معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان پس از چند ماه غیبت به کار برگشت

مولوی عبدالکبیر از افراد تحت تحریم سازمان ملل متحد و متهم به طراحی حمله مرگبار در سال ۲۰۰۷ در بغلان در شمال افغانستان است

مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی نخست‌وزیر طالبان مدعی شد که دلیل غیبت‌ او مبتلا بودن به بیماری بوده و پس از بهبود وضعیت پزشکی‌ دوباره به کار بازگشته است.  

او گفت که به‌دلیل بیماری در بیمارستان و در خانه تحت درمان قرار داشت و نظر به توصیه پزشکان دوباره به کار برگشته است.  

 مولوی عبدالکبیر از اوایل سپتامبر در هیچ نشست رسمی رژیم طالبان حضور نداشت و پس از اینکه غیبت او مورد توجه قرار گرفت، مسئولان مطبوعاتی طالبان گفتند که او بیمار است. 

تلویزیون ملی افغانستان پنجشنبه ۲۳ آذر (۱۴ دسامبر) ویدیو سخنرانی مولوی عبدالکبیر را منتشر کرد.  

او گفت: «من به بیماری جلدی مبتلا شده بودم و این بیماری به تدریج زیاد شد. من برای ۱۵ روز هم بیمار بودم و هم به دفتر برای امور کاری حاضر می‌شدم. بیماری من که زیاد شد، پزشک معالج مشوره داد که باید به خانه استراحت کنم و من یک ماه در خانه استراحت کردم.» 

او افزود که جهت درمان به خارج از افغانستان منتقل نشد و مخالفان او در این مورد «تبلیغ نادرست» کرده‌اند.

معاون نخست‌وزیر طالبان خاطر نشان کرد که در دوران غیابت او زمین‌لرزه هرات و اخراج مهاجران از پاکستان رخ داد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مولوی عبدالکبیر دیدارهای خود را با مقام‌های طالبان، مقام‌های خارجی و برخی از شهروندان آغاز کرده است. او پس از غیبت چند ماهه، پنجشنبه ۲۳ آذر با رابرت چارترترن دکسن، کاردار سفارت بریتانیا در افغانستان در قصر سپیدار دیدار کرد.  

در بیانیه ارگ طالبان آمده است که مولوی عبدالکبیر خواستار روابط «مثبت» و «حسنه» با بریتانیا و سایر کشورهای جهان شده است. او گفت: «فشار بالای افغانستان نتیجه نمی‌دهد و باید مسائل از طریق تعامل و گفت‌وگو حل گردد و امیدوارم شما به عنوان شارژدافیر بریتانیا برای افغانستان در تحکیم روابط و مناسبات میان دو کشور، نقش بهتری را ایفا کنید.» 

در این بیانیه به نقل از معاون نخست‌وزیر طالبان آمده است که «امنیت در افغانستان تامین شده و جنگ تمام شده است و شهروندان خارجی می‌توانند که به افغانستان سفر کنند و تصویر مثبت از افغانستان را به جهان به نمایش بگذارند و هیج خطر از افغانستان متوجه کشورها نیست.»

او خواستار تحویل کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد به رژیم طالبان شد. 

مولوی عبدالکبیر، از قبیله زدران و از استان پکتیا در شرق افغانستان است و گفته می‌شود که روابط نزدیک با شبکه حقانی و شخص سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله (کشور) طالبان دارد.  

مولوی عبدالکبیر از افراد تحت تحریم سازمان ملل متحد و متهم به طراحی یک حمله مرگبار در ۲۰۰۷ در بغلان در شمال افغانستان است که در آن دستکم ۷۲ نفر، از جمله ۵۹ دانش‌آموز کشته شدند. 

در کنار مولوی عبدالکبیر، ملا حسن آخوند، نخست‌وزیر طالبان هم غیابت‌های طولانی دارد و مشخص نیست که چه زمانی در دفتر کارش حضور دارد. 

بیشتر مقام‌های ارشد طالبان سالخورده‌اند و توانایی مدیریت و رهبری را ندارند و مدیریت افغانستان برای آنها دشوار است. رژیم طالبان به انحصار شدید قدرت متهم است و رهبران طالبان نمی‌خواهند که مسندهای عالی حکومتی را اختیار افرادی قرار دهند که عضو این گروه نیستند.

بیشتر از جهان