دومین روز کنفرانس «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده»؛ وزیر دارایی عربستان سعودی بر اقتصاد غیرنفتی تاکید کرد

رویداد سالانه موسوم به «داووس در صحرا» فرصتی برای ریاض به‌منظور جذب سرمایه‌های خارجی است

محمد بن عبدالله الجدعان، وزیر دارایی عربستان سعودی، چهارشنبه ۳۰ اکتبر (نهم آبان) در دومین روز هشتمین کنفرانس «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده» تاکید کرد این کشور در حال تقویت تعهدش به طرح تحول اقتصادی و تلاش برای دوری از اقتصاد متکی به نفت است.

به گزارش رویترز، الجدعان در نشستی با حضور رهبران تجاری، فناوری و مالی جهان در ریاض، گفت که از پیشرفت‌های اقتصادی کشورش تاکنون خوشحال است اما هنوز رضایت کامل ندارد و باید برای چشم‌انداز ۲۰۳۰ گام‌های بیشتری برداشته شود.

شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، بر اصلاحات اقتصادی این پادشاهی موسوم به «چشم‌انداز ۲۰۳۰» نظارت دارد؛ برنامه‌ای گسترده که هدف اصلی آن تقویت اقتصاد غیرنفتی، گسترش بخش خصوصی و ایجاد شغل‌ها و صنایع جدید است.

این طرح که از طریق صندوق سرمایه‌گذاری دولتی ۹۲۵ میلیارد دلاری عربستان سعودی اداره می‌شود، عبارت از پروژه‌های زیرساختی عظیم از جمله ساختن مناطق شهری و صنعتی کاملا جدید، مانند شهری آینده‌نگر به نام نئوم است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هدف عربستان سعودی جذب ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم تا سال ۲۰۳۰ اعلام شده که معادل تقریبا شش درصد تولید ناخالص داخلی این کشور است. گزارش‌ها حاکی از آن است که روند سرمایه‌گذاری خارجی مستقیم در عربستان سعودی به شکل نموداری رو به بالا است.

رویداد اقتصادی سالانه «ابتکار سرمایه‌گذاری آینده» فرصتی برای ریاض به‌منظور جذب سرمایه‌های خارجی است. امسال هشتمین دوره این کنفرانس از ۲۹ تا ۳۱ اکتبر با حضور چهره‌های شناخته‌شده‌ سرمایه‌گذاری از کشورهای مختلف جهان برگزار می‌شود.

 وزیر دارایی عربستان سعودی روز چهارشنبه به حضار گفت که سرمایه‌گذاران به برنامه‌های پادشاهی سعودی اطمینان دارند و برای سرمایه‌گذاری در طرح‌های بلندپروازانه این کشور اظهار علاقه کرده‌اند.

به‌رغم اثر منفی تنش‌های منطقه‌ای بر چشم‌انداز سرمایه‌گذاری خارجی، عربستان سعودی همچنان برنامه‌های کلانش را برای توسعه‌ پیش می‌برد. پیش‌بینی می‌شود مدیران بین‌المللی حاضر در نشست این هفته از امضای قراردادهایی به ارزش بیش از ۲۸ میلیارد دلار خبر دهند. برخی از این توافق‌ها بر حوزه هوش مصنوعی متمرکز خواهد بود.

همچنین عربستان سعودی از تاسیس شرکتی جدید خبر می‌دهد که با سرمایه‌گذاری دست‌کم ۱۰ میلیارد دلاری، این کشور را به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان هیدروژن در جهان تبدیل می‌کند‌؛ سوختی با آلایندگی کربن پایین که می‌تواند در گذار جهان از سوخت‌های فسیلی به سوخت پاک، نقشی کلیدی ایفا کند.

برگزارکنندگان نشست ریاض از ثبت‌نام هفت هزار نفر برای شرکت در این رویداد خبر داده‌اند. این بیش از تعداد شرکت‌کنندگان در نشست سال گذشته است که چند روز پس از آغاز درگیری‌های جاری در منطقه برگزار شد. گفته می‌شود حدود ۳۰ درصد شرکت‌کنندگان از آمریکا، ۲۵ درصد از اروپا، ۲۰ درصد از آسیا، و بقیه از سایر نقاط جهان‌اند.

افزایش مشارکت زنان در بازار کار عربستان سعودی

محمد الجدعان، وزیر دارایی عربستان سعودی، در نشست روز چهارشنبه تاکید کرد که این کشور قصد دارد تا پایان این دهه، به ۴۰ درصد مشارکت نیروی کار زنان دست یابد و پیش از این به هدف ۳۰ درصدی چشم‌انداز ۲۰۳۰ رسیده است.

به گزارش عرب‌نیوز، این مقام ارشد عربستان سعودی در عین حال گفت که ۴۵ درصد شرکت‌های کوچک و متوسط ​​در این کشور را زنان اداره می‌کنند.

تقویت نقش زنان به‌عنوان نیروی کار و برطرف کردن شکاف جنسیتی یکی از اهداف کلیدی است که در برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی سعودی مشخص شده است.

برای پیشبرد این طرح، عربستان سعودی اجلاس «هریزون» (HERizon) را در روز ۲۸ اکتبر با موضوع «سرمایه‌گذاری و زنان» ترتیب داد.

محمد بن عبدالله الجدعان در تازه‌ترین اظهاراتش تاکید کرد: «با حرکت از نقطه ۱۷ درصد مشارکت زنان در زمان شروع چشم‌انداز ۲۰۳۰، در حال حاضر به نقطه ۳۵ درصد مشارکت رسیده‌ایم و این در حالی است که هدف ما برای سال ۲۰۳۰ حدود ۳۰ درصد تعیین شده بود.»

در جریان نشست «هریزون»، امیره ریما بنت بندر، نماینده عربستان سعودی در ایالات متحده، نیز موارد مشابهی را بیان و تاکید کرد که چشم‌انداز ۲۰۳۰ زندگی زنان را در این پادشاهی تغییر داده است.

پیشرفت چشم‌انداز ۲۰۳۰

الجدعان در بخش دیگری از سخنرانی روز چهارشنبه، پیشرفت چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان سعودی را تشریح و تاکید کرد که برنامه تنوع اقتصادی دولت به مرحله برداشت نتایج رسیده است.

به گفته وزیر دارایی عربستان سعودی، تولید ناخالص داخلی غیرنفتی این کشور اکنون ۵۲ درصد از اقتصاد پادشاهی را تشکیل می‌دهد. در عین حال نرخ بیکاری در میان اتباع سعودی به ۷.۱ درصد کاهش یافته است. این هدف‌گذاری برای سال ۲۰۳۰ حدود هفت درصد تعیین شده بود که ریاض در آستانه رسیدن به آن قرار دارد.

محمد الجدعان تاکید کرد که تقریبا ۸۷ درصد از اهداف چشم‌انداز ۲۰۳۰ پادشاهی یا محقق شده است یا در مسیر درست قرار دارد و عربستان سعودی در حال حاضر برای تحقق ۱۳ درصد باقی مانده تلاش می‌کند.

او در عین حال افزود: «برای مقابله با چالش‌های اقتصادی جهان در شرایطی که دنیا با تنش‌ها و جنگ‌های ژئوپلیتیکی دست‌وپنجه نرم می‌کند، همکاری بین‌المللی و چندجانبه‌گرایی لازم است.»

این مقام ارشد در ادامه گفت: «عربستان سعودی نقش بسیار مهمی را به‌عنوان لنگر ثبات در سطح جهانی ایفا می‌کند و در حال تبدیل شدن به مشعل‌دار اصلاحات اقتصادی در خاورمیانه است.»

بیشتر از اقتصاد