رسانههای مجارستان روز جمعه، ۱۲ آبان (۳ نوامبر)، گزارش دادند که سازمان اطلاعات این کشور درخصوص کنترل طالبان بر گروههای قاچاق انسان که در مرزهای اروپا ازجمله در مجارستان و صربستان فعالیت میکنند، هشدار داده است. براساس این گزارشها، طالبان از گروههای قاچاق انسان پول میگیرند و آن را در زمینههای مختلف، ازجمله تقویت نهادهای نظامی خود، هزینه میکنند.
رسانه اینترنتی «بالکان اینساید» دراینباره نوشت: «یک پرونده اطلاعاتی در مورد ارتباط احتمالی بین مهاجرت و تروریسم که بعدازظهر پنجشنبه در وبسایت پارلمان مجارستان منتشر شد، نتیجه میگیرد که سرویس اطلاعاتی طالبان بر گروههای قاچاق انسان که در قلمرو ویوودینا در صربستان و در مجاورت با مرز مجارستان فعالیت میکنند، کنترل مستقیم دارد.»
به گزارش این رسانه، سند محرمانه درباره کنترل طالبان بر سازمانهای قاچاق انسان، در تاریخ ۲۵ اکتبر، از گزارشهای مرکز ملی اطلاعات -یک سازمان دولتی که با اطلاعات امنیت ملی سروکار دارد- استخراج شده است. این گزارش همچنین هشدار میدهد که جنگ بین اسرائیل و شبهنظامیان فلسطینی خطر تروریسم را افزایش داده است.
بالکان اینساید افزود: «مسیر مهاجرت بالکان غربی میتواند ازسوی شبکههای تروریستی برای تضعیف امنیت و انجام حملات در اروپای غربی مورد استفاده قرار گیرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
گزارش سازمان اطلات مجارستان تحت عنوان «جنبههای ملی مهاجرت غیرقانونی در منطقه مرزی صربستان و مجارستان» منتشر شده و هدف آن، بررسی فعالیت گروههای قاچاق انسان از افغانستان، مراکش و سوریه است که در مرزهای صربستان و مجارستان حضور دارند.
این گزارش همچنین میافزاید که اعضای گروههای قاچاق انسان در مرز صربستان و مجارستان سعی دارند خودشان را مسلح کنند. اعضای این گروهها اغلب از گروههای تبهکار آلبانیایی، کوزوو و جنوب صربستان اسلحه تهیه میکنند.
هرچند پلیس صربستان و مجارستان توافق کردهاند که در مناطق مرزی در مبارزه با گروههای قاچاقبر انسان باهم همکاری کنند، اما با تشدید بحران انسانی در کشورهای افغانستان، سوریه و دیگر مناطقی که منشا مهاجرتاند، خطر این گروهها همچنان در حال افزایش است.
یک گزارش تحقیقی رسانه بالکان اینساید که اوایل سپتامبر منتشر شد، نشان میدهد که شماری از شهروندان افغان که اعضای گروههای قاچاق انسان در صربستاناند، تسلیحاتی مانند کلاشنیکف و اسلحه کمری در اختیار دارند و در مواردی با پلیس به مقابله پرداختهاند.
این رسانه همچنین میافزاید روزانه حدود هزار تا ۱۲۰۰ مورد تلاش برای عبور از مرزهای صربستان و مجارستان صورت میگیرد و این ارقام در آستانه زمستان در حال افزایش است.
در این میان از دو گروه قاچاق انسان که شهروندان افغان اداره میکنند، بهعنوان فعالترین گروهها در مرکز این کشور نامبرده شده است. این گروهها با نامهای مستعار ۳۱۳ و ۰۵۹-۴۰ فعالیت میکنند و ویدیوهایی از روند عبور از مرز و مقابله با مرزبانان را در تیکتاک منتشر میکنند. اعضای این گروهها همچنین در تیکتاک حمایت خود را از فعالیتهای حماس، داعش، طالبان و دیگر گروههای تروریستی بهصورت علنی بیان میکنند.
گزارش سازمان اطلاعاتی مجارستان هشدار داده است که شواهد معتبری در اختیار دارد که رژیم طالبان تلاش میکند کنترل کاملی بر گروههای قاچاق انسان در مرزهای صربستان و مجارستان داشته باشد تا از این طریق درآمد کسب کند و آن را در فعالیتهای تروریستی هزینه کند.
در این گزارش همچنین از شبکه حقانی بهعنوان گروهی که نفوذ زیادی در سازمانهای تبهکار در خاورمیانه دارد نام برده شده است. این شبکه علاقهمندی خود را «برای خرید کل شبکههای قاچاق در بالکان ابراز کرده است.» شبکه حقانی به رهبری سراجالدین حقانی، وزیر داخله رژیم طالبان، در جریان ۲۰ سال جنگ طالبان با دولتهای پیشین افغانستان، نیاز خود در میدانهای جنگ را از طریق آدمربایی، قاچاق مواد مخدر، قاچاق اسلحه و درآمدهای غیرقانونی، تامین میکرد. این شبکه اکنون بخش بزرگی از قدرت در رژیم طالبان را در اختیار دارد و نهادهای امنیتی و ادارههای کلیدی افغانستان را کنترل میکند.
پیش از این، گزارشهای متعددی در مورد نقش طالبان در قاچاق مواد مخدر و اسلحه منتشر شده، اما این نخستینبار است که سازمان اطلاعاتی یک کشور اروپایی، رژیم طالبان را به دست داشتن در قاچاق انسان و کسب درآمد از این طریق متهم میکند.
با سلطه طالبان بر افغانستان، هزاران شهروند افغان به کشورهای مختلف ازجمله ایران، پاکستان و ترکیه مهاجرت کردند و شماری از این افراد سعی کردند خودشان را از راههای غیرقانونی به اروپا برسانند.