بازسازی چهارساله؛ ورزشگاه آزادی همچنان در اسارت ناکارآمدی و فساد مالی است

پرسپولیس و استقلال، برخلاف دوران پهلوی که هرکدام دو ورزشگاه اختصاصی برای خودشان داشتند حالا برای میزبانی از بازی‌های خانگی خود حتی یک ورزشگاه آماده و استاندارد‌ هم نخواهند داشت

سکوهای فروریخته ورزشگاه آزادی تهران در مسابقه استقلال و آلومینیوم، اردیبهشت ۱۴۰۴‌ــ همشهری

احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان جمهوری اسلامی، به دلیل ادامه روند بازسازی سکوها و زیرساخت‌های ورزشگاه آزادی، دستور داد پرسپولیس و استقلال در فصل آینده فوتبال ایران تنها در «دیدارهای حساس»، می‌توانند در این ورزشگاه ملی به میدان بروند.

این تصمیم برای پرهوادارترین باشگاه‌های فوتبال ایران خبری تلخ و نگران‌کننده خواهد بود، زیرا پرسپولیس و استقلال در حدود ۷۰ درصد مسابقات فصل گذشته نیز از میزبانی در ورزشگاه آزادی محروم بودند و به دلیل امکانات ضعیف، چمن نامرغوب و گنجایش پایین ورزشگاه قلعه‌حسن‌خان، نتوانستند از امتیاز میزبانی به شکلی مطلوب استفاده کنند.

ورزشگاه تختی تهران هم که حالا به‌عنوان میزبان بازی‌های پرسپولیس و استقلال در دربی و برابر تراکتور و سپاهان معرفی شده است، برخلاف ادعای مدیرکل ورزش و جوانان تهران، زیرساخت، چمن و گنجایش کافی برای پذیرایی از هواداران پرشور سرخابی‌ها را ندارد. آنچه می‌تواند بازهم به سود دو تیم تبریزی و اصفهانی، رقبای اصلی پرسپولیس و استقلال در فصل آینده، تمام شود.

با این حال علی جوادی، مدیرکل ورزش و جوانان تهران، که در مصاحبه اخیرش دستورهای جدید دنیامالی را بازگو کرد، توضیح نداد که چگونه می‌توان مسابقات فوتبال را به «حساس» و «غیرحساس» تفکیک کرد و با توجه به اینکه کسب سه امتیاز از تمامی بازی‌ها برای سرخابی‌ها اهمیت زیادی خواهد داشت، چرا تنها مسابقات با تراکتور و سپاهان باید در آزادی برگزار شوند؟

پیش از این در ماه‌های گذشته، شمار زیادی از هواداران باشگاه پرسپولیس از مسعود پزشکیان، اطرافیانش و وزیر ورزش بابت حمایت‌های مداوم آنان از باشگاه تراکتور، از جمله جلوگیری از صدور حکم محرومیت علیرضا بیرانوند، انتقاد کرده بودند. حالا نیز دستور جدید دنیامالی برای محرومیت پرسپولیس و استقلال از میزبانی در آزادی در تمام فصل، می‌تواند گامی جدید از سوی دولت برای هواداری از تیم شهر مسعود پزشکیان تعبیر شود.

مدیران نظام جمهوری اسلامی ایران طی بیش از ۴۶ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد، تاکنون حتی یک ورزشگاه استاندارد و بین‌المللی فوتبال در پایتخت ایران نساخته‌اند و ورزشگاه آزادی، تنها ورزشگاه بین‌المللی ایران که استاندارهای موردتایید فیفا را اخذ کرده است، نیز در زمان حکومت محمدرضاشاه پهلوی‌ــ با نام ورزشگاه آریامهر‌ــ  ساخته شد.

مدیران قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه پاسداران هم در کنار مسئولان وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون فوتبال، از اوایل سال ۱۴۰۰ روند بازسازی سکوها و زیرساخت‌های آزادی را شروع کردند، هنوز پس از گذشت چهار سال، موفق به تکمیل آن نشده‌اند.

زمستان سال گذشته هم که به دلیل نبود حتی یک ورزشگاه آماده برای میزبانی از مسابقات آسیایی تیم ملی و سرخابی‌ها در سراسر ایران، ورزشگاه آزادی به‌طور ناگهانی و نیمه‌کاره بازگشایی شد، بروز مشکلات مختلف در آن مانند سرازیر شدن آب باران به رختکن تیم‌های پرسپولیس و النصر یا قطع برق وسط مسابقه ایران و امارات، تمسخر مسئولان جمهوری اسلامی از سوی هواداران فوتبال در ورزشگاه‌ها و شبکه‌های اجتماعی را در پی داشت.

کیفیت پایین چمن ورزشگاه آزادی در دیدارهای آسیایی سال گذشته پرسپولیس، به سوژه تمسخر شماری از رسانه‌ها و خبرنگاران سعودی هم تبدیل شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

اکنون مدیرکل ورزش و جوانان تهران مدعی است: «با توجه به اینکه مجموعه ورزشی تختی با اعتبار ملی آماده شده، اگر تیم‌های شهرستانی بخواهند در این ورزشگاه بازی کنند، نیز حاضریم این استادیوم را در اختیار آن تیم‌ها قرار بدهیم.»

نتیجه اینکه پرسپولیس و استقلال، برخلاف دوران پهلوی که هرکدام از دو ورزشگاه اختصاصی بهره می‌بردند، حالا برای میزبانی از بازی‌های خانگی خود حتی یک ورزشگاه آماده و استاندارد‌ــ حتی به‌طور مشترک‌ــ  هم نخواهند داشت.

فروردین امسال، محسن خمارلو، مدیر مجموعه ورزشی آزادی، در پاسخ به انتقادهای مهدی طارمی، کاپیتان تیم ملی فوتبال ایران از «وضعیت اسفناک» بازسازی ورزشگاه آزادی مدعی شد: «این صحبت‌ها خوب نیست. همه برای نظام زحمت می‌کشند و دستگاه‌های نظارتی باید به این موضوع ورود پیدا کنند. این حرف‌ها خستگی را به تن همه باقی می‌گذارد. درحالی که باید حاشیه‌ها را کم کنیم تا به شرایط مطلوب برسیم.»

تلاش محسن خمارلو برای پرونده‌سازی علنی علیه ستاره تیم ملی ایران و عضو باشگاه اینترمیلان، به این دلیل رخ داد که مهدی طارمی پس از بازگشت به ایران و حضور در ورزشگاه آزادی برای دو مسابقه ایران در مرحله انتخابی جام جهانی، از نبود امکانات اولیه در این ورزشگاه و غیرواقعی بودن ادعاهای وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال درباره بازسازی و تجهیز آزادی عصبانی شد.

او پس از پایان مسابقه ایران و امارات که به دلیل خاموشی ناگهانی نورافکن‌های ورزشگاه آزادی به مدت ۳۰ دقیقه متوقف شد، مقابل خبرنگاران گفته بود: «نمی‌دانم بگویم اینجا پولشویی شده یا پول‌خوری. هرکسی در این کار باشد، می‌داند فقط نمای ورزشگاه را بازسازی و قشنگ کردند. مثلا رختکن افتضاح است، این میکسدزون است و کلا همه‌چیز افتضاح است. همیشه سوژه جهان بودیم و امروز هم همین شد. واقعا برای مسئولان کشوری متاسفم و فکر کنم این‌ها عمدا می‌خواهند نام ایران را خراب کنند.»

بیشتر از فوتبال