اپل یک ارتقای عمده برای ویژگی تقلید صدا معرفی کرده که قرار است در آیاواس ۱۹ (iOS 19) عرضه شود و به کاربران اجازه خواهد داد تنها با گفتن ۱۰ عبارت، در کمتر از یک دقیقه نسخهای دیجیتال از صدای خود را ایجاد کنند.
این ویژگی که نخستینبار در آیاواس ۱۷ بهعنوان یک ابزار مناسب افراد دارای معلولیت و برای افرادی معرفی شد که در معرض از دست دادن توانایی گفتار قرار دارند، بخشی از مجموعهای گستردهتر از بهروزرسانیهایی را تشکیل میدهد که در آستانه «روز جهانی آگاهی از دسترسیپذیری» [یعنی طراحی ابزارهای مناسب برای معلولان] در تاریخ ۱۵ مه، معرفی شدند.
این غول فناوری میگوید صداها طبیعیتر از همیشه خواهند بود و راهاندازی آنها به لطف بهبودهای صورتگرفته در یادگیری ماشینی روی دستگاه، زمان بسیار کمتری خواهد برد. پیشتر، کاربران باید حدود ۱۵ دقیقه صحبت میکردند تا صدای شخصیسازیشدهای را در آیفون خود ایجاد کنند.
اپل همچنین چیزی را معرفی خواهد کرد که آن را «برچسبهای اطلاعرسانی در خصوص دسترسیپذیری» مینامد. این برچسبها در کنار اپلیکیشنهای فروشگاه اپاستور (App Store) نمایش داده خواهند شد و از اینکه هر اپلیکیشن از کدام ویژگیهای دسترسیپذیری پشتیبانی میکند، تصویر واضحتری ارائه خواهند داد؛ از جمله صفحهخوان «وُیسآور» (VoiceOver) اپل، کنترل صوتی و زیرنویسها.
زیرنویسهای زنده همزمان نیز برای نخستین بار به ساعت اپل خواهند آمد. وقتی با ویژگی «لایو لیسن» (Live Listen)ــ قابلیتی که آیفون را به میکروفن از راه دور تبدیل میکندــ جفت شوند، زیرنویسها مستقیم روی صفحه ساعت اپل نمایش داده خواهند شد و به شما امکان خواهند داد بدون آنکه نیاز باشد گوشی خود را بیرون بیاورید، آنچه را پیرامونتان گفته میشود، بخوانید.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
یکی دیگر از ویژگیهای جالب که در آیاواس ۱۹ بهروزرسانی خواهد شد، ویژگی شناسایی صدا در «کارپلِی» (CarPlay) است. این قابلیت علاوه بر هشدار درباره صداهایی مانند آژیر و بوق، اکنون در صورت شنیدن صدای گریه کودک در صندلی عقب نیز به شما اطلاع خواهد داد. کارپلی همچنین حالت «متن بزرگ» خواهد داشت تا خواندن اطلاعات روی صفحه آسانتر شود.
در آیاواس ۱۹، برای کاربرانی که بیناییشان ضعیف است یا در خواندن مشکل دارند، بهروزرسانیهای فراوانی عرضه خواهد شد. اپل قابلیت جدیدی به نام «دسترسیپذیریخوان» (Accessibility Reader) ارائه خواهد کردــ حالتی سادهشده برای مطالعه که در آیفون، آیپد، مک و اپل ویژن پرو کار میکند. این قابلیت به کاربران امکان خواهد داد فونتها، رنگها و فاصلهها را تنظیم کنند و از پشتیبانی محتوای گفتاری نیز برخوردار است.
علاوه بر این، اپلیکیشن مگنیفایر (Magnifier) برای نخستین بار به مکاواس خواهد آمد. کاربران میتوانند آن را به یک وبکم یا دوربین آیفون متصل کنند تا بتوانند روی اشیای فیزیکی، اسناد یا تختههای سفید زوم کنند.
قابلیت «بریلاکسس» (Braille Access) یکی دیگر از ویژگیهای جدیدی است که در آیاواس ۱۹ برای کاربران نابینا و کمبینا عرضه خواهد شد و اساسا دستگاههای اپل را به دستگاههایی تمامعیار برای [نوشتن و خواندن] به خط بریل تبدیل میکند. این قابلیت همچنین میتواند مکالمات زنده را به کمک یک نمایشگر متصل به آن، به خط بریل تبدیل کند.
سایر بهروزرسانیهای مرتبط با دسترسیپذیری که در آیاواس ۱۹ ارائه خواهند شد، قابلیتی جدید را شامل میشوند که هنگامی که کسی در نزدیکی، نام کاربر را صدا بزند، به او اطلاع خواهد داد؛ ابزاری کوچک اما بالقوه مفید برای افراد ناشنوا یا کمشنوا. برای شخصیسازی صداهای پسزمینه مانند صدای امواج دریا یا باران هم روشهای جدیدی ارائه خواهند شد که میتوانند به تمرکز افراد کمک کنند یا حواسپرتی را کاهش دهند. کاربران همچنین خواهند توانست با گزینههایی برای احساس کردن فقط صدای خواننده یا کل آهنگ، موسیقی را که از طریق واکنش لمسی پخش میشود، بهطور دقیق تنظیم کنند.
[توضیح: این اپلیکیشن به ناشنوایان یا کمشنوایان امکان میدهد موسیقی را از طریق حس لامسه، برای نمونه از راه لرزشهای دقیق و هماهنگ با صدا تجربه کنند]
نسخهای سادهشده از اپلیکیشن «اپلتیوی» (Apple TV) نیز عرضه خواهد شد که طراحی شده است تا جابهجایی بین بخشهای مختلف در آن آسانتر باشد.
همه این ویژگیها قرار است اواخر امسال همراه با آیاواس ۱۹، آیپد اواس ۱۹، مکاواس ۱۵، واچاواس ۱۱ و ویژناواس ۲ عرضه شوند.
© The Independent