انجام داد که بنابر گزارش خبرنگار شبکه‌های العربیه و الحدث، دست‌کم ۳ کشته و بیش از ۹۰ زخمی به‌جا گذاشت.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده از حملات اسرائیل تمجید کرده و هشدار داده است که اوضاع بسیار بدتری در انتظار ایران خواهد بود؛ «مگر آن‌که جمهوری اسلامی فورا با محدودسازی شدید برنامه هسته‌ای‌اش، مطابق خواسته‌های آمریکا موافقت کند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

همچنین ظهر روز شنبه وزارت خارجه جمهوری اسلامی به‌طور رسمی اعلام کرد که مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا رسما متوقف و کنار گذاشته شده است. سخنگوی وزارت خارجه ایران در جمع خبرنگاران گفت: «بدیهی است که در چنین شرایطی و تا زمانی که تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران متوقف نشود، اصولا شرکت در گفت‌وگو با طرفی که بزرگ‌ترین حامی و همدست طرف متجاوز است، بی‌معنا خواهد بود.»

همزمان عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی هم در تماس تلفنی با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تاکید کرد: «تداوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در وضعیتی که وحشی‌گری‌ رژیم صهیونیستی ادامه دارد، غیرقابل توجیه است.»

به گفته دو مقام آمریکایی به رویترز، ایالات متحده به‌عنوان متحد اصلی اسرائیل، در رهگیری موشک‌های جمهوری اسلامی کمک کرده است. با این حال، برخی از موشک‌های ایران به مناطق مسکونی در اسرائیل اصابت کردند و «اسرائیل کاتز»، وزیر دفاع اسرائیل، اعلام کرد که رهبران ایران از «خط قرمز» عبور کرده‌اند.

او در بیانیه‌ای گفت: «اگر خامنه‌ای به شلیک موشک به جبهه داخلی اسرائیل ادامه دهد، تهران در آتش خواهد سوخت.»

جمهوری اسلامی وعده داده بود که انتقام حملات روز جمعه اسرائیل را خواهد گرفت؛ حملاتی که به گفته نماینده ایران در سازمان ملل، ده‌ها فرمانده و دانشمند نظامی ایران را کشته، تاسیسات هسته‌ای و پایگاه‌های نظامی را نابود کرده و دست‌کم ۷۸ کشته برجای گذاشته است.

تلویزیون دولتی ایران گزارش داد که تهران به متحدان اسرائیل هشدار داده است در صورت کمک به رهگیری موشک‌های ایرانی، پایگاه‌های نظامی آن‌ها در منطقه نیز هدف حمله قرار خواهد گرفت. با این حال جنگ ۲۰ ماهه در غزه و درگیری‌های سال گذشته در لبنان، متحدان اصلی ایران، یعنی حماس در غزه و حزب‌الله در لبنان را تضعیف کرده و توان ایران برای اعمال نفوذ منطقه‌ای و گزینه‌های تلافی‌جویانه‌اش را محدود کرده است.