شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، از شناسایی پشه آئدس، عامل بیماری تب دنگی، در هفت استان ایران خبر داد و گفت که فعالیت این پشه با خنکتر شدن هوا بیشتر هم میشود.
به گفته این مقام وزارت بهداشت، در حال حاضر پشه آئدس در سه استان شمالی و چهار استان جنوبی ایران شناسایی شده، با این حال وجود پشه آلوده به بیماری تب دنگی تنها در دو نقطه بندر لنگه در استان هرمزگان و چابهار در استان سیستان و بلوچستان به ثبت رسیده است.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت، انتقال بیماری تب دنگی در بندر لنگه و چابهار نیز به صورت محلی بوده است. پیشتر نیز اعلام شده بود افرادی که بیماری تب دنگی دارند، مسافران کشورهای عربی بهخصوص امارات متحده عربی بودهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
اکنون نیز مقامهای وزارت بهداشت ضمن اذعان به پراکندگی پشه آئدس در دستکم هفت استان ایران، مدعیاند که شرایط را تحت کنترل دارند و شمار بیماران همچنان از ۱۵۲ نفر فراتر نرفته است. با این حال، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت به خبرگزاری ایسنا گفت که خطر گسترش پشه آئدس به استانهای مجاور هفت استانی که این پشه به صورت گسترده آنجا شناسایی شده است، وجود دارد.
او گفت پارسآباد مغان و بیلهسوار در استان اردبیل و خداآفرین در استان آذربایجان شرقی جزو مناطقیاند که احتمال وجود پشه آئدس در آنها وجود دارد. همچنین قسمتهایی از استان کرمان، جنوب استان فارس، استان خوزستان و استان زنجان هم جزو مناطق مستعد حضور پشه آئدساند.
شهنام عرشی درباره اوج گرفتن بیماری تب دنگی در ماههای شهریور و مهر ابراز نگرانی کرد و گفت با خنکتر شدن هوا احتمال همهگیریهای محلی وجود دارد.
غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل، پیشتر ادعا کرده بود که مقابله با پشه ناقل بیماری تب دنگی در دستور کار این سازمان قرار دارد. جلالی به پیامدهای شیوع بیماری تب دنگی در بخشهای مختلف اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و بهداشتی اشاره کرد و گفت که هدف «قرارگاه مبارزه با پشه آئدس» ارتقای نظام تشخیص در کشور است.
مقامهای جمهوری اسلامی از یک سو اذعان میکنند که مبتلایان تب دنگی در ایران مسافران کشورهای همسایه بهخصوص کشورهای عربی و نقاط گرمسیری بودهاند و از سوی دیگر تبلیغ برای مشارکت میلیونی در مراسم اربعین را ادامه میدهند.
احتمال شیوع بیماری تب دنگی در ماههای شهریور و مهر که مسئولان وزارت بهداشت مدام از آن سخن میگویند، با روزهای برگزاری مراسم اربعین همزمان است.
با وجود اینکه مقامهای بهداشتی میکوشند شمار بیماران مبتلا به تب دنگی را پنهان نگه دارند، گزارش متخصصان بیماریهای عفونی نشان میدهد که این بیماری بهسرعت در حال گسترش است.
اواخر تیرماه، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت خبر ورود بیماری تب دنگی به تهران را تکذیب کرد اما مسعود مردانی، متخصص بیماریهای عفونی، خبر داد که بیماری تب دنگی به واسطه مسافرانی که در تعطیلات به استانهای شمالی سفر کردهاند، به تهران نیز رسیده است. او افزود استانهای قزوین، خراسان، اصفهان، بوشهر، فارس، سیستان و بلوچستان بیش از دیگر استانهای ایران درگیر این بیماریاند.
تب دنگی یا «تب استخوانشکن» بیماری است که از طریق نیش پشه مهاجم آئدس یا ببر آسیایی افراد را مبتلا میکند. پشه مهاجم آئدس در نقاط گرم و در مناطق پرجمعیت که از منابع آب پاکیزه، بهداشت مناسب و مدیریت صحیح زباله بیبهرهاند، رشد میکند. تب بالا، سردرد شدید، درد پشت چشمها، درد شدید مفاصل و عضلات، تهوع و استفراغ، خارش و دانههای پوستی، خستگی و ضعف از علائم این بیماری است.
این بیماری ممکن است در افرادی مانند زنان باردار، کودکان، سالمندان و افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای شدیدتر ظاهر شود. در برخی موارد احتمال مرگ هم در پی ابتلا به این بیماری وجود دارد.